De eerste werkweek van het jaar was er meteen eentje van formaat. Al mijn timemanagement was ervoor nodig om alles gedaan te krijgen wat ik graag wilde doen. Dat de week eindigde in een weekend vol stilte, meditatie en bewustwording was dan ook het grootste cadeau wat ik mezelf kon geven.

Deze days of gratitude is een dag later dan jullie gewend zijn, omdat ik gisterenavond gewoon te moe was om nog achter mijn computer te kruipen en dit stuk af te werken. Onder andere omstandigheden zou ik toch nog het laatste restje energie hebben gebruikt, maar als er een iets is wat ik de afgelopen twee dagen heb geleerd dan is het wel dat je energie moet steken in de belangrijke dingen. En dat waren gisteren mijn Lief en mijn twee hondjes die heel veel knuffels nodig hadden. Maar hier gaan we dan toch nog…

Highligths

Mindfulness | er was een opvolgsessie van mindfulness maandag. Over mijn ervaring met de bergmeditatie schreef ik al een blogje afgelopen dinsdag. Maar eigenlijk was de hele sessie een speciale belevenis. We kregen om te beginnen een nieuwjaarscadeautje van Daphne: een pot gevuld met M&M’s en de zin ‘pay attention’. Elke keer we een aandachtig moment hadden gehad, een meditatie hadden gedaan, mochten we betalen voor deze aandacht met een Mindful Muntje, een M&M dus. Een heel leuk en inventief cadeautje waar ik dan ook echt blij mee ben. Het was ook behoorlijk vol tijdens de les. De volledige vloer en bank was bedekt met mensen. Het was lekker knus en er was een groot respect voor iedereen die er nog bij wou. We gingen gewoon wat schuiven zonder gemor. Er heerste werkelijk een heel fijne sfeer. Dat en die ervaring maakte het echt een prachtige sessie!

mindfulness

Zwemmen | het was alweer een hele tijd geleden dat ik was gaan zwemmen, omdat er verschillende andere dingen gepland stonden op de momenten waar we normaal gaan zwemmen. Maar afgelopen week gingen we dan eindelijk nog eens terug naar het zwembad en wat was dat fijn! Even lekker de spieren los maken en enkele baantjes zwemmen. En omdat we het goede voornemen nog wat willen stimuleren, namen we meteen een spaarkaart waarop je meters telkens worden genoteerd. Op het einde van het jaar kan je dan een brevet krijgen voor het aantal meters dat je in totaal gezwommen hebt.

zwemmen

Retraite | deze ervaring verdient een eigen post, maar hij past hier zeker ook in mijn highlights. Het was een weekend waarbij we de eerbare stilte respecteerden, waar ik leerde bidden, in stilte mediteren en me bewust werd van alle stemmen die dagelijks in mijn hoofd vertellen wat ik wel of niet moet doen. Een ongelofelijk leerrijke ervaring!

Lichtpuntjes

♥ ochtendwandeling ♥ zonsopkomst ♥ prachtige zonsondergangen ♥ strandwandelingen ♥ vanillepudding ♥ wijntjes ♥ knuffelen met twee lieve hondjes ♥ vegetarisch eten ♥ klinken op het nieuwe jaar ♥ leerrijke Franse les ♥ zonder druk, toch twintig baantjes zwemmen ♥ koffie ♥ lieve reacties op mijn blog ♥ inspiratie ♥ eenvoudig maar lekker eten maken ♥ gezellige babbels over nieuwe projecten ♥ mededogen ♥ liefde ♥ helpende handen ♥ lezen ♥ mediteren ♥ eindelijk rust ♥ met mijn handen bezig zijn ♥ gedachten loslaten ♥ gezellig met z’n twee samen-zijn ♥ traktaties op het werk ♥ kleine ritueeltjes ♥

zonsondergang

franse les

vanillepudding

Music Maestro

9 Replies to “Mindfulness, zwemmen en op retraite”

 1. Prachtig om te lezen. Ik kan niet wachten om meer te lezen over de retraite. Wacht… Ik kan wél wachten. Ik heb alle tijd van de wereld. Energie steken in wat belangrijk is. Die neem ik ook even mee.

 2. Klinkt als een fijne week! Ik ben benieuwd naar je post met ervaringen tijdens de retraite. Ik heb vorige maand een stilteretraite gedaan en ik was (en ben) erg onder de indruk van de effecten!

  1. Wat leuk dat jij dit ook hebt gedaan! Vanuit welke organisatie werd deze georganiseerd!
   De post staat ondertussen ook online, dus je kan je nieuwsgierigheid bevredigen.

 3. Ken je de uitdrukken Spuit 11 Saar? Bij deze, dat ben ik nu, zo laat kom ik even lezen en kijken, vooral dat zwemmen, oh de dag dat ik dat in kan plannen elke week, liever nog twee keer per week, zal mijn ultieme feestdag zijn. Dat mis ik echt!

  Geniet van alles, en ook nu nog, ja nu nog, lekker blijven nagenieten van al deze mooie momenten.

  X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.