Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarbij mijn agenda uitpuilde met leuke en spannende dingen!

Behind the scènes

Maandag

Ik ben moe, emotioneel gezien. In mijn hoofd blijven de radars maar draaien. Het zijn geen goede gedachten die door mijn hoofd blijven draaien. Daarom vind ik het extra belangrijk om deel te nemen aan de maandelijkse meditatiesessie bij Rosalie. Het wordt een intense sessie waarbij we een deugddoend gesprek hebben over het stoppen van negatieve gedachten. Bewustzijn is één stap, die heb ik al genomen. Ik weet wanneer de negatieve gedachten opkomen. Ik kan ze volgen. Ik weet dat ze tijdelijk zijn en dat ze niet op waarheid berusten. Maar ik zou willen dat ze eens ophouden. Rosalie geeft me zeer behulpzame tips. Waar ze me vooral mee helpt, is door te zeggen dat ik goed bezig ben. Dat hoor ik de laatste tijd wel vaker van mensen. Het is een deugddoende opmerking, die me sterkt in mijn overtuiging om verder te doen waar ik in geloof.

Maar ik heb focus nodig, en een plan. De komende tijd ga ik dus op zoek naar dat plan, die focus en vooral een hele hoop balans! Wat is mijn essentie en waar wil ik voor gaan? Dat moet ik nu eens helemaal duidelijk voor me krijgen!

Dinsdag

Vanavond staat er een videocall met Boeren en Buren op het programma. Wanneer ik thuis kom, klap ik dus snel mijn computer open. We overlopen de belangrijkste punten van het platform en wat er allemaal verwacht wordt van mij als verantwoordelijke. Het is na zevenen als ik afsluit. Al die tijd was Amélie flink aan het spelen of zat ze bij mij op schoot. Nu heeft ze het echter gehad. Wanneer ik voorstel om iets te eten, loopt ze naar de frigo om een potje préparé uit te halen. “Boodje”, zegt ze er nog bij. Dat is duidelijk voor me! Na een boterham, een yoghurtje en een stuk fruit vindt ze het wel tijd om te gaan slapen.

pasta met rucola

Mijn Lief en ik eten samen nadat ze naar bed is gegaan. Het is gezellig om nog eens enkel met ons tweetjes aan tafel te zitten. Dat geeft ons de gelegenheid om nog eens een goed gesprek te voeren.

Woensdag

Vandaag verjaart mijn collega. Daar hoort een taartje bij, dus ik stop nog snel bij de bakker onderweg naar het werk. Ondertussen is Amélie ook weer beter waardoor ze op de opvang kan gaan spelen. Wat is ze blij om alle kindjes terug te zien. ’s Avonds zet ik een spurtje om op tijd op de afgesproken plaats te zijn voor onze minishoot. We willen de overdracht van de Buurderij-verantwoordelijk op facebook aankondigen met een leuke foto. Na heel wat pogingen hebben we eindelijk een goed shot te pakken!

Saar met schort van Boeren en Buren

Na het koken en opruimen neem ik de tijd om mijn aandacht volledig aan kleine Amélie te geven. Al is het maar een half uurtje, ik geniet er dubbel van!

Donderdag

Geen wilde plannen vanavond. Mijn Lief is gaan fitnessen, dus mijn aandacht kan onverdeeld naar koken en Amélie gaan. We knuffelen, ze hangt met veel gieren in de draagzak, maar begint ook echte peuterkuren te vertonen.

Haar sterke wil komt steeds meer tot uiting. Ze weet heel goed wat ze wil en wanneer ze het wil. Een eigenschap die haar in haar latere leven nog goed vooruit zal helpen, maar nu heb ik het er maar moeilijk mee. Ze wil een koekje en als ze niet mag wordt ze kwaad. Ik geef die kwaadheid alle ruimte, maar slaan, neen, dat hoort er echt niet bij! Het wordt een nieuwe uitdaging waar ik voor staLichtpuntjes, want hoe maak je duidelijk dat slaan niet oké is als je ervoor kiest om op te voeden zonder straffen en belonen?

Vrijdag

Deze vrijdag zal vast ingaan als één van de meest stressvolle dagen van mijn leven. Ik kom uit mijn comfortzone op een manier die ik nooit verwacht had. Maar buiten je comfortzone, dat is waar de magie begint. Toen ik de coördinatie van de Buurderij overnam, had ik niet verwacht dat ik al meteen zou beginnen met mijn grenzen te verleggen!

Maar dat doe ik wel wanneer ik een interview aan een krant geef. En vooral door op de foto te gaan. Ik en foto’s, dat gaat namelijk niet echt samen. Als eerder introverte persoonlijkheid is het ook niet altijd een evidentie om zo in het middelpunt van de belangstelling te gaan staan. Maar ‘shine’ is uiteindelijk mijn jaarwoord en het universum geeft wel degelijk waar ik om vraag, al is het niet altijd op de manier die ik in gedachten had…

Zaterdag

Boeken zijn voor mij zoals ademen: levensnoodzakelijk. Daarom maak ik sinds november deel uit van het Hebban Literatuurclub. Door artikels te schrijven over allerlei onderwerpen die gelinkt zijn met literatuur proberen we zoveel mogelijk mensen warm te maken voor dit genre. Eigenlijk zijn we een beetje ambassadeurs.

boek jaap robben zomervacht op trein

Alle contacten met mijn medeclubbers verliep online: via WhatsApp, het dashboard en mail. Maar twee keer per jaar wordt er een Literatuurdag georganiseerd waar alle leden elkaar ontmoeten. Vandaag ontmoeten we elkaar in Antwerpen. Na een eerste kennismaking met alle ander leden gaan we gezellig samen lunchen. Er worden wat dingen besproken over de club zelf, maar ook ongedwongen gesprekken over onszelf worden onder het eten gevoerd.

De activiteit van vandaag is een bezoek aan Uitgeverij Vrijdag waar we in gesprek gaan met Erik Vlaeminck. Hij vertelt over zijn laatste boek en het auteurschap waarna de verantwoordelijke van de uitgeverij ons meer uitleg geeft over het boekenvak. Het wordt een ongelofelijk leerrijke namiddag waarbij we heel wat bijleren. Ons uitstapje wordt afgesloten met een heerlijk etentje waarna we allemaal de trein huiswaarts nemen.

Zondag

Omdat ik gisteren de hele dag in Antwerpen zat en mijn Lief ook een drukke agenda had, is Amélie bij oma en opa blijven slapen. Het is dus verdacht stil in huis wanneer wij zondagochtend wakker worden.

Zoals de gewoonte zal blijven tot de Dodentocht voorbij is, stappen we in onze wandelschoenen om met de buurtjes en een vriend te gaan wandelen. De buurtjes stappen al een aantal weken mee, de vriend sluit deze week aan. Eén groepje, onze Dodentochtteam en de vriend, kiezen voor de wandeling van 18 km. Maar ik en de buurvrouw besluiten om met haar dochter toch maar 12 km te wandelen. De zon staat hoog aan de hemel en geeft behoorlijk wat warmte. We zitten ook in een prachtige streek – aan de kanten van de Vlaamse Ardennen – dus ik kan met recht en rede zeggen dat we met volle teugen genoten hebben.

wandelen met drie

Daarna is het tijd om onze kleine meid op te halen. We zijn ontzettend blij om elkaar terug te zien. Het is fijn om even niet aan haar te moeten denken, maar het is nog fijner om haar daarna terug in mijn armen te kunnen nemen!

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ de lessen die ik mocht leren in de Mindfulness deze week
♥ de steun van mijn Lief
♥ buurtjes die zo’n goede vrienden zijn, en waar je voor allerlei gekke dingen op kan rekenen
♥ de zon die de hele week van de partij was
♥ de rust die terug keerde in mijn hoofd
♥ grappige acties van Amélie
♥ een gezellige dag met de Literatuurclub
♥ knuffelen, met mijn Lief, met mijn dochter, met vrienden
♥ een prachtige wandeling op een mooie zondag

Deze week

Gelezen…  Ik las ‘Zomervacht‘ van Jaap Robben uit in de trein naar huis. Ik kan alvast beamen dat het een geweldig straf boek is dat me niet onberoerd heeft gelaten!

Gekeken… hier en daar nog even een aflevering van Suits. Ik zit een beetje vast in seizoen drie. Af en toe lukt het toch weer een stukje vooruit te komen.

Geluisterd…

Geschreven…

Waarom je je successen moet vieren

De 1000ste blogpost hier! Dat was een blog over body positivity!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.