Op 18 augustus was de maan vol en op haar sterkste punt. Het was al even geleden dat ik nog met de volle maan aan de slag was gegaan. Ondertussen begon het weer aan mij te trekken: haar invloed, de zin om iets meer te doen dan haar alleen maar te bewonderen. Dus besloot ik om vrijdagavond, als we nog onder de invloed van de volle maan stonden, een maanviering te doen.

Aangezien ik niet meteen zelf veel inspiratie had en mijn intuïtie – die mij normaal leidt tijdens mijn rituelen – met andere dingen bezig was, besloot ik om een kant-en-klaar-ritueel te gebruiken. Na dit te hebben gedownload, nam ik het door en veranderde hier en daar nog iets. Kant-en-klaar-rituelen zijn net als recepten, schreef ik al. Je volgt het recept, past het wat aan waar je dat nodig vindt en steekt er je eigen energie in om uiteindelijk een geheel eigen gerecht te krijgen. Dat mocht deze volle maan, die de maan van het hemelvuur wordt genoemd, vrij letterlijk worden genomen.

Na mijn werk had ik nog boodschappen gedaan en ik was nogal moe toen ik thuis kwam. Eigenlijk had ik geen zin en fut om nog aan de slag te gaan. Maar ik ken mezelf en weet dat ik na de viering mezelf weer beter zou voelen. Als ik de viering niet deed, dan zou ik me er schuldig over voelen. Dus toog ik toch aan het werk, nam mijn magisch dagboek, trof de nodige voorbereidingen en ging aan de slag.

DSC_0186

De energie stroomde door mijn handen terwijl ik het deeg kneedde. Ik daalde diep af in de krochten van mijn ziel. Geen greintje positief gevoel bleef nog van mij over nadat ik zeven bogen voorbij gelopen was. Dankbaarheid stroomde door mijn hele lijf voor de aanwezigheid van Demeter, die mij bijstond en toonde welke weg zij aflegde naar de onderwereld, telkens weer. Het gesprek met de Wijze Vrouw inspireerde me. Terwijl ik terugkeerde doorheen de bogen om de giften van mijn leven terug te aanvaarden, kneedden mijn handen zeven korenaren. De oogst die ik op vandaag mag ervaren. Het is niet de oogst van dit jaar, maar een waar ik al mijn hele leven voor werk. Elk jaar mag ik nieuwe ‘blessings’ ontvangen, steeds mooier. Ze laten mij groeien en maken mij tot wie ik ben, samen met de minder mooie kanten van het leven.

Donker en licht, twee kanten van een gezicht.

Sommige wijsheden neem je mee doorheen je leven. Ik ben de persoon die mij deze woorden ooit gaf dankbaar – al waren het waarschijnlijk haar woorden niet. Toch is zij het die mij op dit pad bracht, die de vonk in mijn deed ontstaan en aanwakkerde tot een vlammetje.

De maan is vol. Het is de maan van het hemelvuur. En vuur is wat nu in mij brand. Ik heb een zekerheid afgegeven, maar kreeg er een andere voor in de plaats. Eentje die ik niet had verwacht, maar die meer dan welkom is. Zoeken naar de essentie? Wie vertrouwen heeft, krijgt de antwoorden ooit wel.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.