Hooverphonic, de Belgische groep rond Alex Calier en Raymond Geerts, ontstond reeds in 1995. Hun eerste studioalbum ‘A New Stereophonic Sound’ kwam reeds uit in 1996, maar ik kwam ze pas tegen in 2000 toen ze het album ‘The Magnificent Tree’ uitbrachten.

Mad about you

Met het nummer ‘mad about you’ kwam Hooverphonic voor het eerst op mijn pad. Het is voor mij nog steeds een van de betere nummers die ze ooit gemaakt hebben. Ook de clip die erbij hoort zal bij mij altijd in het geheugen gegrift blijven.

You hurt me

Ook al was Geike niet meer de eerste en enige zangeres van Hooverphonic, in mijn hoofd blijft ze de vrouw die Hooverphonic op de kaart zette. In het nummer ‘You hurt me’ hoor je waarom. Wanneer Geike zingt dat iemand haar pijn deed, doet het ook echt pijn. De manier waarop ze ‘hurt’ zingt, nam mij altijd mee naar een andere wereld. Hoe zij dit nummer zong, zal ik nooit los kunnen laten.

Jackie Cane

naamloos

Het album Jackie Cane is een van mijn favorieten, al is het alleen maar voor de mooie rode jurk die Geike op de cover draagt. Ik ben sinds ik het album in mijn bezit heb op zoek naar een rode jurk als deze, maar tot nu toe heb ik hem nog niet gevonden. Het nummer ‘Jackie Cane’ is trouwens niet het beste op dit album, maar is wel echt de ‘titelsong’ te noemen. Het album is een ‘conceptalbum’ en vertelt het verhaal van een fictieve zangeres, Jackie Cane. Elk nummer in dit album spreekt me enorm aan, maar bovenal het volgende.

The Kiss

Het laatste nummer van het album Jackie Cane is The Kiss. Persoonlijk vind ik dit nummer gewoon pure poëzie. Heel vaak wanneer dit album op lag, begon ik met The Kiss voor ik aan het eerste nummer begon. Hoeveel keer ben ik niet ‘gesprongen’ op de tonen van deze muziek?

Amalfi

Toen Naomi Wolf ten tonele verscheen, was ik absoluut niet tevreden van het werk dat verscheen. Waar Hooverphonic in mijn ogen de perfecte kans had om zichzelf opnieuw uit te vinden, daar lieten ze die liggen. Naomi zou voor mij nooit Geike vervangen. Met het nummer Amalfi sleurden ze me over de streep om hen opnieuw te gaan volgen. Wat mij zo aanspreekt in dit nummer is moeilijk te zeggen, maar ik weet alvast dat door dit nummer enkel het laatste album van Hooverphonic in mijn kast ontbreekt. En dat is enkel maar omdat ik er nog niet toe gekomen ben om het te kopen!

Ik kan nog wel een eindje doorgaan met vertellen en leuke nummers laten horen, maar dan wordt dit wel een heel lange blogpost.

Kende jij Hooverphonic al? Wat vind jij hun leukste nummer?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.