Het was weer de periode voor de eindejaarslijsten. In mijn jeugd keken wij altijd uit naar de top 20.. van Radio Donna. Sinds 2000 kwam er gelijk met het jaartal een top uit. Steevast konden we de nummer één raden: Queen met Bohemian Rapsody. Vandaag even mijn persoonlijke top 5 voor de eindejaarslijsten!

Hooverphonic – Out of Sight

Hooverphonic is en blijft een van die groepen die ik werkelijk bewonder. Out of Sight vind ik een geweldig nummer van hen. Misschien gek als je mijn vorige post van Hooverphonic bekijkt, omdat ik daar heel andere nummers besprak, maar toen ik even nadacht over welk nummer ik in een top 5 zou zetten, dan is het toch dit! Op nummer vijf, Out of Sight van Hooverphonic.

Pink – Family Portrait

Minder vreemd, aangezien Pink me doorheen de moeilijkste perioden van mijn leven heeft gesleept. De tekst van Family Portrait is niet letterlijk te nemen wanneer het gaat over mijn jeugd, maar het gevoel dat het bij mij oproept, kan ik zeker met mijn eigen situatie linken, daarom deze nummer vier.

Covenant – Call the ships back to port

Ik vind dit een geweldig dansnummer en ik kan het dan ook niet laten om hier een ‘danske op te placeren’. Via deze groep heb ik een heel andere soort muziek leren waarderen, daarom hoort hij volgens mij thuis in een eindejaarslijst! Een nummertje drie waard.

Queen – The Show must go on

Jawel, Queen hoort thuis in een eindejaarslijst en hoezeer ik ook van hun nummer een hit ‘Bohemian Rapsodie’ hou, ik ben een grotere fan van ‘The Show must go on’. Het roept een bepaald gevoel op en daar kan ik dan natuurlijk weer niet aan weerstaan. Vandaar een nummer twee!

John Miles – Music

John Miles is mijn klassieker. Ik vond altijd dat hij op nummer een mocht komen met zijn nummer ‘Music’. Dit jaar heb ik het eindelijk eens live gezien op The Proms. Ik ben alleen maar meer overtuigd van een verdiende nummer een. Mijn liefde voor muziek in een nummer gegoten. Hij doet het perfect!

9 Replies to “MUZIEK | Eindejaarslijsten”

 1. Jaaaaa ik heb je weer gevonden!!
  Iedere keer als ik op je foto klikte in mijn blog kreeg ik een lege pagina. Je hebt gewoon een nieuw blog 🙂
  Heb je direct weer toegevoegd aan mijn lijst!
  Wij hebben de top2000 ook gevolgd. Was het niet helemaal eens met de samenstelling haha. Maar vind het altijd wel erg leuk om de wat oudere nummers weer te horen. Queen is en blijft goed!!

  1. Oh ja, mijn wordpressaccount leidt soms naar de vorige naam van mijn blog. Dat domein bestaat blijkbaar nog, leeg… Ik kreeg het niet veranderd! Maar tof dat je me terug vond 🙂
   Oh ja, love Queen!

 2. Tja, die top drie van de top 2000 daar heb ik ook wel een mening over. Wat mijn muziek is, daar waagde ik vorig jaar 😉 al een logje aan.

  Dat Covenant klinkt wel heel erg lekker!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.