Deze week hadden we in het bedrijf een audit. We kregen een hele vragenlijst voorgeschoteld over de kansen en bedreigingen van het bedrijf, hoe we de dingen hier zagen, etc. Daarnaast was er ook een individueel deel en een van de vragen was: “Wat motiveert jou in je werk?”

‘Goede vraag!’ dacht ik, ‘Dat vraag ik mij ook al jaren af.’ Toen ik begon met studeren was mijn motivatie namelijk vrij duidelijk. Ik wilde kinderen een toekomst bieden, maar daar bleek mijn ambitie toch iets te hoog gegrepen, want vele kinderen hebben eigenlijk niet meteen iets aan het onderwijs, dus ging ik het op een ander niveau zoeken. Dat van het welzijn. Sociaal werk was het volgende wat ik studeerde en waar ik in werd teleur gesteld.

Dus wat is mijn motivatie nu? Ik ben in het bedrijfsleven terecht gekomen, omdat ik mij liet wegjagen uit het onderwijs en geen werk vond in het sociaal werk. Waarom zit ik hier? Wat drijft mij? Wat zorgt ervoor dat ik verder wil gaan?

Het antwoord zit kortweg al vervat in de motivatie die ik had om leerkracht of sociaal werker te worden. Ik wil namelijk een verschil maken. Ik wil graag ergens mijn stempel op drukken. En het liefste wil ik dat doen op menselijk vlak. In eerste instantie lijkt dat dus niet echt een motivatie voor iemand in het bedrijfsleven, maar stilaan begint het mij te dagen.

Al die jaren had ik – toen ik in het middelbaar economie studeerde – het idee van mezelf als een persoon die voor anderen het verschil zou maken door het bedrijf zo in te richten dat het een verschil maakte voor wie er werkte. En die herinnering sloeg in als een bom en maakte een ambitie in mij wakker die ik al veel eerder had en ook had moeten volgen. Ik ben misschien geen leerkracht of sociaal werker, maar ik ben wel een denker en een beleidsmaker, dus waarom ga ik gewoon niet die richting uit?

Dromen kan en mag, en daarmee begin ik op carrièrevlak vandaag!

One Reply to “Motivatie”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.