Juni was een prachtige maand die boordevol mooie momenten zat. We hebben weer genoeg herinneringen gemaakt om te koesteren! Hoewel we alweer met onze beide voeten in juli staan, wil ik vandaag toch nog eens terug blikken en lijst ik negen dingen op die juni echt de moeite waard maakten!

Met de meiden naar de sauna

Salade meloen serranoham

Ik had nog een tweetal waardebons liggen en had al een tijdje geleden besloten om die te besteden aan een etentje en een middagje sauna met een vriendin. Spontaan besloten we om ons andere buurtje ook nog uit te nodigen en zo werd het een etentje en sauna met de meiden. Het was een heerlijk ongedwongen middag waar we lekker bijkletsten en genoten van een prachtige opgietsessie. Conclusie: het deed gewoon ontzettend veel deugd!

Mindfulness

Mindfulness meditatie

Het lukt me, ondanks mijn goede voornemen, niet altijd om naar de opvolgsessies van de mindfulness te gaan. Begin deze maand stond er echter een op de planning en ik slaagde erin om mee te doen. Even een avondje heerlijk in groep mediteren, stil zijn en ruimte maken. Achteraf praatte ik nog even na met de begeleidster en ze gaf me nog een boek te leen over compassie. Een prachtig moment om in mijn hart te bewaren.

Heerlijk zonnig weer

Amélie

In juni mochten we zeker niet klagen over het weer. De zon was meer dan van de partij. We hadden ontzettend warme dagen, een paar frissere dagen, maar ook heel wat ‘ideale’ dagen waarbij de zon lekker scheen maar we niet hoefden te puffen van de warmte. Zo’n weer schept alleen maar mogelijkheden. En je wordt er ook gewoon blij van!

Spontane afspraakjes met vrienden

Aperitiefje

Hoewel ik en mijn Lief enorme planners zijn, ben ik het meeste fan van die spontane afspraakjes. Je zit niet met de stress van een overvolle agenda, maar past die ontmoetingen gewoon in je bezigheden. Het is ongedwongen en gewoon gezellig. Er waren barbecues, lunchdates, wandelingen en gewoon koffie of ontbijt.

De eerste stapjes van Amélie

eerste stapjes

Op het einde van de maand haalde Amélie voor het eerst haar trucje uit waar ze ontzettend veel plezier in had. Ze zette, een beetje aarzelend, haar eerste stapjes. Het stappen zelf heeft ze nog niet helemaal onder de knie. Af en toe probeert ze het nog eens, maar ze lijkt haar grootste interesse voorlopig verloren te zijn. Anyway, die eerste stappen heeft ze gezet. En de rest volgt nog wel!

MILLENIUM TRILOGIE

Millenium trilogie

Het was jaren geleden een grote hype: de millenium trilogie. Vooral toen de verfilming in de cinema kwam, was iedereen gek van Lisbeth Salander en Michael Blomkvist. Omdat ik voor een Hebban leesclub een thriller las die ermee vergeleken werd, was ik toch benieuwd naar die trilogie. Ik heb hem in een drietal weken uitgelezen en ben nog steeds onder de indruk. Het was terecht een hype. Dit waren de beste thrillers die ik dit jaar gelezen heb.

Heerlijke etentjes

zondag eten

Ik hou van eten, zeker in gezelschap. En daar hadden we er toch een paar van in juni. We gingen eten voor de verjaardag van een vriendin van de familie van mijn Lief. Voor de verjaardag van zijn vader werd er ook een etentje georganiseerd. We trakteerden met eten voor vaderdag en er waren nog meer spontane etentjes met vrienden. Lekker eten was er alvast genoeg.

Midzomer vieren

Sinds de geboorte van Amélie heb ik geen vieringen meer gehad met de spirituele groep waar ik in zit. Voor de viering van Midzomer kon ik echter regelen dat ik er toch bij was. Amélie ging gewoon gezellig mee om onder de bomen de langste dag te vieren. Het was heerlijk om nog eens terug te zijn. En Amélie? Die vond het ook reuzegezellig!

Thee momentjes

Thee

Ik noem ze theemomentjes, omdat ik dan meestal thee drink. Het zijn die momenten die je even voor jezelf hebt, of met dierbaren. Momenten waarop ik gewoon languit met een boek in de zetel kon liggen. Of terwijl ik met mijn Lief aan de bar zat en we diepzinnige gesprekken voerden over de wereld. Of die momenten met een vriendin aan tafel waar we de ondoordringbare wegen van het leven bespraken. Het zijn momenten met een gouden randje om in te kaderen en te bewaren in een mooi plekje in je hart.

Wat maakte voor jou juni de moeite waard?

5 Replies to “Negen dingen die juni de moeite waard maakten”

 1. Wat een zalige maand hebben jullie achter de rug.
  En ook nog eens de eerste stapjes van Amélie!!
  De zon, zee en strand vakantie was zalig om op terug te kijken daarna gewoon een maand met zalige temperaturen in NL. Heerlijk.

  1. Ja, die eerste stapjes zijn toch echt een mijlpaal 🙂
   Een heerlijke rustvakantie kan ook zo’n deugd doen hè. En de temperaturen hier zijn ook heel erg zomers te noemen!

 2. Mooie blog! Super om Amélie te zien stappen!
  Wat juni voor ons de moeite waard heeft gemaakt, is haar mooie vooruitgang op school. Natuurlijk ook die spontane momentjes 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.