De inspiratie blijft maar stromen als het aankomt op schrijven. Zo druk was ik bezig met al die ideeën uitwerken dat ik bijna vergat dat er een nieuwe maand begon en het dus tijd was voor een maandoverzichtje. December is voor mij nog steeds ‘net begonnen’, van november heb ik nog niet echt afscheid genomen. Zeker niet te laat om een maandberichtje te schrijven wat mij betreft. Even terugblikken en even vooruit kijken…

Goodbye november

heerlijk ondernemend

November was wat mij betreft een prachtige maand, dat gevoel overheerst. Ik deelde vorige week met jullie nog alle vonkjes van geluk van de afgelopen tijd. Daaruit blijkt wel hoezeer ik van de afgelopen weken genoten heb.

Hoewel ik in het begin van vorige maand hoopte om de leesflow vast te houden, hebben heel wat persoonlijke omstandigheden daar een stokje tussen gestoken. Ik las toch vijf boeken, dus geheel ontevreden ben ik niet. Ik heb vooral genoten van het lezen en besloot om het ‘moeten’ weg te laten. Dit jaar zit ik aan 44 boeken, terwijl ik er 55 op mijn challenge had geplaatst, maar enig realisme doet mij ook beseffen dat ik dat niet haal tegen eind december. Dus lees ik gewoon lekker op mijn eigen tempo verder.

Van die zusjesdag kwam het in november echter wel. Samen met mijn twee lieve zussen trok ik richting Kortrijk waar we naar de bioscoop gingen voor ‘Ladies at the Movies‘. Eerst konden we bijkletsen onder het genot van een drankje waarna we samen gezellig de film ‘The girl on the train’ keken.

Nog iets wat ik kan afstrepen op mijn lijstje in november is mijn verwenmomentje. Eindelijk lukte het mij eens om een afspraak met de kapper in te plannen. Met mijn lange haar is het niet nodig om heel vaak bij de kapper langs te gaan, maar af en toe een knipbeurt doet toch deugd. Zeker voor mijn pony is het wel fijn om eens een paar centimeter kwijt te zijn (ja, zo erg was het, die pony is echt wel een centimeter of twee korter en lijkt weer op een pony).

Samen met mijn Lief trok ik ook richting Gent om aan de kerstshopping te beginnen. We hebben nog niet alle cadeautjes binnen, omdat we van een aantal mensen nog wat wensen door moeten krijgen, maar ik denk dat het wel zal meevallen met het shoppen tijdens de drukte. Nu kan ik mij de komende maand focussen op heel andere dingen!

Hello december

kerstfeestje

Om te beginnen is december een feestmaand. Eigenlijk ben ik er afgelopen weekend mee begonnen, maar toen was het al december, dus ik zet het toch nog op mijn lijstje: het huis in kerstsfeer brengen. Ik geniet graag gedurende de hele maand december van de gezellige sfeer met lichtjes en mooie versieringen. Ik begin daar dus liever iets te vroeg aan.

En nu we het over de feestdagen hebben, die wil ik vooral in rust doorbrengen. Maar voor je het weet, zijn je kerstdagen en je eindejaar al ingepland. Rustige feestdagen? Daar heb ik wel voor gezorgd: op kerstdag blijven we gewoon lekker thuis om wafels te maken en films te kijken. De andere drie dagen hebben we een bezoek gepland, waarbij we oudejaar gewoon gezellig met vrienden doorbrengen. Voilà!

Bij het einde van het jaar horen ook jaaroverzichten. Daar wil ik dit jaar ook weer wat aandacht aan besteden, want het was een jaar waarin heel veel is gebeurd. Hoe ik dat in elkaar ga steken, weet ik nog niet, maar jullie zullen eind december vast wel een paar overzichtjes zien verschijnen.

Deze maand zou ik ook graag de peter en meter van ons kindje officieel vragen, zeg maar. Eigenlijk weten ze het wel al hoor, dat we hen op het oog hebben. Maar we willen er toch iets leuks van maken. Ze zullen uiteindelijk geen doopfeest of iets dergelijks meemaken, dat willen we niet, dus willen we er nu al iets mee doen.

En nu we het toch over het kindje hebben: het geboortekaartje kiezen en de start van de geboortelijst zou ik in december ook rond willen hebben. Finaliseren kan dan volgend jaar gebeuren, maar ik denk dat het na nieuwjaar best nog eens snel zou kunnen gaan.

Welke wilde plannen hebben jullie voor de feestdagen?

2 Replies to “Goodbye november, hello december”

  1. Oeps, door dit bericht nu te lezen bedenk ik net dat ik ook van plan was om een november-overzichtje te maken. Ik zal wel zien of dat er nog van komt. Anders is het ineens voor december!

    Bij ons geen wilde plannen 😉
    De kerstdagen vieren we eerst bij zijn familie op kerstavond, dan bij de mijne op kerstdag.

    Oudejaar is meteen ook mijn verjaardag, dus dan komt er ’s middags altijd wat familie en ’s avonds is dan voor ons tweetjes. Gezellig gourmetten met de tijdloze!
    Sofie onlangs geplaatst…Organiseren van ons huwelijk: Uitwerken van het thema filmMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.