Wanneer ik aan deze reeks begon, had ik een duidelijk beeld van wat ik zou gaan schrijven. De oorspronkelijke bedoeling was om de weg die ik reeds had afgelegd in kaart te brengen. Op het einde van deze reeks beloofde ik dat ik – op vraag van jullie lezers – gewoon lekker verder zou gaan met mijn verhaal, maar wanneer je midden in het verhaal zit, is het een stuk moeilijker om te vertellen. Vandaag doe ik toch een poging om jullie een update te geven. Want het leven is een reis, en mijn zoektocht gaat gewoon verder.

Ik had een heel fijn gevoel over mezelf opgebouwd vorig jaar. Zeker naar het einde van de zomer toe, toen ik begon op mijn nieuwe job, wist ik steeds meer waar ik heen wilde en wat ik belangrijk vond. Dat geeft een zekere swung in je leven. Het is een fijn gevoel om na al die jaren trots te kunnen zijn op jezelf en eindelijk eens te weten ‘wie je bent’.

Mijn vrije tijd zat vol plannen: de coven, Voedselteams, Curieus, de Franse les, Luna en Wolf, onze vrienden en zeker een van de belangrijkste dingen: mijn Lief. Daarnaast had ik graag mijn leesmomentje, was mediteren een belangrijke tijdsinvulling en werkte ik met vol enthousiasme aan mijn blog. Het voelde goed om al die ballen in de lucht te houden.

Maar toen … leek mijn leven te veranderen. De invulling van mijn vrije tijd voelde niet meer goed aan. Het was teveel, te lastig, maar vooral het voldeed niet meer aan mijn behoeften. De relatie tussen mij en mijn Lief was veranderd, steeds meer hadden we zin om bij elkaar te zijn en samen dingen te doen. Nog meer dan voorheen. En na mijn retraite begon ik me zelfs vragen te stellen over mijn spirituele pad. Stilaan ging de woelige storm weer liggen en trok ik mijn nieuw velletje aan.

Afgelopen jaar werkte ik intens aan mezelf. Ik las zelfhulpboeken, volgde een aantal cursussen en dook in de diepste krochten van mijn ziel. Daarom was het ook fijn om dingen te doen en te ondernemen, het hield me op de been en bood afleiding. Misschien kan je het een stukje vluchten noemen?

Nu de storm die me onrustig maakte weer is gaan liggen, besef ik ook dat werken aan mezelf nu geen optie meer is. Na een jaar van hard werken en zoeken naar het beste voor mezelf is het tijd om even rust te nemen en te ademen. Tijd voor lezen en meditatie. Tijd voor yoga. Tijd voor mij en mijn Lief. Want na het harde werken aan mezelf, kan onze relatie best wat quality time gebruiken!

De voorgaande artikelen lees je hier.

2 Replies to “Zoektocht naar geluk | neerliggen en rusten”

  1. Eigenlijk heel mooi hoe je jezelf ontdekt, leert kennen dat je dan ook gewoon mee groeit en op weg bent naar een volgende fase. Ik ben zo blij voor jou, dat jij je draai hebt gevonden en nu verder mag gaan, dat is best snel lieve schat!

    Go for it!

    BB <3
    Morgaine onlangs geplaatst…Wat mij bezig houdt #4My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.