Wat was ze mooi en krachtig dit weekend, de volle maan. Wat had ze een prachtige energie! En hoe mooi konden we deze energie hier op aarde gebruiken…

Iets in mij zeurt dat ik geen magisch werk heb gedaan tijdens deze maan. Het zeurt omdat deze maan zo prachtig en krachtig was. En dat het jammer is dat ik daar niets mee gedaan heb. Maar het stemmetje verdwijnt geruisloos en zonder gevolgen onder de warme gloed die mij al sinds vrijdag omringt. Wat heb ik  het getroffen toen ik besloot om mijn pad als wicca te vervolgen.

Zelfs na al die tijd dat ik me bij een groep wiccans heb geschaard, bleef bij mij heel sterk het gevoel leven dat ik meer heks was dan wiccan. Het wrong een stukje toen ik met eclectische heksen over ‘aards werken’ en ‘theatrale zaken’ praatte. Want in de traditie die ik volg, wordt er niet zozeer ‘aards’ gewerkt en is ‘theatraal’ wel inherent aan de vieringen die wij doen. Het was altijd moeilijk om uit te leggen aan eclectische heksen dat ik mij zo goed voelde in die groep waar heel veel gebeurde waar zij eigenlijk niet helemaal achter staan. In dat opzicht is er iets magisch gebeurd toen ik dit weekend als wicca in het licht van de maan stond.

Vrijdag mocht ik als gast doorbrengen in een bevriende coven binnen onze traditie. Negen maanden geleden mocht ik zelf mijn inwijding als heks ontvangen, vrijdag kreeg ik de kans om de inwijding van een heksenzusje bij te wonen. Meer nog, ik mocht zelf deel uitmaken van haar inwijding. Zaterdagavond was er de viering van Lughnasadh in mijn eigen coven, waar de energie rijkelijk vloeide en een mooie afdruk achterliet in onze tempel.

Toen ik zaterdag zei dat ik nu werkelijk het gevoel begin te krijgen dat ik ‘thuis’ ben, zei ik dat vanuit het diepste van mijn ziel. Ik heb dan wel de volle maan niet gevierd of magisch werk verricht in mijn eentje, maar wel heb ik de kracht van de volle maan heel puur mogen ontvangen.

Ik ben een gelukkige heks, met beide aspecten van mijn heksenleven!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bron: pinterest

2 Replies to “Magische maan”

  1. Wat bijzonder! Ik ben helemaal niet thuis in deze materie. Heb helemaal geen ”verstand” van heksen of wiccans, maar ik vind het wel interessant. Ik vind het mooi dat je er zo over schrijft en dat het voor jou voelt als thuiskomen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.