Eind juli besloot ik om vakantie in te lassen op mijn blog. Geen blogjes meer tot eind augustus. Vandaag is het de voorlaatste dag van augustus en dus vond ik dat ik wel even de tijd mocht nemen om een blogje te tikken. Hoe is het mij vergaan de afgelopen maand?

Er is alvast veel gebeurd. Niet gewoon in gebeurtenissen zelf, maar wel in mijn hoofd. Ik voel me nu echt ‘mama’. Veel dingen waar ik het moeilijk mee had voor mijn blogvakantie hebben ondertussen hun plaatsje gevonden. Het lukt mij steeds beter om met het gehuil van mijn kleine meisje om te gaan. De borstvoeding loopt ondertussen als een tiet, al is kolven nog steeds mijn hobby niet. We slagen er ook steeds beter in om een uitstapje te maken met Amélie als we daar zin in hebben. Ik begin zelfs plezier te hebben in het moederschap, al is het ook nog altijd een verhaal met zijn ups en downs (en ik geloof niet dat dat gaat veranderen). Toch zie ik het nu echt als iets moois en unieks. Dat is alvast een hele verandering.

Een impressie van onze vakantie

Maar we hebben ook het een en ander gedaan natuurlijk tijdens onze vakantie. Wat hebben wij zoal uitgespookt?

mosselen

Zomer? Daar horen mosselen bij. We genoten dus een paar keer van een bord vol lekkers. Maar over het algemeen genoten we van lekker eten en de gezelligheid die daarbij hoort. Dit bord mosselen maakte ik gewoon lekker thuis, maar we zijn ook een paar keer uit eten geweest deze zomer.

boeken

Mijn Lief zijn vakantie ging iets vroeger in dan de mijne. Op een avond kom ik thuis en daar ligt een cadeautje op tafel: drie boeken die hij uitgekozen had tijdens een uitstapje met ons beebje. Super lief! Ik ben jammer genoeg nog in geen enkel boek kunnen beginnen, maar ik heb al veel zin om weer eens in een paar serieuze onderwerpen te duiken. Nu eerst dat ander boek uitlezen!

lezen

Lezen heb ik alvast ook kunnen doen in mijn vakantie. De zorg voor Amélie neemt veel tijd in beslag. Ik heb ook geen modelbaby die elke avond rond hetzelfde uur gaat slapen en dan mooi het klokje rond slaapt. Maar ik ben gek op onze momentjes samen. Ondertussen lees ik ook al eens een boek tijdens het voeden en zo kom ik al wat meer aan een boek toe.

daktarin

Borstvoeding geven is leuk, maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat er soms minder leuke dingen bij komen kijken. Een infectie bijvoorbeeld, waarbij ik en beebje toch een paar weken medicatie moesten nemen. Enfin, het was gelukkig ‘maar’ een zalfje waarmee we het grootste zeer konden oplossen. Ondertussen zijn we er helemaal van af en gaan we gezellig verder. Het voelt gewoon alsof ik weer een hindernis heb genomen in ons borstvoedingsverhaal. Deze mama gaat er helemaal voor!

winnie the pooh

We hadden redelijk wat mooie dagen deze zomer, maar soms was het weer ook een keer wat minder. En als je dan een uitstapje wil maken, duffel je je best goed in. Op deze manier is het ook gewoon schattig toch? Ondertussen is dit echt onze lievelingstrui voor Amélie geworden.

borstvoeding

Ik ben ontzettend blij dat ik borstvoeding kan en mag geven. Maar soms krijgen mama’s die voeden in het openbaar nog steeds gekke reacties. Daarom gingen we met een groepje vrouwen tijdens de internationale week van de borstvoeding in het openbaar voeden. Omdat borstvoeding moet kunnen, altijd en overal.
Die gekke reacties heb ik trouwens nog nooit gehad hoor. Ik heb zelf alleen maar positieve reacties en schouderklopjes ontvangen tot nu toe. ’t Is voor de mama’s die er wel eens last van hebben dat ik meedeed aan zo’n actie.

wandelen

Mooie dagen waren er overigens ook. Daar maakte ik gebruik van door met de draagzak een wandeling te gaan maken. Heerlijk ding, zo’n draagzak. Ik ben er helemaal voorstander van. Lekker met je handen vrij dingen kunnen doen! En Amélie is meestal muisstil als ze zo dicht bij mama mag zitten.

dodentocht

Het is een beetje een mottige foto, maar ik nam deze dan ook nadat mijn Liefje 100 km had gewandeld. Hij nam deel aan de Dodentocht begin augustus en wandelde hem volledig uit. Na zolang zonder slaap en zoveel kilometers in de benen ziet niemand er nog adorabel uit waarschijnlijk. Maar ik ben wel ontzettend trots op hem! Hij heeft het super gedaan, want hij wandelde die afstand overigens bijna helemaal alleen.

zondag

Lekkere luie dagen, vooral lekkere luie zondagen, die zaten er ook tussen afgelopen maand. Lekker in de zetel hangen met beebje op mijn schoot, ondertussen een serie op Netflix kijken en genieten van de rust. Ik ben trouwens toch beginnen kijken naar Outlander. Heerlijk om zo terug te keren naar een verhaal dat je ooit gelezen hebt. Ik vind de serie best een goede weergave van het verhaal uit het boek!

voorlezen

Amélie toont steeds meer belangstelling voor de wereld om haar heen en ook boekjes zijn best leuk. Daarom probeer ik elke dag wel eens een verhaaltje voor te lezen. We hebben al heel vaak dit boekje over uiltje die gaat slapen gelezen. Afgelopen weekend kwam er nog een boekje bij in de verzameling en dat komt binnenkort aan bod. Als Amélie niet plots als een blok in slaap valt!

En verder met bloggen?

De vakantie laste ik in eerste instantie in, omdat het bloggen in combinatie met beebje, mijn Lief en mijn huishouden niet zo eenvoudig meer was. Heb ik het gemist? Ja, soms zaten er dingen in mijn hoofd waar ik over wilde schrijven. Maar er is in die periode dat ik niets publiceerde maar één blogje uit mijn vingers gevloeid en ik twijfel zelfs of het voor publicatie vatbaar is.

De afgelopen maand heb ik nagedacht over wat ik eigenlijk met mijn blog wil gaan doen. Ik heb niet de tijd om een kwalitatief opiniestuk te schrijven of een informatief blog, iets waar ik de laatste jaren wel veel energie in stak. Als ik iets wil schrijven over mijn dag, dan vind ik daar al amper de tijd voor. De enige echte optie die ik zie, is een dagboekblog. En daar ga ik in eerste instantie dan ook mee verder: wekelijks een dagboekje schrijven. En als ik tijd vind, dan tik ik nog een ander blogje. Voorlopig heb ik even geen plan voor mijn blog. En ook dat is goed.

Hoe is het jullie vergaan de afgelopen maand?

8 Replies to “Aan alle mooie liedjes komt een einde”

  1. Ik ben mama geworden en heb dus helemaal niet geblogd. Ik heb gigantisch veel geluk met mijn beebje (maar dat weet je wel) omdat hij mama de nodige rust gunt. Maar omdat lief en ik nu samen verlof genieten is het ook nog niet gelukt om te bloggen 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.