Hoe kan je nog dankbaarheid voelen in tijden als deze is een vraag die men mij misschien kan stellen. Dit zijn net dè tijden om dankbaarheid te voelen voor mij. Afgelopen week was de opdracht van ‘lichter leven’ om tegen alles dankjewel te zeggen. Ik heb zelfs oprecht dankjewel gezegd omwille van de aanslagen in Parijs. Het is gebeurd, er valt niets meer aan te veranderen. En zoals Eckhart Tolle zegt: elke negatieve gebeurtenis is een spirituele les. Dus dank ik het Universum voor de spirituele les die zij aan deze wereld schenkt. Hopelijk slaagt de wereld erin om hen ten volle te benutten en ervan te leren. In deze post ga ik echter dieper in op de positieve dingen waar ik dankbaar voor was afgelopen week. Law of attraction, do your work?

Highlights

Mindfulness – maandag was er opnieuw een opvolgsessie mindfulness. Ik vind het altijd geweldig om naar deze sessies te gaan, omdat het telkens weer anderhalf uur intens mediteren inhoud en dat voor mij echt een zegen is. Het thema van deze opvolgsessie was imperfectie, laat de dingen maar zijn. Wat sloot dat mooi aan bij het boek dat ik net aan het lezen was ‘De kracht van het Nu’. Voor mij was het een vrij intense les, omdat ik nog steeds met een vervelende ontsteking in de schouder zit die net dan heel sterk naar voor kwam. Het mediteren verliep daardoor ontzettend moeizaam. Maar dat zijn de lessen van mindfulness. Op momenten dat het moeilijker gaat, leer je net het meest.

De kleuren van de herfst – het weer doet een beetje gek zo af en toen en ondanks de vrij warme temperaturen van de afgelopen week heb ik weer ontzettend genoten van de herfst in al haar kleuren. Woensdag maakte ik een ochtendwandeling met de honden en mijn Lief in de zon. Zaterdag liep ik door de regen met Luna om alle emoties van de afgelopen dag even weg te spoelen. Zondag waaiden we bijna weg door de stormwind die ons in zijn greep kreeg. Maar het was heerlijk genieten van alle verscheidenheid van het herfstseizoen. En natuurlijk eindigt zo’n dag dan met een paar vrienden en een goede aperitief of heerlijk met een boek voor de haard!

Yoga – donderdag toog ik met mijn matje onder mijn arm naar mijn eerste les yoga. Na twee maal verkeerd aanbellen en een keer de verkeerde deur nemen, viel ik uiteindelijk binnen bij de yogaklas. Door al mijn gezoek was ik net op tijd om in mijn sportbroek te springen en aan te sluiten. Eerst verveelde het een beetje, omdat ik het gevoel kreeg helemaal geen meerwaarde te hebben van de lesgeefster, maar eenmaal over de helft was ik helemaal opgegaan in de oefeningen en de sfeer. Jawel, yoga in een klas heeft een meerwaarde op yoga thuis voor je televisie of laptop! Ik ben enthousiast en heb zin om terug te gaan. Dat doen we dus ook!

Frisse duik – het sportverhaal gaat verder, want we hebben ons zwemabonnement vernieuwd en zijn weer in het zwembad gedoken. Ik en mijn Lief hebben soms vrij drukke periodes in ons jaar waardoor we soms een soort stop moeten invoeren. Maar daarna gaan we weer onverstoord verder. Eigenlijk deed het gewoon ontzettend deugd zaterdagochtend om in het zwembad te duiken en een paar lengtes te zwemmen. Volgens mijn dokter zou het sporten er ook weer voor moeten zorgen dat de spieren in mijn schouders meer ontspannen en de kans op ontstekingen daalt. Ik hoop dus van harte dat ze gelijk heeft. Zwemmen is trouwens ook gewoon leuk!

highlights

Lichtpuntjes

♥ dagelijkse meditaties ♥ productieve dagen, thuis en op het werk ♥ yoga ♥ zwemmen ♥ lieve vrienden om je heen ♥ inspirerende boeken ♥ samen gaan wandelen ♥ merken hoe je samen verder wilt ♥ hoopvolle boodschappen ♥ solidariteit ♥ genieten van lekker eten ♥ pralines krijgen, zomaar ♥ verrast worden met een concert ♥ warme chocolademelk op het terras, ook al waait het ontzettend hard ♥ rode wijn ♥ Luna’s gekke kuren ♥ het enthousiasme van onze senior Wolf ♥ yogamagazine ♥ Happinez ♥ een mindfulness box ♥ mooie dagkaarten ♥ een cd’tje vol mantra’s ♥ genieten van cake op het werk ♥ muziek, krachtig en machtig ♥ met een boek in de zetel hangen ♥ verse thee ♥ lekkere en eenvoudige salades voor na de Franse les ♥ complimenten krijgen van je cursusgenoten over je taal ♥ onze gaskachel die terug optimaal werkt ♥ de prachtige weg die ik dagelijks mag fietsen ♥ dubbele espresso’s ♥

lichtpuntjes

Music Maestro

4 Replies to “Days of gratitude #45 | meditatie, yoga en genieten”

  1. Jij geeft mij iets om over na te denken, de dankbaarheid voor een aanslag, ik hou het even in het algemeen.

    En zwemmen, ja echt wel heerlijk, zelf zou ik eigenlijk warmwatertherapie moeten doen, ja dat werkt voor mij heel goed, maar krijg het niet meer vergoed, dus moet ik het laten schieten helaas, ooit hoop ik een complete kuur te kunnen doen elders.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Hoe laat je een kaars langer branden?My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.