Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarin ik een nieuwe uitdaging aanging.

Behind the scènes

Maandag

De start van een nieuwe week brengt wat rust. Er staan geen afspraken in mijn agenda en dat betekent dat ik me kan focussen op andere dingen. Zoals mijn kleine meid waarmee ik ’s avonds ravot. Ze is gek op haar poppen en samen spelen we een spel. De laatste tijd moet er veel ‘dodo baby do’ gezongen worden. De eenvoudige klanken charmeren haar. Amélie wil zelf ook nog even baby zijn. Wieg me maar in je armen mama. Mijn hart smelt weer een klein beetje.

jan van aken ommegang boek

Dinsdag

Mijn Lief moet ’s avonds nog naar een vergadering voor het werk, dus wordt er gekookt in een wervelwind. Eigenlijk wilde ik weer meer foodfoto’s gaan delen op Instagram, maar ik slaag er niet in om foto’s te nemen van ons eten. Vanavond is het gerechtje dat ik maak nochtans echt Instagramwaardig: pasta carbonara met spinazie. We smullen er samen van voor mijn Lief weer weg moet.

Nadat Amélie in bed ligt, duik ik achter mijn laptop en werk ook nog wat. Daarna duik ik met een boek in de zetel, want de genomineerden voor de Libris Literatuurprijs zijn bekend en ik lees twee boeken van shortlist voor de Hebban Literatuurclub.

Woensdag

Opvoeden zonder straffen en beloven, het is een uitdaging. Amélie gooit haar eten op de grond. Hoewel ik verschillende keren zeg dat ze mooi moet eten, weigert ze. Uiteindelijk neem ik haar bord weg. Daar is zij dan weer kwaad over. Ik laat haar huilen en roepen tot het weer over is. Daarna komt ze een knuffel geven en is het voorval vergeten.

Voor het slapengaan lees ik haar nog een verhaaltje voor, zoals gewoonlijk. Wanneer ik het boek dicht doe, zegt ze: “mama knuffel”. Ze ligt in mijn armen en aait mijn gezicht: “mama lief” en “mama mooi”. En dan maak ik me druk over rondvliegende aardappelen…

Donderdag

Spelen met eten is duidelijk de nieuwe ontdekking. De havermout wordt uitgesmeerd over haar stoel en er gaat een lepeltje sap over. Nu geven we haar geen meerdere kansen. Ze mag de havermout niet zelf eten, maar wordt gevoerd. Rustig eet ze zo haar kommetje leeg.

Na het werk krijg ik telefoon van Boeren en Buren. We bespreken de plannen voor de komende periode. Vanuit nationaal zal ik meer ondersteuning krijgen om mee te helpen denken over de toekomst van onze Buurderij. Daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Ik hou van mijn bijberoep, maar soms is het wel eenzaam. En dan is het leuk om eens te kunnen sparren met iemand!

Amélie eet

Doordat het telefoontje is uitgelopen en mijn Lief later thuis is dan gewoonlijk, kijk ik pas na half zeven mijn koelkast. Om dan vast te stellen dat ik groene kool mis. Een essentieel onderdeel als je gnocchi met groene kool wil maken. Dat worden frietjes. Deze keer maak ik wel een foto van het eten, maar euhm … dat was eigenlijk het plan niet!

Vrijdag

Na een kortere werkdag en een bijeenkomst van de Buurderij moet ik nog langs de turnclub om de Paaschocolade op te halen die we hadden besteld. Op die manier steunen we de club waar Amélie aan peuterturnen doet en hebben we weer lekkere chocolade in huis.

pasta met rundsreepjes en brocolli

Ik bewijs voor mezelf maar weer eens dat gezond en lekker eten echt niet moeilijk is. Het hoeft ook niet veel tijd te nemen. In iets meer dan een half uurtje staat ons eten op tafel. Amélie keurt mijn vreemde kookkunsten weer goed, maar valt bijna om van de slaap. Snel in bedje dus, waarna ik me naar vrijdagse gewoonte in de zetel nestel met een boek.

Zaterdag

Ik heb medelijden met mijn Lief die zich uit bed moet slepen. Hij heeft hoofdpijn en is eigenlijk nog moe. De nasleep van een ontzettend drukke week. De reden dat hij zich uit bed sleept, is het peuterturnen. Na een kwartiertje staat hij alweer thuis. Geen peuterturnen, want het is Paasvakantie. We kunnen ons wel voor ons hoofd slaan!

Het bezoek van die middag maakt onze dag echter weer helemaal goed. Hoewel Amélie slaapt, terwijl haar vriendje bij ons is, genieten we wel van de gezelligheid. Er wordt alvast genoeg bijgepraat.

Amélie met bloemetje

De rest van de dag vul ik met huishoudelijke taakjes, mijn cursus copywriter (die gisteren in de bus lag) en buitenspelen met Amélie.

Zondag

Rond acht uur staan we weer klaar om te vertrekken. Mijn Lief traint voor de Nacht van Vlaanderen (100 km wandelen in 24u), samen met twee vrienden. Ik en mijn vriendin gaan telkens mee op wandeling. Vandaag gaan we richting Ieper. Waar Team Happy Feet zich inschrijft om 30 km te wandelen, gaan wij met de kindjes voor 14 km. De wandeling is minder mooi dan we hadden gedacht, toch genieten we ervan om samen buiten te zijn en onze beentjes te strekken. Al waren we ook wel heel blij toen we bij de eindmeet aankwamen!

groepsfoto wandeling Ieper

Eenmaal thuis stop ik Amélie in haar bedje voor een middagslaapje. Na een warme douche plof ik ook in mijn zetel, al is het niet voor een dutje. Mijn boek biedt ook voldoende rust na een fysieke inspanning.

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ boeken lezen in mijn zetel
♥ lieve briefjes van mijn Lief in mijn brooddoos
♥ kleine knuffeltjes
♥ inspiratie
♥ cursus copywriter
♥ geweldige vrienden om ons heen
♥ chocomousse delen met mijn kleine meid
♥ deugddoende wandelingen
♥ homemade cake

Deze week

Gelezen…  

Een eerste boek van de Libris shortlist: De Ommegang van Jan van Aken

Gekeken…

Het nieuws en een paar afleveringen van The Simpsons en How I met your Mother 

Geluisterd…

Geschreven…

Waarom een shampoo bar duurzamer is dan een fles shampoo

One Reply to “Lief Dagboek #75 | nieuwe uitdaging”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.