Het einde van de week nadert weer, maar eerst kunnen we nog genieten van een heerlijke luie zondag. Hier is het een beetje herfstig weer en dat vinden we zalig. Ideaal dus om een kopje thee te nemen en een nieuw weekoverzicht te lezen!

Days of gratitude

Pannenkoeken ♥ genieten in de hangmat ♥ Life as we know it ♥ samen in de zetel hangen ♥ mediteren ♥ de leesflow terugvinden ♥ fijne collega’s ♥ maanritueeltje ♥ goed nieuws krijgen ♥ wandelen ♥ frietjes ♥ met vrienden iets gaan drinken ♥ de laatste werkdag van de week ♥ shoppen ♥ bezoek krijgen van vrienden ♥ frikandel

dear diary

Zondag

zondag

We begonnen de dag gezellig samen met pannenkoeken als ontbijt. Natuurlijk hadden onze twee honden daar ook zin in. Luna bleef lekker achter mij zitten wachten. Enfin, af en toe kwam ze met haar snuit op mijn schoot liggen en ging toen achter mij zitten wachten wanneer ik het haar verbood.

De neef en nicht van mijn Lief verjaren elk met een paar weken ertussen. Dus vieren we die verjaardagen gewoon samen. Afgelopen zondag waren we uitgenodigd bij mijn schoonouders (die meter en peter van hen zijn) om een koude schotel te gaan eten. Natuurlijk mocht ook taart niet ontbreken.

In de late namiddag werd ik moe en ging ik even in de hangmat liggen. Natuurlijk sukkelde ik daar meteen in slaap. Nog een geluk dat niemand van de familie daar iets van maakt. Alle begrip voor mijn slaapkop. Toen ik weer wakker werd, besloten we toch naar huis te gaan omdat het al vrij laat was. Ik at nog een kommetje cornflakes en samen keken we naar ‘Life as we know it’. Wat zijn er veel tranen gevloeid die avond!

Maandag

maandag

Wat een hel van een nacht was dat! Het was nog steeds veel te warm binnen, de muggen vierden hoogtij, de sensor van het licht in de gang deed raar en veel te vroeg in de ochtend begonnen de hanen steeds te kraaien. Noch ik, noch mijn Lief sliepen echt goed die nacht. Draaien, keren en elkaar anbeteren waardoor het slapen nog moeizamer ging. Ik was dus heel moe toen ik uiteindelijk moest opstaan. Geen leuk nieuws ook die ochtend, want mijn collega bleek ziek te zijn. Vooral niet leuk voor haar! Voor zover mogelijk probeerde ik haar afwezigheid die dag op te vangen – ik heb geen toegang tot haar mail, dus die kan ik niet opvolgen – maar ik was vooral blij dat de dag gedaan was, omdat ik last had van mijn bloeddruk. Te weinig slaap en zoveel warmte de afgelopen dagen, dat was geen goede combi.

’s Avonds maakte ik er eindelijk werk van: met mijn tablet en meditatiekussentje sloot ik me na een deugddoende douche op in de slaapkamer om te mediteren. Met heel veel dank aan Marion die inspirerende filmpjes post op haar nieuwe blog Manjusha. Ook deed ik iets wat ik niet vaak doe. Ik legde het boek dat ik aan het lezen was weg, omdat ik het veel te saai vond en begon in een nieuw boek. Et voilà, het lezen vlotte geweldig. Moet ik vaker doen, als een boek me niet bevalt, leg ik het de volgende keer gewoon veel sneller weg!

Dinsdag

dinsdag

Een productieve dag was het niet te noemen, vooral niet op het werk. Ik was makkelijk afgeleid en raakte niet zo goed vooruit met mijn werk. De dag sleepte zich eigenlijk maar voort. Daarom was het ook fijn om gewoon thuis meteen onder de douche te kunnen springen. Dat frist meteen helemaal op. We begonnen vrij laat aan onze avondroutine, waardoor ik pas vlak voor bedtijd tijd kon maken voor een meditatie. Ik was in een comfy mood en besloot om gewoon lekker met een dekentje op bed te kruipen voor een ‘sjamanistische reis’. Een vrij intense begeleide meditatie die goed in de smaak viel. Ik merkte op dat ik hem ooit al een keer gedaan had, toen heb ik er ook zo van genoten. Helemaal tot rust gekomen, kon ik vrij snel in slaap vallen. De vermoeidheid van de slechte nacht hiervoor speelde nog.

Woensdag

woensdag

Wat heerlijk om weer iemand naast mij te hebben op het werk. Soms is alleen zitten fijn, gewoon omdat je dan goed kan doorwerken, maar deze week had ik duidelijk nood aan gezelschap. Tijdens de lunchpauze maakten we een behoorlijk lange wandeling, eentje die ik niet had voorzien en waardoor mijn voeten behoorlijk pijnlijk waren de rest van de dag. Op dinsdag had ik al een ovenschotel klaar gemaakt voor die avond, dus we konden vrij snel aan tafel. Mijn Lief moest naar een vergadering van het werk, waardoor ik tijd kon maken om mijn altaar op te ruimen en daarna een ritueel te doen met de donkere maan. En ik las daarna heel lang, tot na bedtijd. Maar daarmee kon ik wel het tweede boek voor deze maand op mijn teller zetten!

Donderdag

donderdag

Een nieuwe werkdag waarbij ik met een paar collega’s iets ging eten en het heerlijk fietsweer was. Het was afhaaldag van Voedselteams, dus na het werk ging ik de leveringen controleren. Lief en ik regelden nog een aantal praktische dingen. We besloten daarna om samen een frietje te gaan halen. Vrienden van ons lieten weten dat ze op café in de buurt zaten, dus gingen we even langs om samen nog iets te drinken. We waren vrij vroeg thuis en ik sloot de dag af door te beginnen in het eerste boek voor september!

Vrijdag

vrijdag

De laatste dag van de werkweek kan soms zo wel gekomen zijn. Niet dat ik me niet kon concentreren op het werk, maar om vijf uur was ik toch blij dat er weer een werkweek opzat. Tijd voor het weekend! Ik deed de twee telefoontjes die ik al een week geleden had willen doen, en beide waren zeer positief! Waarom stel ik zo’n dingen ook zo makkelijk uit? Daarna werden de nodige weekboodschappen gedaan en maakte ik vis met spinazie en puree. Alleen bleken mijn darmen niet echt mee te werken en kreeg ik maar een kleine portie puree en een paar hapjes spinazie op. Ik besloot dan maar om vroeg in mijn bed te kruipen waar ik genoot van het getokkel van de regen op de ramen voor ik in slaap viel.

Zaterdag

zaterdag

Ik sliep eigenlijk het klokje bijna rond. Pas rond kwart na negen deed ik mijn ogen weer open. We ontbeten op ons gemak, douchten en vertrokken daarna om wat kleren te gaan shoppen. ’s Middags aten we samen gezellig iets op een terras in het zonnetje. De huishoudelijke taken lieten niet op zich wachten, maar als je met twee daar eens vaart achter steekt dan heb je snel weer een proper huis!

’s Avonds hadden we nog bezoek van twee vrienden die vorige week naar Rome waren geweest en heel leuke paste en lekkere olijfolie mee hadden voor ons. Daar horen natuurlijk frikandellen bij!

music maestro

Liedje van de week:

Aan iedereen een heel fijne zondag gewenst!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.