De maand januari is alweer voorbij en de eerste tekenen van de lente dienden zich al aan. Toch kondigt men voor volgende week weer vriesweer aan. Ik zie de eerste mensen echter alweer smachten naar de warmte van de lente. De eerste ‘waarom ik de lente wil’- blogposts zijn ook alweer verschenen. Maar van mij mag de winter nog even blijven hangen. Daarom een blogpost met zes redenen waarom de winter nog even mag blijven!

♥ Warme chocolademelk en dekentjes. Sorry liefhebbers van de lente, maar ik ben gek op warme chocolademelk en dekentjes. En die kunnen natuurlijk niet meer als de lente eenmaal begonnen is. Al ben ik wel een heel groot voorstander van lentestormen, maar voorlopig mag het van mijn nog even vrieskou en donkere dagen zijn.

rusten en lezen

♥ Winterwandelingen! Warme chocolademelk en dekentjes zijn nog veel beter na een heerlijke winterwandeling. Vooral als de lucht helder is en de zon haar stralen over het land uitstrooit, vind ik het heerlijk om te gaan wandelen. Daarvoor heb je vrieskou nodig. Voilà.

volle maan

♥ Minder neerslag. Daar kijken jullie van op toch? Het zit zo: vrieskou betekent meestal dat er geen wolken aan de hemel zijn. Geen wolken betekent ook geen regen en dus droge dagen. Als er tijdens zo’n goede winterdag dan toch wolken aan de hemel verschijnen dan valt er meestal hagel uit, of sneeuw. En beide verdraag ik toch veel liever dan een stortbui.

♥ Kaarsjes = pure gezelligheid. Wanneer de lente eenmaal begonnen is, is het gedaan met donkere avonden. Neen, dan is het ’s morgens al vrij snel licht en blijft het ’s avonds langer licht. Je kan dan wel nog kaarsjes aansteken, maar hé dat is helemaal zo gezellig niet als op een koude, donkere winteravond.

kaarsjes

♥ Warme sjaals, dikke jassen en wollige truien. Voorlopig kan ik ze nog even niet missen. Het is zo fijn om lekker weg te kruipen in mijn warme sjaal, dikke jas of heerlijk ingeduffeld te zijn in een wollige trui. Ik wil helemaal nog niet ruilen voor korte mouwen en lichte zomerjurkjes.

♥ Dat de insecten nog maar even wegblijven. Als ik aan lente denk dan denk ik altijd meteen aan de opkomst van de insecten. Soms is het me echt een raadsel waar ze vandaan komen, maar als de temperatuur maar enkele graden boven nul gaat, zijn ze daar weer. Vooral aan de muggen heb ik een grondige hekel. Laat die beestjes nog maar even trillen in hun schuilplaatsen zodat ik kan genieten van insectvrije dagen.

En omdat ik graag luchtkastelen doorprik, de lente betekent ook: lentestormen, regen, het gras afrijden, muggen, lentedipjes, hooikoorts, lichaamsdelen zien die je eigenlijk niet wilt zien, hopen op de zon en ze nooit krijgen, onkruid, wakker gemaakt worden door veel te luid fluitende vogels, …

Je leest het. Van mij mag het echt nog heel even winter blijven!

10 Replies to “6 x de winter mag nog even blijven!”

 1. Whahahahahaha Saar, jij bent de eerste die ik zo lovend over de winter zie schrijven, in feite heb je gelijk, ook al is het voor mijn spieren en fysieke zijn beter om tropenweer te hebben maar inderdaad al die beestjes alleen al 😉 Muggen mogen echt uitsterven van mij, volgens mij echt nutteloos die dingen 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Zwanen in paringsdansMy Profile

   1. Ik geniet er evengoed van hoor, zeker nu er weer verse sneeuw ligt, ook al heb ik dan wel mijn man aan de arm nodig of dicht bij mij voor de veiligheid, evengoed erg mooi en genieten 😀

    Bij de weg, ik zie dat ik aardig wat gemist heb, ik ga even inhalen 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…SledehondenMy Profile

 2. Het wegblijven van de insecten is zeker een groot voordeel, haha. Wat je uitlegt over neerslag en vrieskou wist ik nog niet. Best interessant weetje. Het enige waar ik in de winter zo’n last van heb, is de kou, haha. 😛 Ik ben meer een lente-mens. 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.