Het internet bevat een schat aan informatie, dat weten de meeste onder ons reeds. Maar je vindt er ook een gehele bibliotheek aan interessante meditaties, meditatiemuziek en inspirerende filmpjes. Zelf maak ik hier dankbaar gebruik van en het leek mij dus ook fijn om met jullie mijn laatste ontdekkingen op YouTube te delen.

Dagelijks mediteren is voor mij stilaan een gewoonte geworden. Het is een mogelijkheid om ruimte te geven aan mijn emoties, maar vooral om tot de kern door te dringen waar ik anders soms voorbij ga aan mezelf. Op die momenten komt er veel naar boven wat gedurende de dag verborgen bleef. Al mediteer ik graag op de vipassana-manier, toch is het fijn om het af en toe eens anders te doen. Ik hou ook van afwisseling, dus wanneer ik geleide meditaties doe, vind ik het fijn om het elke dag ietsje anders te doen.

Meditatie

De ademfocus is de basis van de mindfulnessmeditatie. In dit filmpje wordt je begeleid om de eerste stappen in de mindfulnessmeditatie te zetten. Eenmaal je deze meditatie onder de knie heb, heb je ook de mogelijkheid om gedurende de dag een adempauze in te lassen. Dit is een van mijn favoriete meditaties uit de mindfulness!

Heartfulness

Lief zijn voor jezelf, het is niet eenvoudig. De ‘Hartmeditatie’ van Jonn Kabat Zinn geeft je echter een momentje om compassie te voelen voor jezelf en voor anderen. Ik vind dit een heel fijne meditatie om te doen op een moment dat je er even de tijd voor kan nemen!

Ruimte voor minder goede dagen

Laten we eerlijk zijn. Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Soms komt er ook eens een mindere dag op je pad. En dan is het fijn om een peptalk te horen. De volgende peptalk heb ik regelmatig gespeeld op minder goede dagen. Omdat er nu eenmaal ‘bad days’ zijn!

Visualisatie

Hij kwam heel toevallig op mijn pad, deze prachtige visualisatie. Het is voor mij geen zuivere meditatie, maar eerder in de richting van een pathworking/visualisatie. Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, want hij is prachtig om te beleven. Zeker een aanrader!

Muziek

Soms is het ook gewoon fijn om even een muziekje op te zetten tijdens je meditatie. Ik gebruik dit het liefste omdat je zo een duiding hebt van de tijd. Vooral op momenten dat ik minder tijd heb om lang te mediteren, is het fijn als ik daarop af kan gaan. Zo krijg ik toch nog voldoende slaap.

Hebben jullie aanraders in kader van meditatie of mindfulness?

5 Replies to “Meditatie en mindfulness #1”

  1. Ik luister heel vaak naar rustige muziek of natuurgeluiden zoals in het laatste filmpje. Ik vind dat een erg fijne manier om te mediteren en tot mezelf te komen. De andere meditaties ga ik opslaan en later een keer doen. Dank je wel. Altijd fijn nieuwe tips e.d.
    Marion onlangs geplaatst…De brief van het UWVMy Profile

    1. Leuke tip als je graag met apps werkt 🙂 Ik had er vroeger een aantal op mijn telefoon staan, maar nu niet meer, omdat ik ze dan nooit gebruik. Maar eens proberen op mijn tablet! Bedankt voor de tip.

  2. Ik heb even stukjes geluisterd, en de muziek spreekt mij meer aan dan de stemmen, die moeten ook kloppen in een meditatie. En de bad days, ja die ga ik even bewaren!!! hahaha Dank je wel voor al deze tips, en mijn favo muziek meditatie is deze: https://www.youtube.com/watch?v=kmZhmIt_pYo

    Die doet echt iets, al kan ik dat niet beschrijven, alsof er iets in mijn lichaam zakt waarvan ik mij niet eens bewust was dat het er zat…. en ik kan dit rustig twee keer starten, heb hem ook al naast bed geluisterd en viel er heerlijk van in slaap. In de ochtend geeft het juist energie…

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.