Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarin we vooral de tweede verjaardag van onze kleine meid vierden!

Behind the scènes

Maandag

De start van de week is niet echt spannend te noemen met een gewone werkdag. Ik wilde vanavond eigenlijk naar de Mindfulness gaan, maar dat loopt even anders. Ik sta te stressen aan het fornuis, Amélie gooit wasmiddel op de grond en ook zichzelf. Plots vraag ik me af waar ik eigenlijk mee bezig ben. Stress en haasten om op tijd ergens te zijn om me te kunnen ontspannen.

peuter Amélie speelt met duplo

Ik besluit om de deadline los te laten en te zien waar we uitkomen. Dat blijkt in de zetel te zijn met een boek in mijn handen. Ook een mooi moment van ontspanning!

Dinsdag

Mijn schoonmoeder is ziek, dus blijft de was terug liggen. ’s Avonds besluit ik om deze maar eerst af te handelen. De andere taakjes die op me liggen te wachten, kunnen nog even blijven liggen. Na een uurtje strijken, kan ik alles opruimen en met een opgelucht hart in de zetel gaan liggen.

Woensdag

Amélie doet ons versteld staan. Kleine meisjes worden duidelijk groot. Sinds iets meer dan een week zijn we begonnen met de zindelijkheid. Op dagen dat mijn schoonouders oppassen, loopt ze zonder luier rond in huis en gaat ze flink op het potje. Op andere dagen heeft ze wel een luier om, maar vraagt ze af en toe zelf om op het potje te mogen. En elke keer weer blijkt ze dan ook een boodschap te moeten doen. Vol trots wijst ze dan naar haar potje om te vertellen wat erin ligt. Stiekem zijn wij ook wel heel trots op haar!

Donderdag

Vandaag wordt Amélie twee jaar, een hele mijlpaal wat ons betreft. Als we naar ons kleine meisje kijken is ze de afgelopen twee jaar toch echt wel gegroeid. Wat is ze intussen een mooie dame geworden! Vol enthousiasme vertelt ze ons hele verhalen, zorgt ze voor haar poppen, bouwt constructies met Duplo, leest graag boekjes en gaat volledig los op haar favoriete muziek. Het is echt een klein mensje dat hier in huis rondloopt. Eentje waar we steeds meer rekening mee moeten houden, want ze heeft een serieus willetje.

Na het werk ga ik onze vrolijke meid ophalen in de opvang waarna ze thuis haar cadeautje krijgt van mama en papa. Ze is reuzeblij met haar trein, maar is vooral dol op de sporen. Die worden aangelegd en weer afgebroken. Ondertussen vertelt ze aan papa wat er allemaal gebeurt. Ze beslist ook dat we vanavond frietjes eten wanneer we haar de keuze laten (en voor haar verjaardag is dat ook helemaal oké!) Zo vliegt onze avond weer voorbij en voor ik het besef zit ze op mijn schoot met een flesje melk in haar ene hand, terwijl ze vertelt wat er allemaal gebeurt in het grote Kabouterboek. En zo sluiten wij een belangrijke dag op onze gebruikelijke manier af.

Vrijdag

Zoals elke vrijdag sta ik na het werk klaar op de Buurderij om de mensen te ontvangen. Nadat we iedereen zijn bestelling bezorgt hebben, ga ik snel naar huis. We hebben namelijk afgesproken met de buurtjes waar we pannenkoeken mogen gaan eten voor de verjaardag van Amélie. Ze zijn heerlijk, die pannenkoeken. Onze kleine meid wordt dan ook nog eens verrast met een knuffel van Bumba die ondertussen, naast Konijn, haar favoriete knuffel is geworden. Niet helemaal met de goesting van mama en papa, maar sommige dingen kan je nu eenmaal niet tegen houden…

Zaterdag

Vandaag trekken we richting zee waar ik een bijeenkomst heb van de spirituele groep waar ik deel van uitmaak. Het begin van de lente is voor ons een mooie moment om weer eens aandacht te besteden aan de veranderingen in de natuur en in onszelf. Omdat we er een hele daguitstap van hebben gemaakt, neem ik Amélie mee. Er is een strandwandeling, een heerlijke lunch en ook een momentje waarbij we ons op een aantal spirituele zaken richten. Een voedzame dag voor lichaam en ziel!

Zondag

Verjaardagen moeten natuurlijk gevierd worden en in de namiddag komen familie en vrienden langs om de tweede verjaardag van Amélie te vieren. We zijn met een mooie groep waardoor ons huis gonst van de gezelligheid. Er wordt gepraat en gelachen. Voor Amélie wordt er een verjaardagsliedje gezongen. Er is ook een taart met Pieter Konijn, Amélie’s lievelingskonijn, waar we heerlijk van smullen.

Amélie twee jaar met chocolade

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ Wandelingen onder de middag
♥ Knuffels van mijn kleine meid
♥ Een prachtige tweede verjaardag kunnen vieren
♥ Heerlijke gesprekken met mijn Liefje
♥ De voedzame en gezellige zaterdag aan zee
♥ De gekke kuren van Luna
♥ Het zonnetje dat weer van de partij was
♥ Koffie, pralines en een boek
♥ Onze tuin die groeit en bloeit

Deze week

Gelezen…  voor een artikel in april ben ik druk bezig met het lezen van Harteloos van Marissa Meyer.

Gekeken… The Heartbreak Kid, een romantische komedie met Ben Stiller. Geen topper van een film, maar wel leuk om op een doordeweekse avond even afgeleid te zijn.

Geluisterd…

Geschreven…

Wat je echt moet weten wanneer je je wilt voorbereiden op een zwangerschap.

Twee jaar borstvoeding. Hoe behaalden wij de WHO norm?

4 Replies to “Lief Dagboek #73 | Twee jaar alweer!”

  1. Leuk! En mooie fotos van jullie. Weet je, wat ik ook doe: als mijn weekoverzicht even niet lukt, dan is dat maar zo. Geen tijd, geen zin? Dan komt er wel weer een week. Misschien helpt dat jou om de druk er wat af te halen? Net zoals het haasten om te gaan ontspannen, eigenlijk heb je gelijk hè en slaat dat op niks!

    1. Ik heb voor mezelf nu beslist dat als ik het zondag niet af krijg, het dan maar maandagavond online komt 🙂 En eens een week overslaan moet ook kunnen als het echt massaal druk.
      Wat mijn blog in het algemeen betreft ben ik wat relaxter geworden. Er valt niemand dood als ik eens geen artikel publiceer. Ik ga inzetten op kwaliteit, niet op kwantiteit. Dus liever geen blog online dan een slecht blog 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.