Het was een behoorlijk volle week, maar ondertussen zitten wij lekker op ons lui gat in. Het was de laatste week voor ons verlof. Als je wilt weten hoe die verliep, lees je best snel verder!

Zondag

Amélie en ik

Bij het opstaan, blijkt mijn Lief zich nog steeds niet zo goed te voelen, dus we laten alle plannen varen. Amélie blijkt overigens genezen. De koorts is weg en we hebben weer een vrij vrolijk meisje. We beginnen onze zondag gezellig met pannenkoeken. Amélie zit gezellig bij ons in haar eetstoel. Dat doet ze de laatste tijd meer onder het eten en maakt dat wij wat meer op ons gemak kunnen eten.

De rest van de zondag spendeer ik aan het huishouden, maar ook aan koffie, Knack lezen en spelen met Amélie.

Maandag

Gezellig

De afgelopen nachten van Amélie waren niet om over naar huis te schrijven. Heeft ze last van haar tandjes? De fase van verlatingsangst? Of is het iets anders? Feit is dat noch mama, noch papa veel slaap te pakken hadden gekregen. En daar had ik me al drie nachten nerveus over lopen maken. Na ons avondeten stuurde Liefje mij naar mijn douche om even een momentje voor mezelf te nemen. Ondertussen had hij het lekker gezellig gemaakt beneden. Even gewoon genieten. Meer moet dat soms niet zijn.

Dinsdag

Boek

Een tijdje geleden lieten we een fotoreportage maken van Amélie. Vandaag mocht ik de foto’s gaan halen. Er zaten hele mooie tussen, maar het was jammer dat de minst mooie gebruikt werd voor onze gratis producten. Ik bestelde dus nog een paar dingen erbij. Daarna richting huis waar een vrolijk beebje op me wachtte. Ze was net een flesje aan het drinken en dat deed ze helemaal zelf! Toen mijn Lief haar wou helpen werd ze zelfs een beetje kwaad. Na het eten ging beebje in bad en in bed. Ik slaagde er nog eens in om een paar bladzijden te lezen.

Woensdag

Herfst

Soms lopen de dingen niet helemaal zoals je gepland had. Dat was wel de les en het thema van vandaag. Er liep een heleboel anders dan voorzien op het werk en dat zorgde voor de nodige frustratie. En dan kom je thuis bij je Lief en je dochter. Heerlijk om te zien hoe blij ze was om mij te zien binnen komen. Haar prachtige lach, het enthousiaste gekraai, gevolgd door vrolijk gebrabbel. Heerlijk!

Donderdag

Valies

Ons verlof komt steeds dichterbij en daarmee neemt de stress ook een beetje toe. Hoe zal dat gaan, zo voor de eerste keer op reis met onze kleine meid? In ons hoofd maken we talloze lijstjes van alles wat we mee moeten nemen. Maar eerst moet er nog gewerkt worden. Na een volle werkdag ga ik thuis aan de slag. Kleren verzamelen, valiezen maken, blijven nadenken over alles wat mee moet… Voorbereiding is niet alleen het halve werk maar ook al een groot deel van het plezier!

Vrijdag

De laatste halve dag liep er natuurlijk vanalles zoals het niet moet lopen. Een dossier met originele papieren dat verloren gaat, de koerier die van niets weet, enfin, het was plezant. Maar daarna was het echt tijd voor verlof! We deden nog wat voorbereidingen, genoten al een beetje van vrije tijd en deden boodschappen. ’s Avonds gingen we nog langs bij mijn schoonouders waar we frietjes aten. Een goed begin van een – hopelijk – deugddoend verlof!

4 Replies to “Lief dagboek #9 | Bijna congé, olé olé”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.