Ik lig in bed en luister ingespannen naar de stilte. Er is toch echt geen geluid te horen? Mijn kleine meid mag dan rustig slapen, ik ben nog niet voldoende gerustgesteld om mijn ogen te sluiten. Na een tijdje waken, vallen mijn ogen dan toch dicht, maar bij het minste geluid schieten ze weer open.

Mijn leven verandert niet door een kind

Weet je nog de avonden languit in de zetel, niets om je zorgen om te maken? De grootste zorg in mijn leven was dat ik op tijd op mijn werk moest zijn en wat ik de volgende dag op het menu zou zetten.

Zonder problemen uitslapen op zondagochtend en je niet afvragen wat je vandaag voor spelletjes zou moeten bedenken. Of in het weekend gewoon eten op het moment dat je daar in in had, zonder erbij stil te staan of het niet te laat of te vroeg is.

days of gratitude love 3

Sommige aanstaande ouders hoor ik wel eens zeggen dat een kind hun leven niet zal veranderen. Ze nemen wel een babysit als ze ergens heen willen. Hun leven in de sofa slijten met de kinderen, is niets voor hen. Het kind zal zich wel aanpassen aan het leven van zijn ouders.

Toch durf ik het tegendeel beweren. Want al doe je lekker waar je zin hebt, je zal nooit meer echt zorgeloos zijn.

Iemand die je nodig heeft

Wat voor mij enorm veranderd is, zijn de dagen waarop ik me minder goed voel. Aan die vervelende rotdagen waarbij ik veel liever languit in mijn bed zou blijven liggen, kan ik nu niet meer toegeven. Er is altijd iemand die mij nodig heeft.

Ik kan niet in mijn bed blijven liggen, want Amélie wil wel opstaan. Ik kan er niet voor kiezen om zielig in de zetel te hangen, want Amélie heeft wel honger. Ik kan er niet voor kiezen om een zak chips leeg te eten, want mijn kleine meid heeft iets voedzamer nodig.

Amélie

Nooit meer zorgeloos, want er is altijd iemand waar ik voor moet zorgen. Amélie haalt mij uit bed, elke ochtend weer. Voor haar sta ik op en begin aan de dag. En ze maakt het de moeite waard, want voor haar lieve lach, doe ik graag die extra moeite.

Je grootste schat

Met een kindje in je leven, sta je veel meer stil bij alles wat mis kan gaan. De gevaren die schuilen in een donker plekje, zie je plots veel helderder. Je maakt je gewoon meer zorgen met een kindje dan zonder kindje.

Plots is er namelijk iemand in je leven die je zo graag ziet, dat je zou doodgaan van verdriet als ze er niet meer is. Zo’n klein wezentje sluipt ongemerkt je hart binnen. De deur gaat op slot en de sleutel verdwijnt. Als ze er eenmaal zijn, krijg je ze nooit meer echt weg.

Amélie speelt

Dus maak je je zorgen. Is er altijd dat kleine stemmetje dat je erop wijst dat er iets mis kan gaan. Zie je plots gevaar waar je het eerder nooit zag.

Maar samen met die zorgen krijg je ook de grootste schat in handen. Daarom zou ik al mijn zorgen voor geen goud ter wereld meer willen missen!

Photo on top by Derek Thomson on Unsplash

2 Replies to “Mama zijn is … nooit meer echt zorgeloos zijn”

  1. Amen! 😉

    Zo is het maar net, mijn moeder zei altijd al, kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen, dat doet ze nog steeds, zelfs om mij.. kom op mam! Ik ben 47, hahahaha

    Mensen die zeggen dat ze hun leven niet gaan draaien en keren omdat, zijn meestal diegenen die het snelst en het meest alles omkeren zodra er een kleintje komt 😉 Let maar eens op!

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Wandelen in het parkMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.