Zowel ik, Amélie als mijn Lief moesten er aan geloven deze week. De ziektekiemen zijn binnen geslopen bij ons. Maar er gebeurden nog een paar fijne dingen ook. Tijd voor een dagboekje van afgelopen week.

Zondag

Ontbijt

Jaarlijks is er eerlijk ontbijt in onze stad en dat vond vandaag plaats. Wij waren opnieuw van de partij met een aantal mensen van Sp.a. Het is zo’n traditie aan het worden waarbij je gewoon gezellig tafelt. Iets waar wij altijd voor te vinden zijn.

In de namiddag kwamen mijn ouders, zussen en schoonouders op bezoek voor de verjaardag van mijn Lief. Hij is pas maandag jarig, maar we vierden het vandaag al een stukje.

Maandag

Mijn beebje kon niet goed slapen afgelopen nacht. Rond half een vroeg ze een voeding. Dat was op zich geen probleem, maar het begon toen ik haar in haar eigen bedje legde. Ze werd wakker en begon verhalen te vertellen. Ik ging haar luier verversen in de hoop dat ze in slaap zou vallen, maar haar verhalen gingen verder. Uiteindelijk begon ze te roepen en pas tegen drie uur viel ze terug in slaap, maar bij mij in bed. Dat resulteerde in een enorm vermoeide moeder die haar best deed om toch iets te presteren op het werk. Maar het hoogtepunt van de dag was uiteindelijk toch het moment dat ik weer in mijn bedje mocht ploffen!

Dinsdag

Het mag gezegd als beebje eens heel goed slaapt ook. Tegen half negen ging ze slapen, pas om kwart voor vijf was ze daar terug. Gelukkig kwam zo’n goede nacht na de lastige, zodat ik een beetje kon bijslapen. Ondertussen heb ik namelijk ook een verkoudheid te pakken en dan is slaap echt heel welkom.

’s Avonds hebben ik en Amélie lekker gespeeld en geknuffeld terwijl er een soepje opstond. Quality time, de ideale oplossing voor mindere dagen.

Woensdag

Wandeling

Vandaag had ik een dagje verlof. In eerste instantie omdat de auto binnen moest in de garage. De voorbanden waren versleten en we hadden een dakkoffer besteld die moest worden geïnstalleerd. Gelukkig kon ik even blijven soezen in bed, want ik voelde me  eigenlijk niet zo lekker. Rond half acht stond ik dan toch aangekleed beneden klaar om de dag te beginnen. Amélie profiteerde er ook van om even uit te slapen. Terwijl we moesten wachten tot de auto klaar was, ging ik met Amélie op wandel. De laatste tijd gaat het niet altijd zo goed, en ik denk dat dat een beetje komt door het gebrek aan buitenlucht. Dus dan maar een wandeling tijdens het wachten. Daarna gingen we ook nog even langs bij een vriendin.

Overigens kunnen we begin volgend jaar een item van onze (T)huis-wishlist afstrepen, want we hebben de ramen voor de rest van ons huis besteld. En daarmee leggen we voorlopig wel even beslag op ons budget. Geen grote veranderingen meer hier, het komende jaar…

Donderdag

Deze morgen had beebje nog steeds koorts, dus besloten we om haar thuis te laten. Mijn Lief nam een dagje verlof om voor haar te zorgen. Ik kon zo met een gerust hart gaan werken.

’s Avonds ging ik met haar naar de dokter omdat de koorts niet zakte en ik niet wist wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek het gewoon een verkoudheid en dus zorgen voor niets.

Vrijdag

Na het werk werden de boodschappen gedaan voor het weekend. We hadden ’s avonds afgesproken met vrienden, want over iets meer dan een week vertrekken we samen op reis naar Frankrijk. Vrijdagavond spraken we dus af om samen iets te eten, maar ook om een paar afspraken te maken voor de reis. Het werd een gezellige avond waarvan we allemaal genoten hebben. Het was veel te lang geleden dat we nog eens samen zo genoten hadden.

Zaterdag

Knuffelen

De ziekenboeg is compleet hier. Ook mijn Lief moet eraan geloven en lag de hele dag met koorts in de zetel. Amélie is daar niet kwaad voor. Ze doet een paar dutjes bij hem en ze genieten van de vele knuffelmomenten. Ik vind het minder leuk. De plannen die ik had voor vandaag vallen in het water. Uiteindelijk leg ik me erbij neer en geniet van de rust. Lekker zetel hangen, knuffel, filmpjes kijken en warme chocolademelk. Aha, dat zijn pas herfstactiviteiten!

Hoe was jullie week?

One Reply to “Lief dagboek #8 | Ziekenboeg”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.