Alweer een week voorbij, het cliché is waar: de tijd vliegt. Dan schrijf ik maar een nieuw dagboekje voor jullie!

Zondag

Zondag

De dag was al een paar uren oud toen we eindelijk in ons bedje lagen na een geweldig trouwfeest. Verwonderlijk is het dus niet dat we maar kort voor de middag wakker werden. In spoedtempo werd er gedoucht, aangekleed en ontbeten zodat we op tijd bij de schoonouders waren. We bleven daar eten voor we met Amélie naar huis gingen. Veel meer hield de dag niet in. Er werden nog wat voorbereidingen getroffen voor de nieuwe werkweek en voor we het wisten, hadden we weer zin om te gaan slapen.

Maandag

Wat een vreemde manier om wakker te worden: mijn wekker ging, maar mijn kleine meid had zich geen enkele keer gemeld die nacht. Ze was er echter duidelijk wel toen ze een kwartier na mij wakker werd. Het was een gewone werkdag waarbij de vermoeidheid van het weekend wel voelbaar was. Het moment dat ik in mijn zetel kon ploffen ’s avonds was dan ook heerlijk!

Dinsdag

Van mijn Lief kreeg ik kort na mijn moederschapsrust een aantal boeken cadeau. Het was allemaal non-fictie. Vandaag kon ik eindelijk in een van die boeken beginnen. Het lezen heeft eigenlijk op een laag pitje gestaan en dat vind ik echt jammer. Ik ben teveel in mijn hoofd bezig met vanalles en een boek ertussen lukte gewoon niet. Ik hoop dus stilaan weer wat tijd te kunnen sprokkelen om mijn leven te vullen met mooie woorden.

Woensdag

Huishouden

Zo vrolijk als Amélie was ’s morgens, zo lastig was ze ’s avonds. De hele avond lag ze te jammeren of te huilen, tenzij ze aan de borst lag. Oh, en toen ze met wortels mocht knoeien, toen was ze ook vrij stil. Gelukkig heb je dan vriendinnen om eens tegen te klagen. Op zo’n momenten vraag ik me wel eens af waar we aan begonnen zijn. Heeft dat kleine wezentje geluk dat we ze graag zien!

Donderdag

Zonsondergang

Het is behoorlijk druk op het werk, maar ik kan een aantal dingen afhandelen en dat geeft een goed gevoel. De laatste tijd zat ik minder goed in mijn vel op het werk. Ik was makkelijk afgeleid en bezig met dingen die thuis gaande waren. Het is fijn om weer wat vooruitgang te boeken op het werk. Ik voel me graag nuttig, zodus…

Amélie heeft haar bedtijd vervroegd, dus het huishouden blijft nu liggen tot zij gaat slapen. Maar ik kan dan wel lekker tempo houden. En in de zetel ploffen als alles opgeruimd is. Heerlijk!

Vrijdag

Klein wondertje

Mijn Lief zijn nicht is afgelopen dinsdag bevallen en wij wilden graag nog in het ziekenhuis op babybezoek. Dus dat deden we vandaag na het werk. Het was vlieg-en stuntwerk. Pas om 17u gedaan, snel nog wat fruit halen, dan langs de Hema om een klein cadeautje en richting huis. Maar toen moest ik nog kolven en Amélie klaar maken. Uiteindelijk konden we rond zeven uur de kersverse mama en papa geluk wensen. Wat een lief klein ventje hebben ze gekregen!

Zaterdag

Met de algemene ledenvergadering van Sp.a Izegem, een fotoshoot en alle boodschappen op de planning werd een behoorlijk drukke zaterdag. De fotoshoot was overigens heel erg leuk, al had Amélie er op het einde echt geen zin meer in. Het resultaat zien we maar over een paar weken. Zo druk als de zaterdag was, zou je denken dat ik zin had om in de zetel te ploffen toen Amélie eenmaal was gaan slapen. Niets is minder waar. Ik stortte me in de keuken op het bakken van verjaardagstaarten. Twee stuks: één appeltaart en één glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart. Met een slappende baby taarten bakken, is leuk. Ik vond het heerlijk om mezelf weer eens uit te leven in de keuken!

Fijne zondag allemaal!

One Reply to “Lief dagboek #7 | een nieuw klein wondertje”

  1. Het komt vanzelf allemaal weer terug, op zijn tijd, hobby’s, die even niet meer konden of gingen. Dat was een fijne week, en wat een lieffie, van harte gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! 😀

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.