In de tuin van ons huurhuisje stond een krulwilg. Die hadden wij daar ooit gepland, omdat we zo onze kippen van schaduw wilden voorzien. Toen we op het punt stonden om te verhuizen, besloten we om een tak van diezelfde wilg mee te nemen en te herplanten in onze eigen tuin. Zo gezegd, zo gedaan, de tak werd in onze tuin gepland. Alleen besloot Wolf er af en toe een plasje tegen te doen en ging onze nieuw geplante boom dus dood.

We ontdekten dit pas dit voorjaar toen alle bomen in bloei gingen staan, op onze wilg na. Afgelopen zondag werd de wilg vervangen door een Forsythia. De tak – die eigenlijk een wilg moest zijn – ging op de stapel met snoeihout. Er is echter iemand die daar een heel ander idee over heeft!

speelgoed

Toen ik deze avond in de tuin kwam, lag er een behoorlijk klein hondje met een behoorlijk grote stok in het gras. Luna heeft besloten dat dit haar nieuwe speelgoed is!

speelgoed

Ze greep hem meteen van de grond om in vol enthousiasme naar me toe te lopen. Dat betekent maar een ding: tijd om te apporteren. Maar zo’n stok is behoorlijk lomp om mee te smijten, leerde ik al gauw toen ik de stok voor haar weggooide.

DSC_0345

Geen probleem voor Luna blijkbaar! Die stond daar al gauw weer terug met de wilg om hem nogmaals weg te gooien. Serieus, Luna, met zo’n stok apporteren is behoorlijk vermoeiend!

speelgoed

Wolf ging zich ook eens moeien. “Geef maar hier, zus! Daar weet ik wel weg mee!”

‘Dat zal mooi wel wezen,’ dacht Luna, en ze nam de stok op om er haar eigen gang mee te gaan.

speelgoed

Dan gaan we maar tussen de andere takken deze wilg gebruiken om mijn tanden eens goed te poetsen en te slijpen! Hier zal ze vast een heleboel genot aan hebben.

Maar zal Liefje ook zo gelukkig zijn als hij het gras weer eens moet maaien?

6 Replies to “Nieuw speelgoed”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.