Mindstyle

Lief lijf

Elke dag sta je voor me klaar. Je draagt mij overal heen waar ik zijn moet. Je slaagt erin om mij de energie te geven die ik nodig heb. Negen maanden lang heb je voor mijn dochter gezorgd, haar gedragen. Van een klein celletje groeide ze uit tot een klein meisje dankzij jou. Wat een prestatie leverde je toen we haar op de wereld gezet hebben. Een krachtmeting was het, maar samen brachten we het tot een goed einde. Hoe wonderbaarlijk is het dat ze nog steeds groeit op de voeding die jij haar verschaft. Hoe heerlijk is het dat ze daardoor echt niets tekort komt. Je maakt dat ik me goed voel, houdt ziektes buiten, levert de gevechten die geleverd moeten worden.

 

Lief lijf, welke magnifieke prestaties lever jij weer iedere dag. En toch… toch heb ik je afgelopen tijd ietwat verwaarloost. Ik voelde het toen we gisteren die oefeningen deden. Voor het eerst sinds lange tijd luisterde ik weer eens naar je. Niet gewoon even opmerken hoe vermoeid je wel bent, maar echt luisteren. Je merkte op hoe weinig rust ik je soms gun. En dan had je het niet over gewoon even in de zetel liggen of op een stoel zitten, maar over de uren slaap die je kreeg. Kan ik echt niet eens vroeger naar bed? Je stelde al die ondoordachte tussendoortjes in vraag. Oké, je gewicht ligt wat laag, maar je hebt daarom niet meer behoefte aan suikerrijke dranken of snoepjes. Misschien kon ik eens nadenken voor ik je iets gaf? Je vroeg me waarom ik me zo druk maak over kleine, onbelangrijke dingen en je daardoor met spanning en stress opzadel die je net niet kan gebruiken. En waarom moest het nu zo lang duren voor ik eindelijk weer eens tijd voor je maakte?

Lief lijf, de afgelopen maanden heb ik heel veel aandacht en tijd moeten besteden aan mijn ziel. Mijn gedachten waren niet altijd zo lief voor mezelf. Mijn humeur was niet altijd zonnig te noemen. Het heeft me weer een heleboel energie gekost om niet kopje onder te gaan en dat heb ik ook aan jou te danken. Ik heb je een beetje verwaarloost, ten voordele van mijn gemoed. Ik hoop dat je het mij kan vergeven.

Want, lief lijf, ik ben je wel ontzettend dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan. En ik beloof je dat ik vanaf nu zal leren om beter naar je te luisteren. Want hé, je zorgt uiteindelijk ook wel heel goed voor mij.

3 thoughts on “Lief lijf

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.