Jawel, natuurlijk is Kerstmis alweer voorbij. Natuurlijk is het eigenlijk tijd om weer naar de orde van de dag te gaan. Of op zoek te gaan naar die coole feestnummers die we zullen draaien voor de ingang van het nieuwe jaar. Maar ik heb zin om nog even een paar kerstliedjes boven te halen. De onderstaande nummers zijn in willekeurige volgorde geplaatst.

Wham! – Last Christmas

Ik ben groot geworden met dit kerstnummer. Wham! is een van die groepen die bij mij thuis regelmatig eens de revue passeerden. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgegroeid met Wham! Uiteraard wordt een nummer als dit dan nog een keer extra gedraaid rond de kerstperiode.

Mariah Carey – All I want for Christmas

Dit is uiteraard ook zo’n klassieker. Voor mij is het pas Kerstmis als ik dit nummer voor de eerste keer op de radio heb gehoord. Zodra het tweede Kerstdag is, ben ik het zo beu als koude pap, maar ik kijk elk jaar weer uit naar het moment waarop dit op de radio zal spelen. All I want for Christmas is Mariah Carey – ook al begin ze dan een blunder toen ze het nummer dit jaar live moest zingen in een tv-show.

Kelly Clarkson – Underneath the tree

Toen ik dit voor de eerste keer hoorde, had ik zoiets van: jaaaaa, heerlijk nummer! Van mij mag dit echt ook zo’n kerstklassieker worden. Wat heeft Kelly Clarkson een fijn kerstliedje gemaakt vorig jaar! En dat ze het dit jaar ook weer draaien, dat wil iets zeggen. Volgend jaar weer!

Destiny’s Child – 8 days of Christmas

Het is niet helemaal in de lijn van de gebruikelijke kerstnummers, de radiostations zijn er ook niet echt gek op, maar 8 days of Christmas is voor mij wel zo’n nummer dat een pak nostalgie met zich meedraagt. Zoals ik al in vorige posts liet blijken, was ik als tiener echt gek op hiphop en R’nB (stiekem nog steeds hoor). Destiny’s Child was toen de ultieme groep waar we naar luisterden. Hoe kan ik dan geen kerstnummer van hen in mijn lijstje zetten?

http://www.youtube.com/watch?v=BcL—4xQYA

Led Zeppelin – Stairway to heaven

Het heeft niet meteen iets met Kerstmis te maken, maar dit nummer blijft voor mij altijd gerelateerd aan Kerstmis. Mijn vader draaide het vaak rond deze periode, want dan kon hij eindelijk nog eens zijn cd’s van Led Zeppelin spelen – bouwverlof, hij had er de tijd voor – en dat is bij mij blijven plakken. Maar geef toe: het is ook een prachtig nummer!

5 Replies to “MUZIEK | Kerstliedjes”

  1. Elke dag opnieuw de klassieke kerstliedjes op de radio… het is zelfs zo erg, dat ik iedere keer mee zing, zelfs op de meest onverwachte momenten komt er ‘I wish you a Merry Christmas…’ over mijn lippen… volledig in de ban van de kerstliedjes 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.