Het jaar nadert zo stilaan zijn einde en daarmee ook de Twaalf Nachten die mij inspireerden om deze reeks blogposts te schrijven. Ik definieerde 2016 al in acht woorden: zachtheid, verbondenheid, passie, verwachtingsvol, vrede, spiritualiteit, gezegend en thuiskomen. Ruimte dus om daar nog vier woorden aan toe te voegen!

Vandaag koos ik voor het woord ‘magie’. Magie nam op verschillende manieren een rol in mijn leven op. Ik koos er dit jaar voor om meer aandacht te besteden aan de maan en haar cyclus. Maar ook de magie van het leven nam een belangrijke plaats in. En ik mocht een magische ervaring beleven…

De maan

maan In het begin van 2016 nam ik me voor om de maan een meer centrale rol in mijn leven te geven. Niet enkel wilde ik de volle maan bewuster beleven, ik wilde graag de cyclus van de maan vieren. Elke cyclus volgen vergde teveel van mij. Er zijn andere dingen die mijn aandacht vragen, waar ik graag aandacht aan geef en soms ben ik de cyclus van de maan dus uit het oog verloren.

Al heb ik niet bij elke maan stil gestaan, toch kijk ik tevreden terug op het afgelopen jaar. Ik heb prachtige vieringen meegemaakt: in mijn eentje, met een vriendin, met een groep. Haar energie heb ik mogen proeven, creativiteit heb ik mogen uiten en ondertussen voelt het allemaal ontzettend vertrouwd aan.

Ook op dat vlak heb ik mijn spiritualiteit verruimd. Ik leef niet alleen meer mee met de seizoenen, maar ook veel meer met de cyclus van de maan. Dat heeft mijn leven magischer gemaakt. Het heeft mijn ziel verruimd. Ik ben er heel anders door in het leven gaan staan.

De magie van het leven

magie van het leven

Het zal elke keer terugkeren, het wonder van het leven. Ik had het altijd heel moeilijk om te geloven dat een kind zo’n verschil kon maken. Het is er nog niet, nog niet echt natuurlijk. Toch groeit het in mijn buik en dat is een mirakel. Ik vind het magisch hoe we met z’n twee leven hebben gecreëerd en dat ik dat leven nu bij mij mag dragen.

Naast de zwangerschap heb ik afgelopen jaar ook op een andere manier de magie van het leven leren zien. Net zoals veel mensen trapte ik in de val dat ik een leven wilde waarin geluk centraal stond. Het liefste liet ik pijn en moeilijke momenten verdwijnen met een goocheltruc. Afgelopen jaar heb ik niet gewoon leren accepteren dat ook de donkere momenten deel uitmaken van het leven. Meer nog, ik heb geleerd om ze te waarderen en zelfs te verwelkomen in mijn leven. Voor mij is de kern niet puur geluk geworden, maar wel ‘ten volle leven’. En dat wil zeggen dat je de diepe dalen kan waarderen, omdat ze onvermijdelijk gevolgd worden door hoge toppen. Zonder diepe dalen zijn er ook geen hoge toppen.

De magie van het leven… Het leven dat in mijn groeit in en van het leven zelf. Ik kan absoluut terugblikken op 2016 als een magisch jaar!

4 Replies to “Magie”

  1. Mooi om te lezen. 🙂 De magie van de kleine in je buik lijkt mij nog het meest bijzonder trouwens. Kan me (nog) niet voorstellen hoe het is om zo’n klein mensje in je te voelen groeien. Lijkt me… magisch. 😉
    Trouwens, welke kaartset is dat op de 2e foto? Vind die 2 kaarten erg intrigerend. 🙂

  2. Ja het is absoluut magisch om een kleintje in je te voelen groeien, wetend dat het amper zichtbaar was toen het zich ging hechten ook, en straks als het groeit, en ook jezelf zien, dat jij ooit zo was en bent geweest… het gaat je pet te boven gewoonweg en dus is het pure magie 😉

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.