Vorige week maandag startten we terug met de lessen Tai Chi. Op woensdag besloten ik en mijn Lief om ons zwemabonnement maar weer eens uit de kast te halen, afspraken of niet. Rond half zeven doken we in het zwembad en begonnen terug rustig aan met een paar lengtes. En god, wat waren dat heerlijke momenten!

Pauze

De pauze in onze sportactiviteiten werd ingelast door de drukte tijdens het najaar en de feestdagen. Het zwemmen lag al even stil nadat een van onze zwemmaatjes een ongeluk voorhad in het zwembad. Hij mocht een hele periode niet meer zwemmen en zijn vriendin ging dus ook niet meer. We gingen nog wel een keer of drie met z’n tweetjes naar het zwembad, maar toen begonnen de afspraken op woensdag zich in onze agenda op te stapelen. Ook al hadden we eigenlijk nog een uurtje tussendoor om te gaan zwemmen, vaak zagen we ook daar vanaf.

Met Tai Chi begon ik in oktober vorig jaar samen met een vriendin. Zelfs toen ik een ontsteking in mijn schouder had, ging ik door naar de lessen – dat had mijn dokter me wel aangeraden. De lessen hielden echter op voor de kerstperiode en dus werd er een pauze ingelast.

images
Gevonden op Google

 

Restart

De lessen Tai Chi startten terug vorige week maandag en ik betaalde gauw weer voor een reeks van tien lessen. Toen ik in de zaal stond vorige week besefte ik hoezeer ik dit gemist had. Mijn spieren waren blij om terug in actie te schieten en een kleine zindering van plezier trok door mijn lijf. Dit deed echt deugd!

Terug in het water springen woensdag was ook zo’n heerlijke belevenis. Ondanks de vermoeidheid – opstaan om kwart voor zes, drukke dagen op het werk en volle avonden zorgden daar voor – was het een verademing om terug in de water te duiken en met krachtige slagen het aantal lengtes te halen dat ik voor ogen had.

De nieuwe afspraak is nu om zoveel mogelijk afspraken op woensdag te vermijden!

© Saar
© Saar

Change of mind

Vroeger had ik een hekel aan sport. Ik kon alleen maar denken aan hoe lastig het was om je lichaam ook nog eens tot iets aan te zetten als je geest al zo moe was. Veel liever lag ik in de zetel met een goed boek, keek televisie of hing wat rond op het internet.

Sport is voor mij nu echter eens weg gaan uit dat hoofd, terug keren naar je lichaam en voelen. Het is het denken achterwege laten en tot rust komen. Wanneer ik ’s avonds in mijn zetel plof en mijn spieren tintelen van het werk dat ze hebben verricht, voel ik mij zoveel beter dan wanneer ik na een werkdag gewoon in de zetel zou ploffen.

Sport brengt mij in een soort van meditatieve staat – en natuurlijk is Tai Chi daar ook een heel goede sport voor – en laat de stilte in mijn hoofd wederkeren. Ik kan pas werkelijk tot rust komen wanneer ik na een uurtje sporten in mijn zetel plof.

Wat betekent sport voor jullie?

13 Replies to “Lifestyle | Een nieuwe start”

  1. Sport is voor mij… alle remmen los, alles geven… totale ontspanning.
    Zwemmen is zo’n mooie sport, maar ik doe dit echt niet graag (vind ik zelfs jammer!). Badminton en de fatburning doe ik supergraag… blij dat ik iets gevonden heb, die mij 100% ligt.

  2. Op de basisschool ging ik een tijdlang voor schooltijd een uurtje zwemmen, dat was een hele fijne manier om de dag mee te beginnen. Maar dat werkt alleen als het zwembad een beetje dichtbij huis/school is 😛

    1. Ja, daarom doe ik het ook na het werk op een dag dat het zwembad dus open is op dat moment. Want ik kan andere momenten in de week ook wel gaan, maar dan pas om acht uur in de avond. Dat werkt dus totaal niet voor mij. Ik moet dan nog terug uit mijn sofa geraken!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.