Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarin de voorbereidingen voor de werken in de tuin veel tijd in beslag namen.

Behind the scènes

Maandag

Ook dit jaar plannen we een aantal investeringen in ons huis. Daarom komt op maandagavond iemand langs om de werken aan onze dakgoot te bespreken. Sinds de brand in 2017 is de bekleding van de dakgoot beschadigd. Daar willen we dit jaar iets aan doen. Maar de kleur kiezen van die bekleding, dat blijkt nog geen eenvoudige taak te zijn!

thee en lezen

Dinsdag

Investeren in jezelf is belangrijk. Daar geloof ik ten volle in. Dus ik investeer ook in mezelf. Het is niet altijd eenvoudig om dit als moeder te doen. Een avondschool volgen is bijvoorbeeld al niet altijd makkelijk in te plannen. Webinars zijn handige oplossingen. Online een les volgen over een onderwerp dat je interesseert. In dit geval: hoe je je blog klaar maakt om er geld mee te verdienen. Sjoukje legt ons in duidelijke stappen uit hoe je dat doet. Weer een puntje op de agenda en de to-do-lijst!

Woensdag

Tijd besteden aan de kleine meid is als mama ook soms een uitdaging. Woensdagavond laat ik daar eens echt ruimte voor. We stoeien, lezen samen boekjes, knuffelen en eten samen. Dochterlief vindt het geweldig. Dat er bloemkool en cordon blue op het menu staan, zorgt ervoor dat ze weer met veel smaak haar bordje leeg eet. En van haar lieve pogingen om verhalen te vertellen, smelt mijn moederhart ook weer!

Donderdag

Mijn Lief zou gaan fitnessen, maar daar steekt het werk een stokje voor. Ik ben al lang aan het koken wanneer hij binnen komt. Fitness wordt dus geschrapt. In de plaats daarvan bereiden we onze tuin voor op de werken. We hebben besloten om in het Paasweekend een nieuw terras en tuinpaadjes aan te leggen. Alle spullen verdwijnen van het oude terras, maar ook van de plaatsen in het gazon waar we willen uitbreiden. Zo zijn we helemaal klaar om de voorbereidingen te treffen!

Vrijdag

Er staat een dagje verlof op de planning van mijn Lief. Hij breekt alvast een paar tegels van het oude terras uit. Vandaag worden ook de nieuwe tegels geleverd. ’s Avonds komt mijn papa langs om te kijken wat we nodig zullen hebben om er volgende week echt aan te beginnen. Amélie vindt het leuk om haar opa nog eens te zien. En dat we samen frietjes eten, maakt het natuurlijk een heus feest!

luna relaxt

Zaterdag

Het was lang geleden dat we nog eens met de dames naar de sauna waren geweest. Een paar maanden geleden spraken we af om dat vandaag nog eens te doen. ’s Middag treffen we elkaar en vertrekken met z’n drietjes richting Kortrijk om te genieten van een middagje relaxen. Na afloop zien we de mannen en kindjes in een restaurant waar we samen een hapje eten om de avond goed af te sluiten!

Zondag

Onze wekelijkse wandeling staat op het programma en deze keer gaat ze door in Poperinge. Intussen worden er in onze tuin werken uitgevoerd. Waar extra terras komt en onze tuinpaadjes moeten komen, wordt de grond afgegraven. Zo kan volgende week de chape meteen gegoten en de tegels gelegd worden. Na 12 kilometer wandelen heb ik nog verbazingwekkend veel energie om wat huishoudelijke taakjes te doen. En dat is nodig, want door mijn uitstapje gisteren is er best veel blijven liggen…

groepsfoto wandeling

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ de hulp van mijn papa en vrienden om onze projecten te realiseren;
♥ een prachtige zondagse wandeling;
♥ ontspannen in de sauna;
♥ een geweldig fijn etentje;
♥ kusjes, knuffels en zoveel liefde van onze kleine meid;
♥ de leesflow waar ik in zit;
♥ genieten van kleine dingen in het leven;
♥ muziek;
♥ een tasje thee, een dekentje, een verfrissende regenbui, vogels die fluiten in de ochtend, vriendschappen, liefde, frisse lakens, …

Deze week

Gelezen…  

Nog een genomineerde voor de Libris Literatuur Prijs,
Een straf levensverhaal over verslaving en moeilijke keuzes maken.

Gekeken… 

Nachtwacht met Jan Leyers over het legaliseren van drugs

Geluisterd…

Geschreven…

Hoe kan je je persoonlijk blijven ontwikkelen als je mama bent?

De buddyread rond Harteloos op de Literatuur Club

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.