De to-do-lijst in mijn hoofd nam zo’n grote proporties aan dat het me bij de keel greep. Heel even kon ik geen adem krijgen. De tranen sprongen ervan in mijn ogen. Het was een hele tijd geleden dat ik nog eens een paniekaanval kreeg. En ik was niet van plan om aan een nieuwe reeks te beginnen.

Mijn leven is behoorlijk chaotisch geworden de laatste tijd. Ik schrijf niet alleen voor mijn eigen blog, maar ook voor een aantal andere projecten. Daarnaast heb ik mijn gezin, mijn huishouden en een aantal hobby’s. Ik startte mijn eigen zaak begin dit jaar en intussen heb ik mijn eerste project in handen. Maar hoe hou ik het allemaal hanteerbaar? Gelukkig kon ik de hoognodige balans vinden met de Purpuz planner.

De Purpuz methode en wat je eruit kan leren

Ondernemer Clen Verkleij bedacht de Purpuz planner toen hij door een burn-out uitgedaagd werd om opnieuw balans in zijn leven te vinden. Hij werkte samen met zijn coach aan zijn herstel. Stilaan ontstond de behoefte om de tools die hij had gebruikt bij zijn herstel in een overzichtelijk document samen te vatten. Het zou een papieren begeleider worden zodat iedereen toegang zou krijgen tot een gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven.

De Purpuz planner is niet zomaar een planner. Er zit een methode achter die je helpt om je doelen te bepalen en de weg naar succes uit te stippelen. De methode start met een mindmap. Vanuit deze mindmap ga je prioriteiten bepalen om zo tot een gedetailleerd stappenplan te komen dat je doorheen je planner kan gebruiken om je maand- en weekdoelen te bepalen.

Purpuz planner voorkant

De Purpuz methode daagt je uit om stil te staan bij wat jij belangrijk vindt. Wat is jouw essentie? Waar leef jij voor? Dat is het begin van jouw geniale plan!

Lees ook hoe je je doelen ook echt behaalt.

Wat kan je nog van de Purpuz planner verwachten?

Uiteraard is de Purpuz planner ook een echte planner. Je vindt er een maandplanning, een weekplanning en een dagplanning in terug. Door mooie overzichtspagina’s helpt de planner je om het geheel te blijven zien.

purpuz planner maandoverzicht

De reflectiepagina’s dagen je uit om dagelijks stil te staan bij wat goed ging en waar er ruimte is voor groei. Er zijn korte reflecties voorzien op het einde van elke dag. Er is ook aan het begin en einde van elke maand een uitgebreide reflectiepagina met vragen.

In de weekoverzichten kan je praktische to-do-lijstjes bijhouden en er is een creatieve ruimte voorzien die je gebruikt zoals het jou uitkomt. Inspirerend quotes maken dit een planner die ik regelmatig open sla.

Meer balans en ruimte?

Je kan mij omschrijven als een chaoot in de ontkenningsfase. Een degelijke planning helpt mij om overzicht te behouden en mijn taken af te werken. Ik ben een krak in planningen maken, maar ik faal vreselijk wanneer ik ze moet volgen.

Eigenlijk was dat met de Purpuz planner ook niet anders. De eerste week begon ik enthousiast met het invullen van de overzichten. Eind januari vergat ik echter de reflectiepagina in te vullen. Pas toen we al enkele dagen verder waren in februari viel het me weer in dat ik mijn planner compleet uit het oog verloren was.

Purpuz planner vragen einde maand

En toen kreeg ik die paniekaanval. Ik greep naar mijn dagboek om al mijn zorgen neer te pennen. IJverig noteerde ik waar ik moeilijkheden mee ondervond. Het verbaasde me uiteindelijk niets dat ik een gebrek aan duidelijkheid ervoer. De planner kwam weer uit de kast. Deze keer schreef ik er alles in.

Waar een digitale agenda onbeperkt ruimte heeft, heb je in een papieren planner een stuk minder plek. Dat is maar goed ook, want ik bleef mijn dagen maar vol stoppen met to-do’s en herinneringen. De Purpuz planner doet me echter ook stilstaan bij het inplannen van ‘geluksmakers’. Leuke uitjes met vrienden, tijd voor mijn gezin en tijd voor mezelf kregen een plekje in mijn planner. Bij de maand check-in herinnert de planner je telkens aan om afspraken te maken en leuke uitjes te plannen.

Lees ook waarom in een goede planning rustmomenten thuis horen.

De positieve insteek en de fijne uitstraling van de planner maken er een heel toegankelijke tool van. Vanwege zijn grootte neem ik hem niet overal mee naartoe, daarvoor heb ik mijn digitale agenda nog, maar hij ligt wel standaard op mijn bureau. Daar check ik hem regelmatig om verder te werken aan mijn dromen.

purpuz planner weekoverzicht

Vanuit zijn eigen ervaring bedacht Clen Verkleij de Purpuz Planner om je leven positief te veranderen. Dat maakt het een krachtig instrument waarmee je je dromen effectief realiseert. Ik ben alvast fan en geniet dagelijks van de balans die deze planner in mijn leven brengt.

balans en ruimte met purpuz planner pinterest

Wat maakt een planner voor jou een succes?

Wil jij ook meer rust en balans in je leven? Schaf de Purpuz nu hier aan!

3 Replies to “Meer balans en ruimte met de Purpuz Planner”

  1. Hmmm, lijkt me hard op het concept van een bullet journal, die ik zelf gebruik. Hier is het natuurlijk handig dat alles voorgedrukt staat. Misschien iets voor volgend jaar want soms vind ik een
    Bullet journal te veel werk. Ik ben er ook niet altijd voor in the mood.

    1. Klopt, het heeft er veel van weg, maar ik hou niet zo van een bullet journal omdat het teveel tijd kost om het in te richten. Als ik creatief wil zijn dan ga ik journallen op een andere manier 😉 Hier heb ik een format waar ik gewoon mijn planning in kwijt kan.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.