De afgelopen zes maanden zijn in een waas voorbij gevlogen. Vandaag wordt onze kleine meid alweer 1,5 jaar oud! We kunnen het bijna niet geloven. Intussen hebben we een heuse peuter in huis!

Op ontdekkingstocht

Dit kleine meisje is hard bezig met de wereld te ontdekken. Haar favoriete plekjes? Het speeltuintje aan de overkant van de straat en onze tuin, tussen onze twee sloebers Wolf en Luna. Met het mooie weer van de afgelopen maanden stond onze terrasdeur heel vaak open. Amélie sloop dan, zodra ze kon, naar buiten om de tuin te gaan verkennen. De eerste keren bleef ze enkel op het stukje dat vlak achter ons huis ligt. Nu hobbelt ze al vrolijk naar het grotere gedeelte dat naast het huis ligt. Onze honden vertoeven daar vaak. Ook het kippenhok is er te vinden en daar kan ze door de afrastering ook iedereen zien die langs komt. Als het mooi weer is, dan zijn dat best veel mensen, want regelmatig passeren er wandelaars met hun hondjes.

koekoek

Laat de voordeur overigens niet onbewaakt open staan. Dan is de kleine meid meteen op weg naar het speelpleintje aan de andere kant van de straat. Na twee bezoekjes wist ze deze al heel goed te vinden. Er is onder andere een glijbaan. Die is haar favoriet. Ze vindt het heerlijk om naar beneden te zoeven! Haar lach weerkaatst dan vrolijk tussen de huizen.

De eerste woordjes?

Amélie heeft ondertussen niet alleen leren lopen. Ze weet zich steeds beter uit te drukken. Dat kan ze zelfs zo goed dat ze helemaal niet zoveel woorden nodig heeft. Met ‘mama’, ‘papa’, ‘ja’, ‘neen’, ‘die’ en ‘dat’ kan ze zich namelijk heel goed redden. Er zijn maar weinig mensen die haar niet begrijpen. Ondertussen oefent ze erop los met klanken. Als ze in the mood is, dan babbelt ze erop los. We zijn echter nog niet zover dat we al haar verhalen begrijpen.

Vrolijk spelen

We mogen ons gelukkig prijzen met onze peuter. Hoewel ze graag eens kattekwaad uithaalt, slaagt ze er heel goed in om zichzelf bezig te houden. Ze is dol op boekjes. Blaadjes omdraaien, de prentjes bekijken, zo verdrijft ze de tijd wel! Ook haar hobbelpaard en muziek zijn dingen waar ze graag mee bezig is. Intussen kan ze zelf op het hobbelpaard kruipen. Maar ze kan ook helemaal zelf hobbelen. Muziek dient dan weer om te bewegen. Nog steeds hoort ze graag de symfonieën van Mozart, maar ook een stevig rocknummer kan ze ondertussen smaken. Dan wordt er vrolijk heen en weer gewipt. Af en toe wordt er ook eens met de voeten gestampt.

Amélie kleuren

Met haar blokjes heeft ze ook al de eerste torentjes gebouwd. Twee hoog lukt ondertussen al vrij vlot. Dat derde blokje is er soms de oorzaak van dat haar torentje omvalt. En dan moeten alle torens tegen de grond. Ook die van mama en papa!

Een ware ontdekking was kleuren. Toen ze zag hoe de kleurtjes op het papier kwamen door met het potlood erover te gaan, was ze verkocht. Experimenteren met materialen proberen we te motiveren. Een balpen, kleurpotloden, een stift, ze mag met veel dingen even proberen. We blijven wel altijd in de buurt om haar in het oog te houden. Binnenkort mag ze eens lekker kliederen met verf!

Sinds deze week heeft ze ook ontdekt hoe een loopfiets werkt. In de opvang gaat ze dus nu lekker op pad met de grotere kindjes op de fiets. Maar ook thuis wil ze de loopfiets al eens van zijn plek halen. Hier lukt fietsen in huis echter niet. De fiets blijft dus lekker staan tot we eens een rondje kunnen doen in de straat.

1,5 jaar mama

Het eerste jaar als mama vond ik behoorlijk heftig. Ik vond het best moeilijk om mijn draai te vinden in mijn nieuwe rol. Na een anderhalf jaar als mama kan ik nu zeggen dat mijn nieuwe rol als een tweede velletje is geworden. Het is zo natuurlijk om met mijn kleine meisje bezig te zijn, om rekening met haar te houden. Haar verzorgen is ondertussen een fijne bezigheid geworden (als ze een beetje meewerkt).

mama en Amélie

Ik heb tijd nodig gehad om mama te kunnen zijn. Die tijd heb ik mezelf kunnen geven. Het is het mooiste geschenk geweest. Na anderhalf jaar kan ik zeggen dat ik ben waar ik moet zijn!

One Reply to “Lieve Amélie is 18 maanden”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.