Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week vol afspraken waarbij een goede planning echt cruciaal bleek.

Behind the scènes

maandag

We beginnen een nieuwe week vol goede moed, maar na een paar uren heb ik het alweer gehad. Ik moet mezelf er regelmatig eens aan herinneren dat een nieuwe start nieuwe mogelijkheden biedt.

Na het werk ben ik dan ook blij om mijn kleine meid te zien. We knuffelen er heerlijk op los en koken weer samen. Amélie houdt er steeds meer van om mee te helpen in de keuken. Het is soms even improviseren welk taakje haar weer zullen laten afhandelen, maar ik slaag er meestal wel in om iets te vinden.

Wanneer de kleine meid in bed ligt, begin ik alvast met de maaltijd voor de volgende dag voor te bereiden. Dat is ook zorgen voor jezelf: een goede planning maken!

dinsdag

Er staat een belangrijke vergadering op de planning in de namiddag en ik besteed het grootste deel van mijn voormiddag aan het voorbereiden daarvan. Door diezelfde vergadering vertrek ik ook een pak later naar huis dan normaal.

Zo komt mijn goede planning mezelf meer dan ten goede. Ik ben behoorlijk moe van de afgelopen dag en mijn Lief kon gewoon de ovenschotel in de oven schuiven. Wanneer ik thuis kom, is ons avondeten dan ook zo goed als klaar. Mijn Lief heeft nog een vergadering en samen met Amélie rond ik onze avondroutine af.

Vanavond neem ik helemaal tijd voor mezelf: even mediteren en daarna een boek lezen, heerlijk!

woensdag

Ik begin opnieuw met goede moed en slaag erin om toch een groot deel van het werk dat ik op de planning had staan, ook effectief af te werken. Stipt om vijf uur sluit ik wel mijn computer af, omdat ik een afspraak op de planning heb staan. Een belangrijke afspraak voor mezelf, want ik ga naar het ondernemingsloket om mijn blog officieel als bedrijf in te schrijven.

Het was al lang mijn droom om schrijver te worden, maar nu heb ik dus geen reden meer om te zeggen dat ik dat niet ben. Het staat zwart-op-wit op mijn inschrijving: copywriter. Op zich voelde ik me al een hele tijd echt een schrijver, maar officieel voelt toch altijd nog een beetje echter!

Doordat mijn afspraak was uitgelopen, ben ik wel behoorlijk laat thuis. Gelukkig mocht Amélie bij onze lieve buurtjes mee-eten waardoor ik haar enkel nog in bed moet steken. En dat was nodig, want ze is heel erg moe. Daarna moeten ik en mijn Lief nog eten, waardoor ik pas vrij laat mijn bedje zie.

donderdag

Amélie had opnieuw een mindere nacht, waardoor ik mijn nachtrust voor haar moest onderbreken. In mijn armen, wiegend in de schommelstoel, vindt ze terug rust en valt in slaap. Ik kan nog een paar uurtjes slaap pakken voor de wekker gaat. Maar eenvoudig is het niet om uit bed te komen…

Op het werk lopen de frustraties hoog op. Dat heeft voornamelijk met de werkdruk te maken. Mijn kalmte bewaren is de grootste uitdaging van allemaal. En toch kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik dit werk mag doen.

Opnieuw een afspraak op de agenda, de notaris deze keer. Niet voor grote veranderingen, maar om een administratieve kwestie rond ons huwelijkscontract af te handelen. Door die afspraak is de avondroutine natuurlijk weer helemaal in de war. Er komt lekker snel eten op tafel: pasta pesto.

Ik dacht nog even te ontspannen na het avondeten, maar val in slaap in de zetel. Het kost mijn Lief zelfs behoorlijk wat moeite om mij in bed te krijgen. Ondanks de goede planning slaat de vermoeidheid stilaan toch toe. Daar heeft de winter zeker wat mee te maken, dus wordt het tijd om mijn survivalkit eens in te schakelen.

vrijdag

In slaap vallen in de zetel heeft me deugd gedaan. Ik kan vandaag dan ook veel vlotter mijn bed uit. Op het werk blijft het echter een drukke boel. Hoewel ik vroeger mag stoppen vandaag, blijf ik toch nog iets langer werken zodat ik wat zaken kan afwerken. En dan is het toch echt weekend!

Daar profiteren we van. Wanneer ik thuis kom na al het boodschappen doen, blijkt dat mijn Lief al gepoetst heeft beneden. Een prachtig cadeau om het weekend mee te beginnen. En als klap op de vuurpijl besluiten we om vanavond gewoon lekker frietjes te gaan eten. Het wordt dan ook een heerlijke avond met mijn kleine meid en mijn Lief. Gewoon even lekker tijd voor en met mijn gezinnetje.

zaterdag

Wat er op zaterdag aan de hand is, weet ik niet. Het opstaan verloopt nochtans vrij vlot. Amélie is wakker rond zes uur. Na haar melkje en even naknuffelen in bed, gaan we naar beneden. We ontbijten samen en beginnen aan de huishoudelijke taakjes. Uiteindelijk gaan we rond negen uur papa uit bed halen, want die slaapt nog steeds.

En dan lijkt het allemaal minder vlot te gaan dan anders. Amélie is ontzettend actief. Ze heeft veel te veel energie. Mijn Lief is gehaast en bij mij lijkt de stress van de afgelopen week nog steeds niet gezakt. Dat zorgt voor wat spanningen.

’s Avonds is er een nieuwjaarsreceptie van mijn Lief zijn politieke partij. Mijn schoonouders en onze buurtjes zijn er ook, wat het een gezellige avond maakt. Amélie kan daar haar energie meer dan kwijt. Ze rent de hele zaal rond en speelt met de andere kindjes die aanwezig zijn.

Wanneer we terug thuis zijn en Amélie in bed ligt, besluit ik om in plaats van tien minuten, een half uur op de mat te gaan zitten. Op dagen waar de stress nog in mijn lijf zit, is dat de beste oplossing!

zondag

Hoewel Amélie vroeg wakker is, valt ze na een voeding terug in slaap. Ik neem het er ook van om eens lekker uit te slapen. De ochtend is dus iets korter dan we gewend zijn. Na een douche en het ontbijt staan we namelijk alweer klaar om richting Lochristi te rijden. Daar hebben we het jaarlijkse familiefeest voor het nieuwe jaar.

Opnieuw kan Amélie zich volledig uitleven. Er zijn heel wat andere kinderen waarmee ze kan spelen. Ze kleurt, speelt met poppen, rent rond en komt af en toe even langs voor knuffels en om wat te eten. Wij doen wat volwassenen op zo’n feesten meestal doen: bijkletsen. Wanneer we naar huis rijden, is het niet gek dat onze kleine meid dan ook in slaap valt in de auto.

Count your Blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ Lekkere soep als lunch
♥ Eindelijk die grote sprong durven wagen
♥ Mijn lekker warme bedje
♥ Op lieve vrienden kunnen rekenen
♥ Een momentje stilte voor mezelf
♥ Knuffelmomentjes met Amélie en met mijn Lief
♥ Lekker frietjes eten op vrijdagavond
♥ Genieten van een prachtig boek
♥ Opnieuw het spirituele pad durven bewandelen
♥ Mooie berichtjes in mijn inbox
♥ Mijn twee gekke hondjes die me al gauw aan het lachen maken

Deze week

Gelezen… in ‘De Ontembare Vrouw‘. Het blijft mijn momentje in de week om mij in dit boek te verdiepen. Geen eenvoudige lectuur, maar wel een prachtig boek.

Ik dacht dat ik hem vroeger uit zou hebben, maar het is pas deze week dat ik De Duivel en het Meisje‘ van Paulo Coelho kon uitlezen. Dat is meteen het eerste gelezen boek van het jaar.

Gekeken…naar Pieter Konijn. Nu Amélie de televisie heeft ontdekt, kunnen we er heel moeilijk van onderuit om haar af en toe eens tien minuutjes te laten kijken naar haar favoriete programma: Pieter Konijn. We kunnen de televisie dan niet meer tegenhouden, maar wel de inhoud bepalen. Deze serie vinden we overigens zelf ook best leuk.

Geluisterd…

Geschreven…

5 voordelen van borstvoeding geven aan een peuter
4 ideeën om de look van je woonkamer te veranderen

♥ Gastblog bij Misses Lee Blogt: Het basisingrediënt dat elke ouder zou moeten gebruiken.

4 Replies to “Lief Dagboek #66 | de voordelen van een goede planning”

  1. Gefeliciteerd met je eigen bedrijf Saar! Super leuk dat je voortgezet hebt en je weg gevonden hebt naast het moederschap. Wisselde week zo te lezen maar hopelijk is de werkdruk en stress deze week wat minder geweest. Jaja, ik ben ook weer terug in blogland. Alles weer wat meer op orde en neem elke week tijd voor een blogartikel 🙂

  2. Tof je nieuwe/eigen baan, gefeliciteerd! Een goede planning geeft inderdaad rust, dat heb ik de afgelopen weken zeker gemerkt. Ik vind dit altijd zulke fijne blogjes om met een theetje bij te lezen<3

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.