Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarin de ziektekiemen onze plannen in het honderd lieten lopen!

Behind the scènes

Maandag

We beginnen de week vrij rustig. Mijn Lief moet naar de tandarts na het werk. Ik zorg nog gauw dat de slaapkamers gestofzuigd en gedweild zijn. Dat moest eigenlijk gisteren gebeuren, maar daar stak bezoek een stokje voor. Niemand gaat er dood van als dat een dagje later gebeurd natuurlijk.

Dinsdag

Aangezien er voor mijn Lief een vergadering op het programma staat rond half acht maak ik een snelle maaltijd klaar. In mijn wok gaan scampi’s, witloof en appeltjes. Afwerken met lente-ui en een gebakken aardappelgnocchi erbij. Zo zetten we toch een gezonde maaltijd op tafel die in no-time klaar is!

Woensdag

Vlak voor de middag krijg ik telefoon van onze opvang. Amélie heeft vrij hoge koorts. De thermometer geeft 39,6°C aan. Er wordt me gevraagd om haar te komen halen, omdat ze het toch lastig heeft. Een andere oplossing dan verlof nemen en ze zelf gaan halen, is er niet. Mijn Lief heeft afspraken die hij niet kan afzeggen. Dat halve dagje verlof komt niet geheel ongelegen. Amélie slaapt even en daarna kijken we samen ‘Het grote verhaal van Winnie the Pooh’. Als je ziek bent, mag dat!

Donderdag

Amélie heeft nog steeds hoge koorts. Omdat het Paasweekend voor de deur staat, neem ik het zekere voor het onzekere en ga met haar naar de dokter. Ze blijkt een keelontsteking te hebben die zich ook op haar oren heeft gezet. Wanneer we thuis komen, is ze heel zielig, maar neemt flink haar siroop in. Ik stop haar gauw in bed, zodat ze lekker kan slapen.

Vrijdag

Ook vandaag is de koorts hoog. Mijn schoonvader komt ons uit de nood redden en speelt oppas. Amélie is in de ban van juwelen en is zich net aan het versieren wanneer hij binnen komt. Maar onze kleine meid heeft helemaal geen zin om mama te laten gaan. Hartverscheurend zijn haar tranen wanneer ik naar het werk vertrek.

’s Avonds is ze doodmoe, maar lijkt niet te kunnen slapen. Dus blijft ze nog even televisie kijken. Als het aan haar lag, blijft ze gerust nog een paar uur wakker, maar voor mij is het genoeg. Met tranen gaat ze naar bedje. Het duurt echter nog geen vijf minuten voor ze rustig is en in slaap valt.

Zaterdag

Omdat de thermometer nog steeds hoge temperaturen aangeeft, besluit ik om onze plannen voor vandaag te cancelen. We hadden met vrienden afgesproken en in eerste instantie wilde ik niet afzeggen, omdat we al zo moeilijk passende momenten in onze agenda’s vinden. Maar met een klein meisje dat zo ziek is, lijkt het me geen goed idee om onze date te laten doorgaan.

Terwijl er buiten hard gewerkt wordt aan ons terras – dat hadden we wel laten doorgaan – zit ik binnen met een zielig kindje. De dochter van vrienden van ons is wel bij ons, omdat de buren geen andere opvang vonden. Dat fleurt Amélie wel een klein beetje op. In de namiddag lijkt ze al wat beter te kunnen spelen. Een ijsje kan er stilaan in en ze vraagt sinds woensdag voor het eerst iets te eten.

Wanneer ik haar koorts meet voor ze naar bed gaat, blijkt deze echter over de veertig te zijn gegaan. Met een bezwaard hart breng ik haar naar bed en hoop dat ze morgen wat minder hoge temperaturen heeft.

Zondag

Mijn Lief gaat wandelen. Ik blijf thuis. Met pijn in het hart, want met dit weer wilde ik veel liever ook een wandeling gaan maken. Amélie slaapt nog als een roosje wanneer hij vertrekt en het is sowieso geen goed plan met de ziekte van de afgelopen dagen om mee te gaan.

We doen echter een dansje wanneer Amélie wakker wordt, want na een check met de thermometer blijkt haar koorts volledig weg te zijn. Ze is nog wat huilerig en heeft meerdere woede-aanvallen, maar ik haal opgelucht adem dat de koorts weg is.

Doordat ze wat beter is, kunnen we in de namiddag ook langs bij haar oma voor Pasen. Ze wordt verwend met een prachtige set treinsporen en een trein waar ze vol enthousiasme mee begint te spelen. En de chocolade-eieren, daar verdwijnt ook al een groot deel in haar buikje!

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ hulp van geweldige vrienden om ons terras aan te leggen
♥ fijne gesprekken
♥ lieve complimentjes
♥ dokters en medicatie!
♥ knuffels van mijn kleine meid
♥ samen met mijn Lief een filmpje kijken
♥ chocolade-eieren
♥ spontane afspraken
♥ zonnige dagen

Deze week

Gelezen…  

Een kleine boekje voor de leesclub komende dinsdag. Ik ben ook begonnen in Stella, een boek waar ik een artikel over schrijf binnenkort.

Gekeken… 

X-Men: Days of a Future Past, samen met mijn Liefje, terwijl wel paaseitjes snoepten

Geluisterd…

Geschreven…

10 dingen die elke zwangere vrouw herkent

One Reply to “Lief Dagboek #77 | wanneer ziektekiemen de planning verzieken”

  1. Is dit nu jouw laatste blog? Ik miste jou ineens in mijn ellenlange achterloop mail lijst, van nog te lezen blogs. Ik wens dus dat het bij jullie nu allemaal weer beter is en alles weer in gareel loopt!

    Hier, dito, ongeveer, kleinzoon was even ziek, zelfs een nachtje ziekenhuis, bleek licht astmatisch te zijn en kreeg pufjes bla, dus ook ruim 2 weken onderweg, het heerst vast en zeker, het heerst altijd eigenlijk.

    En ja… wat je zegt, op het laatst, kijken naar wat WEL goed gaat, ben ik ook weer mee bezig, om dat aan mijn Liefste vooral mee te geven en aan te leren, zien wat er wel goed gaat, en hem dus ook gewoon vragen out of the blew… waar ben je vandaag dankbaar voor 😉

    Het lijkt langzaam door te dringen 😀

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.