Deze week besloot ik om met Luna een andere kant op te gaan. We oefenen niet meer thuis, maar gaan gewoon op straat wandelen. ’s Avonds en ’s morgens is het vaak rustig langs de paden die ik neem, dus uiteindelijk moest dat wel lukken. En komen we eens een hond, fietser of voetganger tegen, dan proberen we om mooi langs te lopen. Lukt het niet, tja, volgende keer beter.

Zonder spanning de straat oplopen is een grote verbetering. Ik ben niet gespannen, heb weinig de neiging om op Luna te roepen en mijn geduld reikt vrij ver. Na een weekje twee wandelingen per dag, zie ik toch een lichte verbetering. Het is niet makkelijk om te beginnen met wandelen, want Luna is enthousiast, wil lopen of op zoek naar katten en ik merk dat zij net wel nog spanning draagt.

Die spanning verdwijnt nu wel redelijk na een paar meter. Het bouwt zich niet meer op zoals vroeger. Eenmaal we op weg zijn, kan ze zich ontspannen en slaagt ze er zelfs in om de lijn losser te laten hangen. Het is geen perfecte ‘dicht’ die ze uitvoert, maar dat is zeker de norm nog niet!

Ook de beloningen in de vorm van voertjes, blijken een succes. Wanneer de eerste spanning eraf is, kan ik Luna bij me roepen en beginnen met haar te belonen. De eerste beloning komt vrij snel, zodra ze naast me staat op mijn bevel krijgt ze een beloning. Maar vanaf dan heeft ze ook door dat ze die voertjes kan verdienen. Op sommige momenten slaagt ze er dan heel goed in op een vijftal meter mooi naast me te lopen en mij goed in de gaten te houden. Ze probeert oogcontact te maken zonder dat het dringend of geforceerd moet. Af en toe kijkt ze me aan en loopt dan rustig verder.

Het besef dat we nu eindelijk ergens naartoe werken samen doet goed. Ook is het leuk om thuis af en toe een spelletje te doen en ik merk stilaan hoe wij tweeën weer verder werken aan de band die we ooit zo goed begonnen waren. Luna en ik zijn goed bezig!

One Reply to “Mooi aan de lijn”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.