Ik ben nooit een fan geweest van Oprah Winfrey. Haar talkshows waren teveel sensatie, daar heb ik nooit van gehouden. Deepak Chopra kende ik enkel van een artikel uit Happinez, maar ergens bleef hij in het hokje ‘zweverig’ hangen. Een boek van hem zou ik nooit oppakken. Gek eigenlijk voor iemand die zichzelf een ‘heks’ noemt, maar ik beschouwde mezelf altijd heel erg ‘down to earth’. Misschien iets teveel?

Toen ik bij Marion las over de meditatie challenge die deze twee mensen hadden opgezet, stond ik daar in eerste instantie dus ook maar twijfelachtig tegenover. Zou het niet teveel ‘hoofd leegmaken’ en ‘licht en liefde’ zijn? De eerste dag van de challenge plaatste Marion een screenshot van de challenge online en ik werd toch nieuwsgierig. In haar plogje zocht ik het linkje op. De volgende dag las ik een schitterende post van Xaviera waarin ze haar ervaringen met de eerste meditatiedag beschreef. Die kwam binnen! Meteen surfte ik naar de website van de Meditation Experience en schreef me in.

Manifesting true success

meditatie

De vermelding van ‘success’ lijkt op heel aardse dingen te duiden, maar niets is minder waar. Oprah en Deepak interpreteren het woord ‘success’ op een heel creatieve manier en dat zal ik geweten hebben.

Ik schreef me eigenlijk pas in op de tweede dag en besloot gisterenavond dat ik eigenlijk niet een dagje wil achter lopen. Kijk er eerst even tegenaan, zei ik tegen mezelf en begon aan de meditatie van dag één.

Met een open geest besloot ik om gewoon te luisteren naar wat ze te vertellen hadden. Oprah was makkelijk te volgen. Mijn Engels is blijkbaar zo slecht nog niet. Haar inleiding maakte een heleboel duidelijk voor mij en nodigde mij eigenlijk al uit om met gesloten ogen te zitten. Voor mij was de meditatie al een stuk begonnen toen zij aan het woord was. Daarna vertelde Deepak een stuk over de meditatie, de centrale gedachte voor vandaag en uiteindelijk de mantra waarover de meditatie zou gaan.

Experience meditation

meditatie

Toen de eigenlijke meditatie eenmaal begon, was ik al volledig terug naar mijn kern gegaan. Ik was me heel bewust van mijn ademhaling, de contouren van mijn lichaam en zelfs de slag van mijn hart. De meditaties van Deepak zijn minder down-to-earth dan de meditaties die ik leerde in de Mindfulness, maar bij deze meditaties voelde ik bijna hoe mijn hart groeide en mijn ‘zelf’ de nodige aandacht kreeg.

Het voordeel van deze meditaties is dat je een mantra meekrijgt om je gedachten mee bezig te houden. Het is eenvoudiger om je te focussen als je een mantra herhaalt dan wanneer je in stilte zit, zonder mantra (zoals de Mindfulness werkt).

Het was heerlijk om mee te dwarrelen op het ritme van mijn ademhaling en de mantra. Alsof de energie rondom mij tintelde en vonken deed ontstaan. Meegaan met het ritme van de golven, meegaan met het ritme van mijn hart en met het ritme van het leven. Er kwamen allerlei dingen boven en ik moest niet meer vechten. Wauw, de wil om te vechten verdween. Er was enkel nog het verlangen om verder mee te gaan op die flow.

Ik zal niet ontkennen dat ik geen moment afgeleid was. Ook nu kwam de vraag in mijn gedachten hoelaat het was of wanneer ik mocht ophouden. Maar ik was me bewust van deze gedachten. Waar ik er anders soms nog tegen vocht, was het nu werkelijk ok om ze te hebben. En dus ging ik terug naar de mantra.

De meditatie van dag één voelde zo goed dat ik na de wandeling met Luna, een deugddoende douche en mijn yogareeks van die dag ook nog eens de meditatie voor dag twee voltooide. Het was moeilijker tijdens deze meditatie, omdat mijn Lief net thuis kwam van een vergadering en alle geluiden die hij maakte, kwamen keihard binnen. Ook dat is meditatie natuurlijk. Het is fijn om te kunnen zeggen dat ik mij niet kwaad maakte of opgewonden heb over die storende geluiden. Hij deed tenslotte wel zijn best om mijn niet teveel te storen.

Ik kijk eigenlijk al uit naar de meditatie voor vandaag, om terug mee te gaan op de flow van vandaag!

Indien het je leuk lijkt om mee te doen, je kan je nog altijd inschrijven via de link in dit bericht!

5 Replies to “Meditatie Challenge met Deepak Chopra en Oprah Winfrey”

 1. Oh wat fijn dat jij ze ook mooi vindt! Ik voelde precies hetzelfde. Wat omschrijf je het goed: je hart voelen groeien. Dát is het. Oh echt, zo fijn!!! Dit maakt me heel gelukkig.

 2. Wat fijn om te lezen dat de meditaties voor jou ook zo goed voelen om te doen! Ik herhaal een beetje wat Marion zegt, maar ‘je hart voelen groeien’ dat is inderdaad precies hoe het voelt. De vraag hoe laat het was kwam gisteren ook even bij mij naar voren, maar het is zo mooi om te merken dat die gedachte oké is en daarna ook weer verdwijnt. Ik heb de meditatie van vandaag nog niet gedaan, maar ik kijk er nu al naar uit! Ik merk ook dat de meditaties lang effect hebben, ik blijf echt in een fijne staat van rust nog uren daarna. Dankjewel voor het compliment over mijn artikel!
  Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – LadenkastjeMy Profile

  1. Bij die van vandaag had ik ook zo’n vreemd gevoel. Ik ben het nog een beetje aan het laten bezinken. Alsof werkelijk de creativiteit binnen kwam. Ik heb daarna een stuk of vier artikelen geschreven, zomaar aan een stuk door. Morgen nog even alles bekijken, maar ik heb mijn week alweer behoorlijk vol geschreven, haha!

 3. Ik ben nog steeds op zoek naar welke meditaties het beste werken voor mij maar als ik je bericht zo lees, is het blijkbaar wel normaal dat je gedachten hebt zoals ‘duurt het nog lang’, ‘hoe laat zou het al zijn’….

  Hier ook wel een beetje het probleem dat we constant samen aangezien we nog geen werk gevonden hebben, dus ik kan niet met regelmaat mediteren, bovendien hebben we zo goed als maar één ruimte en horen we alles van elkaar

  1. Je ‘mind’ is gewoon dat het bezig gehouden wordt. Ja, het is heel normaal dat je gaat denken en je zelfs soms verveeld. Daarom is het voor veel mensen makkelijker om met geleide meditaties te beginnen. Mijn man is ook regelmatig in de buurt als ik mediteer, maar hij geeft mij daar de ruimte voor. Misschien kan jij ook iets afspreken met je partner? Uiteindelijk is de afwezigheid van geluiden ook geen must bij meditatie. Misschien kan je partner lezen of zich op de computer bezig houden op de momenten dat jij probeert te mediteren? Dat is bij ons meestal zo 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.