Het internet bevat een schat aan informatie, dat weten de meeste onder ons reeds. Maar je vindt er ook een gehele bibliotheek aan interessante meditaties, meditatiemuziek en inspirerende filmpjes. Zelf maak ik hier dankbaar gebruik van en het leek mij dus ook fijn om met jullie mijn laatste ontdekkingen op YouTube te delen.

Wanneer ik thuis kom, begin ik te koken en doe ik nog wat huishoudelijke klusjes. Mijn vrije tijd, de avond, begint pas echt nadat ik een douche genomen heb en mijn dagelijkse meditatie heb afgerond. De meditaties die ik doe, zijn steeds gevarieerder. Soms zijn het trancereizen, soms klankschaalconcerten, soms pathworkings en meestal zet ik gewoon een rustgevend muziekje op om te mediteren zoals ik begin januari tijdens de retraite leerde. De afgelopen maand zijn er weer een aantal mooie ontdekkingen op mijn pad gekomen.

Meditatie

Mediteren is in het boeddhisme een manier om inzicht te krijgen in hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. In de mindfulness bestaat er een speciale meditatietechniek die ‘inzichtmeditatie’ wordt genoemd. Ze laat je focussen op de verschillende gewaarwordingen in je lichaam en leert je zo je eigen lichaam beter kennen. Een Nederlandse meditatie waar ik veel aan had op een moment dat ik ontzettend kwaad was.

In Balans

Ik was er niet bewust naar op zoek, maar toen ik mee voorbereide op een meditatiemomentje kwam ik een filmpje tegen op YouTube om de chakra’s in balans te brengen. Een meditatie die bedoeld is om te doen voor het slapen gaan, maar volgens mij ook heel geschikt is om te ontspannen na een drukke dag vol stress. Je hoeft niets van de chakra’s te begrijpen of te kennen om deze meditatie te doen. De stem begeleidt je doorheen het hele proces en geeft daarbij een korte uitleg.

Klankschalen

In veel tradities worden klankschalen gebruikt om je lichaam en geest terug in balans te brengen. De trillingen van de schalen zouden op fysiek en energetisch niveau een effect hebben. Of dit nu wel of niet klopt, ik vind het mediteren met klankschalen alvast een heel fijne methode omdat de klankschalen je dieper in meditatie brengen. Ga dus rustig liggen en laat je even meenemen…

Sjamanistische reis

Trancemeditatie en pathworkings zijn niet altijd eenvoudig om te doen, omdat je je heel erg moet concentreren en je visualisatie best onder de knie hebt. Maar ook als je daar wat minder ervaring mee hebt, moet deze meditatie goed te doen zijn. Je gaat op een reis die je op een pad van transformatie brengt. Persoonlijk ben ik zeer enthousiast over de begeleidende stem, omdat die heel rustig is en prachtige begeleiding geeft.

8 Replies to “Meditatie en mindfulness #2”

  1. Wat heerlijk dat je steeds andere dingen probeert. Zelf begin ik mijn dag altijd met yoga en een moment voor mezelf (meditatie). Ik merk ook dat ik er de laatste tijd op een andere manier mee bezig ben. Dingen die eerst heel goed werkten, zijn het nu soms net niet meer helemaal en daarvoor zoek ik dus iets anders.

    1. Wat een leuke ochtendroutine heb jij! Als je al een tijdje met meditatie bezig bent, is het inderdaad wel fijn om het soms gewoon eens anders te doen. Ik kijk ook waar ik die dag behoefte aan heb. Gisteren kon ik bijvoorbeeld geen geleide meditatie horen en heb ik gewoon een muziekje met klankschalen op gezet. Andere dagen wil ik net wel een geleide meditatie 🙂

  2. Bij de Happinez zat een slow down-challenge, ik maak hiervan gebruik om terug het mediteren terug op te pikken. Het moet een routine/gewoonte worden om het te integreren. Bij jou blogs krijg ik altijd weer zin om het terug op te pikken.

    1. Die heb ik ook gezien! Mooie manier om er zo weer mee aan de slag te gaan. Ik hoop dat je er veel uit kan halen.
      Oh, en geweldig dat je door mijn blogs zin krijgt! Dat vind ik heel leuk om te horen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.