Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week waarin heel wat onverwachte wendingen mijn pad kruisten.

Behind the scènes

Maandag

De werkweek gaat weer van start. Nog steeds is uit mijn bed komen niet mijn sterkste punt, maar ook in bed gaan ligt moeilijk. Ik blijf na het avondeten weer veel te lang beneden hangen. Deze keer is het mijn maaltijd voor de volgende dag die me uit mijn bed houdt. En mijn boek eigenlijk ook wel een beetje.

Dinsdag

Twee afspraken op één avond plannen, is straffe kost. Maar het is eeuwen geleden dat ik dit nog gedaan heb. De eerste afspraak op de planning is bij een school. Na de herfstvakantie is het namelijk al zover: Amélie mag starten in de peuterklas. Omdat we onszelf goed willen informeren, hebben we een afspraak gemaakt in de school waar we haar heen willen laten gaan om eens in gesprek te gaan.

De tweede afspraak is wat later op de avond. De eerste leesclub van het jaar gaat weer door! We bespreken het boek Birk van Jaap Robben dat ik eigenlijk net op tijd uit kreeg. Het is een boek dat wel een indruk heeft nagelaten, maar niet iedereen is er even enthousiast over. Ik wel, want ik vind het taalgebruik van Jaap Robben geweldig!

Dankzij mijn mealprepping van de dag ervoor kan ik tussen die twee afspraken eten. Mijn maagje is dus heel blij wanneer ik in de leesclub zit!

Woensdag

Pas op zaterdag hoor ik de uitspraak op de radio, maar ik vind ze zo mooi bij deze dag passen: wandelaar, het pad ligt er nog niet wanneer je aan je wandeling begint. Het wordt geschapen onderweg.

Soms nemen dingen onverwacht een wending die je niet had zien aankomen. Zo gebeurt dat ook bij mij en het bezoek dat ik op woensdag krijg. Ik krijg een heel onverwachte vraag omtrent een project dat me nauw aan het hart ligt. De vraag is zo onverwacht dat ik eigenlijk niet meteen durf antwoorden.

Donderdag

Maar mijn antwoord op de vraag mag ook niet te lang uitblijven, dus slaap ik er een nachtje over en heb op donderdag genoeg om over na te denken. Toezeggen heeft invloed op mijn toekomstplannen, mijn blog en wat ik zelf als weg had uitgestippeld. En die invloed kan ik op twee manieren bekijken. Ik wil ook niet al te enthousiast op nieuwe projecten springen zonder er over na te denken.

Uiteindelijk bel ik ’s avonds met mijn antwoord: ik zeg toe voor dit nieuwe project en heb daarmee een nieuwe, mooie verantwoordelijkheid op mijn bordje gekregen.

Vrijdag

Drie ondernemende zielen hebben op onze wijk een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Samen met de twee buren hebben we afgesproken om langs te gaan en zo ook andere buren te leren kennen. We slagen zeker in onze opzet, want de hele avond praten we met verschillende mensen.

Zelf ben ik een beetje afwezig, omdat ik toch met de veranderingen in mijn hoofd blijf zitten. Maar ook omdat een tegenslag op het werk aan mijn huid blijft kleven. Dat geeft een heel onaangenaam gevoel waar ik moeilijk mee om kan. Gelukkig zijn er dan lieve vrienden waar je je ei bij kwijt kan en even kan razen.

Uiteindelijk sluiten we onze avond af met frietjes van de frituur die we opeten bij ons thuis. Ons gezelschap is weer eens compleet en dat voelt goed! Zes vrienden rond de tafel en twee kindjes die zich rot amuseren. Meer heeft een mens soms echt niet nodig.

Zaterdag

Geen dag lijkt echt ‘normaal’ te verlopen deze week. Naast het peuterturnen, een aantal noodzakelijke huishoudelijke klusjes en een kappersbezoek voor Amélie heb ik ook nog een onverwachte vergadering op de planning staan.

Dat nieuwe project waar ik instap, is de Buurderij en die middag krijg ik de hele uitleg over mijn nieuwe verantwoordelijkheden. Teksten schrijven, promotie, maar ook een stuk faciliteren en coördineren van alles rond de verkoop zal ik vanaf volgende week op mij nemen. Wie het project nog niet kent, kan een kijkje nemen op de facebook pagina. Voorlopig is die even stil, maar ik ben van plan om daar binnenkort verandering in te brengen.

Zondag

Even helemaal het hoofd leeg maken, daar had ik echt nood aan. We beginnen onze zondag met een heerlijk pannenkoekenontbijt met de buren. Nadat we ons buikje rond hebben gegeten, vertrekken we richting Marke voor een verkwikkende wandeling. De weergoden zijn ons eigenlijk best goed gezind, want we zien zo goed als geen druppeltje tijdens onze wandeling. Alles valt uit de wolken wanneer we naar mijn zusje rijden om de verjaardagen van mezelf, mijn zusje en mijn pa te vieren.

Met voldoende kilometers in de benen kunnen we daar onze voetjes onder tafel steken voor een heerlijke portie friet met stoofvlees en een gezellige middag! Wij sluiten onze week alvast met een voldaan gevoel af!

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ productieve avonden
♥ fietstochtjes naar het werk en naar huis
♥ een inspirerende leesclub
♥ hulp vanuit onverwachte hoek
♥ heerlijke mensen in ons leven
♥ meditaties om eens lekker terug te landen en te ontspannen
♥ wandelingen om eens lekker uit te waaien
♥ goede ideeën
♥ een goede nachtrust
♥ pannenkoeken!

Deze week

Gelezen… eerst las ik ‘Tussen Twee Werelden‘ uit voor een online leesclub van Hebban. Geen dikke pil, maar wel een prachtig verhaal over een man en zijn adoptiezoon die samen de bergen intrekken om dichter bij elkaar te groeien.

Door mijn heerlijke leeservaring met ‘Birk’ besloot ik om ook ‘Zomervacht‘ van Jaap Robben te lezen. Daar begon ik in het weekend aan. Voorlopig worden mijn hoge verwachtingen ingelost!

Gekeken… deze week vond ik niet echt tijd om televisie te kijken. Amélie keek wel een paar keer naar Pieter Konijn, maar dat deed ze in haar eentje.

Geluisterd…

Geschreven…

9 tips die je op weg helpen om te leren houden van jezelf

Jezelf leren accepteren, een blogje ove hoe je begint met zelfliefde

Samen met de leden van de literatuurclub: De parels van februari en maart! Voor wie nog op zoek is naar leestips of houdt van to-read-lijstjes aanleggen.

3 Replies to “Lief Dagboek #70 | Onverwachte wendingen”

  1. Heee, zo tof van de Buurderij!! Wat een mooi project Saar. Echt leuk. En zo hebben we allebei weer een heel ander en onverwachts zijproject 🙂 Ik ben al benieuwd naar een update.

    1. Ik had net toegezegd toen ik jouw berichtje over jouw project zag. En ik vond het zooo toevallig (en stiekem ook wel een beetje leuk).
      Ha ja, ik ga er nu meer over moeten schrijven hè, maar dat zal pas in maart zijn. Februari zit vol met leuke artikelen over zelfliefde 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.