Het was een vrij vreemde, soms vervelende week. Met een paar dagen hoofdpijn, veel vermoeidheid en uiteindelijk een verkoudheid is het niet altijd even eenvoudig om nog de mooie dingen te zien. Echte uitspringers, in positieve zin, waren er ook niet echt. Maar ik vulde mijn dankbaarheidsdagboek trouw iedere dag aan en kan toch met een vrij goed gevoel de week afsluiten. Zonder spectaculaire highlights, maar soms is dat ook niet nodig.

Oeps, het lijkt stilaan een gewoonte te worden hè, zo op maandag een days of gratitude? Eigenlijk merk ik dat ik in het weekend nood heb om alles van mij af te kunnen zetten, ook het bloggen. Ik schrijf veel liever stukjes in de week, ’s avonds of tijdens de middagpauze. Dus bij deze besluit ik ook om het weekend ‘blogvrij’ te houden, oftewel, ik publiceer niets in het weekend. Days of gratitude krijgt een nieuwe plaats in de week. Dit keer op maandag, maar ik denk dat ik ga overschakelen op de vrijdag om een weekoverzichtje te maken, met het weekend als begin van de week…

Highlights

Nieuwjaarsrecepties | januari is er natuurlijk de maand bij uitstek voor. Het afgelopen weekend hadden we dan ook twee nieuwjaarsrecepties waar we heen moesten. Bij de receptie op zaterdag werd ik zelf ingeschakeld als hulp. In de voormiddag moesten we alles klaar zetten, ’s avonds hielp ik achter de bar en uiteindelijk deed ik mijn deel bij de opruim. Mijn Lief zit eigenlijk een stukje bij de organisatie, vandaar dat ik dan ook even wordt ingeschakeld. Veel zin om te helpen had ik niet, met een verkoudheid en een zwaar hoofd is dat niet altijd zo’n pretje, maar tijdens de vrije momenten heb ik me weer laten gaan in interessante conversaties en opzwepende discussies. Dat verlicht de pijn bij het werken dan weer een beetje. Op zondag moesten we naar een nieuwjaarsreceptie in het dorp waar we wonen. Dat was dan meer een highlight. De receptie wordt gehouden aan het dorpshuis, buiten. Aangezien er een prachtige heldere hemel was en de zon van de partij was, konden we ons glas heffen buiten. Het was werkelijk heerlijk vertoeven!

Lezen | de eerste weken van januari waren weer wat drukker waardoor het lezen op een lager pitje stond, maar afgelopen week kon ik weer een paar keer in de sofa ploffen met een boek. Ik ben ondertussen in het tweede boek van dit jaar begonnen, een knaller van formaat met 1130 pagina’s. Het is het laatste deel van een trilogie die ik aan het lezen ben, dus ik kon het niet laten om er toch aan te beginnen. Overigens heb ik, zonder het zelf te weten, meteen drie boeken over de wereldoorlogen mee genomen. Een over de eerste wereldoorlog, een over de tweede wereldoorlog en een over de koude oorlog. Best grappig eigenlijk, maar ik geloof dat ik daarna toch naar wat lichtere literatuur zal snakken!

lezen

Film | mijn zus had me gevraagd of ik zin had om met haar naar de nieuwe Star Wars te gaan. Ik wist dat mijn Lief deze wel graag zou zien en aangezien we nog een bon liggen hadden, zei ik ja! Er werd dus een afspraak gemaakt en samen met de mannen gingen we naar de bioscoop. Het grappige gedeelte is dat ik eigenlijk maar een paar stukken uit de voorgaande films heb gezien. Tijdens de film vroeg ik dus regelmatig eens aan mijn man waar het nu eigenlijk allemaal over ging. Wat heel veel hilariteit opleverde achteraf. Wist ik veel dat prinses Leila en Luc broer en zus zijn!

filmpje

Lichtpuntjes

♥ een goede focus ♥ nagenieten van de retraite ♥ een dossier indienen ♥ aandachtig kunnen werken ♥ Twix ♥ vipassana thuis toepassen ♥ warme douche ♥ kernvergadering van Voedselteams Izegem ♥ lekkere pladijs ♥ ideeën kunnen uitwerken ♥ Dafalgan ♥ prachtige zonsopgang ♥ snel mee zijn in de Franse les ♥ Luna knuffelen ♥ in bed kunnen kruipen ♥ geslaagde telefoongesprekken in een andere taal ♥ lekkere salades ♥ droog blijven tijdens het fietsen ♥ tijd om te bloggen ♥ warme chocolademelk ♥ een merel op mijn pad ♥ inspiratie ♥ ‘running with wolves’-meditatie ♥ stilte ♥ een productieve avond ♥ weer wat kunnen lezen ♥ in het zonnetje zitten op ons bureau ♥ hartmeditatie ♥ koekjes ♥ een klein beetje sneeuw ♥ thee ♥ luieren in de avond ♥ mijn Lief die mij naar het werk brengt ♥ soep ♥ zakdoeken ♥ in bed liggen, terwijl het buiten stormt ♥ etentje van de MINA-raad ♥ fijne gesprekken ♥ lachen samen met de collega’s ♥ a good hair day ♥ vegetarisch eten ♥ witte wijn ♥ goed gezelschap ♥ hulp kunnen bieden ♥ voldoening ♥ de wonderen van de natuur ♥ zon ♥ maan ♥ gezellige dorpsreceptie ♥ buiten kunnen aperitieven ♥ een gezellig etentje ♥ uitbuiken in de zetel met Wolf op mijn schoot ♥ het Lief van mijn zus ontmoeten ♥ samen een drankje nemen ♥

zonsondergang

etentje

natuur

Music Maestro

4 Replies to “Nieuwjaarsrecepties, lezen en een filmpje”

  1. Wow, nu al aan je tweede boek van dit jaar beginnen. Het lukt mij echt niet om zoveel tijd vrij te maken voor lezen. Ik was ook bijna naar de Star Wars film geweest op vakantie. Dan had ik waarschijnlijk ook veel vragen gehad, ik heb echt nog nooit iets van Star Wars gezien.
    Elaintje onlangs geplaatst…Ik ben er weer!My Profile

  2. Wat een tof artikel! Ik ben nog steeds in het eerste boek van 2016 blijven steken.. heb al ruim 2 weken niet gelezen. Wil dit weekend zeker even deze rust pakken met een kopje thee erbij.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.