Elke week komt op zondag de post ‘Things’ online op mijn blog. Deze posts maak ik meestal wel even op voorhand zodat ik enkel maar een aantal dingen meer moet toevoegen op zondag. Dat is lekker relaxt. Net was ik de muziek voor vandaag aan het toevoegen en door de keuze van het nummer moest ik terug denken aan mijn puberteit, toen muziek een van de belangrijkste dingen uit mijn leven was.

Music was my first love

De liefde voor muziek ontstond rond mijn tiende levensjaar. Toen kocht ik mijn eerste cd en besprak ik met klasgenoten muziek. Terwijl leeftijdsgenoten Get Ready en The Backstreet Boys achterna liepen, besloot ik om de cd’s van mijn ouders over te nemen op cassette, zodat ik de muziek kon horen wanneer ik dat wilde. Abba was mijn favoriet in die tijd, maar ook Marc Knofler en Queen waren mij toen zeker niet onbekend. De eerste cd die ik kocht was echter deze van Steps, een groepje dat in die tijd net bekend was. Jullie herkennen vast dit nummer.

Toen ik in de middelbare school zat, had ik een vriendin die gek was op allerlei soorten muziek. Ze volgde musicallessen en nam mij uiteindelijk mee. We luisterden veelal naar vrouwelijke artiesten als Mariah Carey en Celine Dion. Filmmuziek stond hoog aan ons lijstje.

God is a DJ

Later ontdekte ik de heil van illegaal downloaden. Een vriendin zorgde daarvoor voor mij en bezorgde mij de kopies van cd’s. Uiteindelijk kocht ik de meeste toch in de originele versie, maar een aantal sieren nog steeds mijn kast. Het was de manier om uiteindelijk mijn muziekstijl te vinden en dat bleek in eerste instantie R’nB te zijn. Destiny’s Child stond daarbij op nummer een, maar ook Aliyaah, Mya en Dido stonden hoog op mijn lijst aangeschreven.

En toen ontdekte ik de muziek van Pink! Haar teksten raakten mij, lieten mij emotioneel niet onbewogen en in sommige gevallen maakte ze mij met haar muziek sterker. Ik kon mijn moeilijkheden kwijt door keihard mee te brullen met haar nummers.

Pink maakte veel los bij mij en zorgde ervoor dat ik ook de rockwereld en de punkscène ging verkennen. Modernere nummers, nummers die al op de lijst van klassiekers stonden, de rockchicks van die tijd… Ik herinner me de teksten soms moeiteloos.

We are all but children dear, frightened to see our bedtime near

Door het studeren, een vaste relatie, het uitbouwen van mijn toekomst verdween muziek stilaan naar de achtergrond. Het is geen onderwerp waar ik me dagelijks mee bezig houd. Ik struin het internet niet meer af naar de nieuwste nummers, luister geen tops meer. Maar wanneer ik dat ene nummer op de radio hoor, ga ik nog steeds uit de bol.

Mijn muzieksmaak is nu vrij uitgebreid. Ik kan zowel genieten van een klassiek stuk als van de nieuwste popnummers, maar ook pagan folk en gothic of Industrial gaat wel eens mijn cd-speler in. En als je tussen de collectie van mij en mijn Lief kijkt, zal je heus nog wel een eens een bekende nieuwe naam tegen komen.

Wat zijn jouw muzikale favorieten?

5 Replies to “Music Maestro”

  1. Dat eerste nummer kon ik me nog heel goed herinneren! Ik heb het maar snel weer afgezet! Veel bekende artiesten waar ik ook graag naar luister(de): Dido, Pink, Destiny’s Child. Alanis, ja, daar ben ik groot fan van. Jij hebt ook een brede smaak. Leuk! Dat laatste nummer kende ik nog niet. Ben het nu aan het luisteren! Heerlijk!

    1. Ja, dat laatste is dus Pagan Folk 🙂 Een van de meeste bekende bands onder dit genre is dus Omnia.

      Dat eerste nummer van steps vind ik dus ook nog altijd leuk, maar enkel om eens lekker gek op te doen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.