Op zondagavond kruip ik altijd nog even achter mijn computer om jullie van een mooi weekoverzichtje te voorzien! Vooral veel eten en boeken op de foto’s, maar ik deed eigenlijk wel een heleboel meer. Lees gezellig mee!

maandag | yoga

maandag yoga Maandagavond was ik alleen thuis, want mijn Lief moest naar een vergadering. Aangezien ik het huis voor mij alleen had, maakte ik van de gelegenheid gebruik om verder te doen aan 30-Days of Yoga Challenge. Na een yoga sessie deed ik ook nog een pathworking. Na een warme douche kon ik helemaal relaxed in de zetel ploffen om verder te lezen in het achtste, en voorlopig laatste, deel van de Outlandersessie van Diana Gabaldon.

dinsdag | liefde

dinsdag liefde

Ik en mijn Lief waren acht jaar samen op dinsdag. Ook al was het een werkdag, ik wilde dit toch een beetje vieren. Dus haalden we wat hapjes uit de koelkast en begonnen na het werk gezellig met aperitief. Er volgden heel gezellige gesprekken en ik maakte onze favoriete salade: Luikse salade. Verder deden we nog aan een romantisch avondje met een glaasje wijn en eindigden met een goed boek. Absoluut geen slechte manier om acht jaar liefde te vieren.

woensdag | maan

woensdag maan

Mijn collega was maandag bevallen en samen met een andere collega ging ik meteen na het werk op babybezoek. Het was best een gezellig bezoekje en heel fijn om een nieuw klein wondertje te mogen aanschouwen. We zaten die dag ook op het kantelpunt tussen de invloedssfeer van wassende maan en volle maan. Vrijdag, tijdens volle maan zelf, zou ik geen tijd hebben om een ritueel te doen en waar ik rond wilde werken kon toch wat energie van wassende maan gebruiken ook. Daarom stak ik woensdag de kaarsen aan om een beetje magie van de maan te gebruiken.

donderdag | curieus

donderdag curieus

Donderdag was Secretaressedag en op het werk werden we verrast met een bloemetje! ’s Avonds was het tijd voor een vergadering! Samen met twee andere dames vorm ik een kleine vzw, Curieus. We willen culturele activiteiten opzetten en zitten op dit moment in de ideeënfase. Aangezien we alle drie graag lezen, was het op vorige vergaderingen niet zo moeilijk om een centraal thema te kiezen waar we rond kunnen werken. En dus was ons eerste idee: een leesclub. Maar toen bleek dat we in onze stad al een paar leesclubs hebben waardoor we toch op zoek zijn gegaan naar een ander idee. Afgelopen donderdag zaten we daar nog even rond samen en met een goede brainstorm zijn we tot een tweetal eerste activiteiten gekomen. Na de vergadering ronde ik thuis nog een paar huishoudelijke taakjes af, zodat ik daar dit weekend niet meer aan moet denken.

vrijdag | toneel

vrijdag revue

De laatste werkdag van de week was geen eenvoudige, maar een wandelingetje tijdens de middagpauze bracht wat verlichting in de dag. Ik was heel blij dat het uiteindelijk vijf uur was en ik het weekend in kon gaan. Thuis at ik samen met Lief snel een salade, want we gingen die avond weer op stap voor een beetje maandelijkse cultuur! Een vriend van ons zit in een toneelvereniging en we gingen naar hun stuk kijken dat ze dit weekend voor het laatst spelen.

zaterdag | oprichting van een coven

oprichting van een coven

Zaterdag werd er in de voormiddag heel veel gedaan aan het huishouden: poetsen, afwassen en boodschappen. ’s Middags aten ik en Lief een heerlijke pasta waarna ik vertrok richting Rumst om me bij mijn heksenbroers en -zusjes te vervoegen alwaar we de officiële oprichting van de coven waar ik inzit zouden vieren. De coven bestaat ruim drie jaar, maar de traditie vraagt voor elke coven een officiële oprichting. Dat was dus wat er zaterdag te gebeuren stond. We verzamelden met een heleboel heksen om de cirkel te trekken en het ritueel tot stand te brengen. Daarna werd er uitgebreid gepraat, gelachen en gegeten. Toen ik ’s avonds thuis kwam, was ik behoorlijk moe, maar het was gezellig en weer meer dan de moeite waard!

Zondag | zusjesdag

dog zo 20160424

De vorige zusjesdag was alweer geleden van januari, dus werd het hoog tijd om nog eens samen te komen. We spraken af in een Japans restaurant waar we een dinerformule all-you-can-eat namen. Van noedelsoep met zeevruchten naar sashimi, zeewiersalade, maki’s, yakitori op naar de tepanyaki met zeetong en kippenblokjes. We probeerden ook eens Japanse aardappels uit (wat natuurlijk geen traditioneel Japans gerecht is, maar wel verdomd lekker was!) Het gezellige middagje – we verlieten het restaurant maar rond half vier – sloten we af met een kopje thee of koffie. En de week sluit ik thuis gezellig af met mijn Lief!

4 Replies to “Nieuw leven, maan en zusjesdag”

 1. Heerlijk met al die prachtige foto’s erbij Saar! Ik geniet altijd van dit soort blogs van iemand zijn of haar week in foto’s en verhaaltjes.

  En ja, nieuw leven de baby, zo lief gewoon! Zo mocht ik zaterdag mijn kleine nichtje eindelijk even vast houden, dat het kon dus. 😉 Alweer zeven weken en een dag, de tijd vliegt zo snel voorbij!

  X

 2. Leuk om te lezen zo´n weekoverzicht met foto´s! En volg je ook de Outlander tv serie of houd je het alleen bij de boeken? Seizoen twee is weer net begonnen het is weer zo spannend!

  Hier een tijdje terug ook op een blauwe maandag begonnen aan de 30 day yoga challenge maar ergens in de tussentijd afgehaakt. Misschien toch maar weer is gaan oppakken 🙂 Het kost energie en toch voel je dat je er meer energie voor terugkrijgt..

  1. Ik hou het alleen bij de boeken, want ik ben echt geen seriekijker. En al zeker niet van verfilmingen 🙂
   Voor de 30 Days of Yoga Challenge moet je inderdaad even tijd vrijmaken, maar het levert absoluut wat op!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.