Begin oktober besloot ik om deel te nemen aan een aantal acties die maand:

  • Buy Nothing New
  • D’ruitdaging
  • Vegan Challenge

Buy Nothing New

Ik mag heel eerlijk zeggen dat ik daar goed in geslaagd ben. Zelf heb ik in de maand oktober niets gekocht, mijn Lief deed niet mee, maar hield zich eigenlijk ook heel goed in. En aangezien het zijn verjaardag was, mocht hij wat mij betreft wel cadeautjes kopen met het geld dat hij gekregen had.

Er kwam dus wel een nieuw horloge voor mij – wat ik van hem dus kreeg, een klein lampje, een blue ray speler en een lamp voor aan de muur in ons huis binnen. Het nieuwe horloge had ik niet zozeer nodig en ook de blue ray speler is eigenlijk een luxe; hij moet eigenlijk onze kapotte dvd-speler vervangen. De andere zaken zijn vervanging.

Als verjaardagscadeau deed ik een dagje welness cadeau, dus dat is geen nieuw ding dat mijn huis binnen kwam!

D’ruitdaging

Vol enthousiasme begon ik de eerst week met het opruimen, de tweede week ging ook nog wel, maar na een tijdje spraken de opdrachten mij gewoon niet aan. Papieren opruimen, administratie afwerken. Het zijn zo’n kleine dingen dat ze voor mij eigenlijk geen enkel verschil maken. En dat demotiveert, want ik zag het nut er niet van in om administratie die we maar drie jaar bijhouden te gaan uitspitten. Er zullen zeker nog wel ergens bankafschriften tussen zitten die ik nog heb van voor we gingen samen wonen, maar verder heb ik alles dat er tussen zit eigenlijk nog nodig.

Stilaan gingen de opdrachten dus zonder veel aandacht eraan te besteden aan mij voorbij. Jammer, want misschien kon er wel meer uitgehaald worden dan ik zelf denk. Het grote opruimen is echter nog steeds niet aan zijn einde gekomen. Daar ga ik dus gewoon mee door!

Vegan Challenge

De Vegan Challenge was een van de tofste, ingrijpendste en indrukmakende acties van deze maand. Meer dan een keer hoorde ik het woord: ‘zot!’ voorbij komen. Nou ja, goed zot ben ik, maar ik heb het gehaald en ik ben niet van plan om er helemaal mee te stoppen! Aan de Vegan Challenge heb ik een apart blogje gewijd vorige week.

Zo is het ondertussen november geworden en november is geef-maand. Waarom niet? Ik ben toch in actie met het grote opruimen. Leuke en bruikbare dingen kunnen dus gewoon weg gegeven worden. En ik heb wel zin om in november nog verder te gaan met een actie!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.