Mijn leven als werkende mama is niet meteen glitter en glamour. In deze reeks bied ik jullie toch graag een eerlijk inkijkje in mijn leven. De moeilijkheden die ik tegen kom wanneer ik alle ballen in de lucht probeer te houden zijn vast herkenbaar. Ook hoop ik jullie met mijn uitdagingen en oplossingen te inspireren. Dit was onze week met feesten, de nodige stress op het werk en heel veel knuffels.

Behind the scènes

maandag

Ook al is het vanavond oudejaarsavond, mijn Lief moet eruit om te gaan werken. Amélie besluit een handje te helpen, maar is al om half zes wakker! Na een gezamenlijk ontbijt vertrekt mijn Lief naar het werk en wijden wij ons aan het regelen van de laatste cadeautjes en een paar andere praktische zaken.

Terwijl Amélie een tukje doet, begin ik aan de voorbereidingen van onze oudejaarsavond. Ook dit jaar vieren we terug samen met vrienden. Iedereen bereidt een deel van het feestmenu en ik heb het op mij genomen om lasagne te maken met spinazie en zalm.

Lief dagboek Amélie

Rond zes uur verzamelen we met z’n allen bij onze buurtjes voor het apéritief. Net zoals met Kerstavond heeft Amélie besloten om zich te vullen met hapjes. We moeten haar zelfs een beetje intomen zodat er nog iets over blijft voor de andere mensen. Er wordt gebabbeld, lekker gegeten, getoost op het nieuwe jaar en ook een lach ontbreekt niet. Pas rond drie uur zien we ons bedje…

dinsdag

Aangezien het vrij laat was de voorgaande avond kan het geen kwaad dat het pas na negenen is wanneer Amélie ons wakker maakt. Ze komt bij ons in bed liggen, waardoor we nog even kunnen soezen. Pas rond elf uur verlaten we de warmte van ons bed om aan onze dag te beginnen. Dat betekent dus dat het ontbijt vervangen wordt door een brunch!

lief dagboek wolf

’s Midddags komen mijn schoonouders nieuwjaren. Ik heb verse appeltaart gebakken en ook de koffie staat klaar. Er worden cadeautjes uitgewisseld en nieuwjaarswensen uitgedeeld. Het wordt een ongelofelijk gezellige namiddag waar we met volle teugen van genieten.

lief dagboek Amélie

’s Avonds ploffen we dan ook tevreden in onze zetel en kijken vooruit naar een succesvol 2019. We hopen toch dat dit een prachtig jaar zal worden.

woensdag

De vakantie zit erop! Het is weer tijd om erin te vliegen op het werk. Op dit vlak lijkt 2019 toch niet echt mee te zitten. De hoeveelheid werk stapelt zich op. Op het einde van de dag weet ik niet of ik nu een dag of al een halve week aan het werk ben.

Amélie maakt brood

Gelukkig kan ik thuis knuffelen met mijn kleine meid. Mijn Lief en Amélie waren vandaag nog lekker thuis, maar ik ga Amélie toch bij een vriendin afhalen, omdat mijn Lief samen met haar man naar de fitness is. Gezellig bijkletsen zorgt ervoor dat ik veel te laat aan het avondeten begin en dat Amélie behoorlijk moe is als we aan tafel zitten. Daarom gaat ze meteen na het eten naar bed. En dan heb ik weer lekker tijd voor mezelf!

donderdag

Tweede werkdag voor mij, de eerste werkdag van het jaar voor mijn Lief. Vandaag is het nog oppasdag van oma en opa, dus Amélie kan nog even lekker thuis blijven. Op het werk is het weer een zottenkot en ik laat zelfs een paar traantjes omdat ik me van alles teveel aantrek. Het is een vloek en zegen dat ik over zoveel dingen zo verantwoordelijk voel. Soms moet de druk dan eens van de ketel door de tranen te laten stromen.

unraveling 2019 dagboek

Daarom besluit ik om er weer een dagelijkse gewoonte van te maken om te mediteren. Ik nam nu al ruimte op moeilijkere dagen om even stil te zijn, maar ik merk dat de nood er is om weer dagelijks tijd hiervoor te maken. Ik leg de laatste hand aan mijn dagboek dat nu helemaal klaar is voor het nieuwe jaar!

dagboek januari

vrijdag

Thanks god it’s friday. Ja, dat is hier nu wel op zijn plaats. Het was niet de meest ideale week op het werk en ik ben dan ook blij dat ik om vijf uur mijn computer kan afsluiten en aan het weekend kan beginnen.

mediteren

We besluiten om lekker makkelijk biefstuk met frietjes te eten. Amélie gaat mooi op tijd in bed en we nemen onze tijd om te ontspannen. Onder een dekentje met in de ene hand en boek en een kopje thee in de andere beginnen we het weekend!

zaterdag

Wat er vandaag met Amélie aan de hand is, is niet duidelijk. Ze is de hele dag behoorlijk veeleisend. Voortdurend vraagt ze aandacht, begint te huilen om kleine dingen en schreeuwt zomaar. Het is gedrag dat we niet van haar gewend zijn. Ook dat ze om half tien alweer naar boven gaat om een dutje te doen is niet van haar gewoonte. Het beste wat we kunnen doen is het ondergaan en hopen dat de volgende dag beter wordt.

tortilla zalm en boontjes

Gelukkig neemt mijn Lief haar mee naar de winkel zodat ik in de tussentijd de nodige huishoudelijke taken in orde kan brengen. Dat was waarschijnlijk niet gelukt als ze thuis was gebleven.

Daarna is het mijn beurt om voor de kleine meid te zorgen. Lief begint aan de jaarlijkse ronde nieuwjaarsrecepties, de eerste is vanavond. Ondertussen maken Amélie en ik pasta, kijken naar Pieter Konijn en gaan in de douche. Daarna is het voor haar tijd om naar bed te gaan.

Aangezien ze vrij vroeg gaat slapen, heb ik tijd om nog een aantal blogs af te werken. Mijn Lief komt net thuis wanneer ik naar een film wil beginnen kijken en we besluiten om er nog een gezellig avondje van te maken.

zondag

Erg ideaal was de nacht niet. De vorige avond kon ik pas om half twaalf mijn ogen sluiten en rond kwart voor drie roept Amélie me alweer. ‘Wakker,’ verklaart ze aan me en dus wordt er de eerste twee uur niet meer geslapen. Wanneer mijn hoofd om vijf uur het hoofdkussen raakt en het ook echt stil blijft, val ik dan ook als een blok in slaap om voor half tien mijn ogen niet te openen.

Amélie en pannenkoeken

Dat betekent wel dat we ons grandioos overslapen hebben. Dat we er deugd van gehad hebben, verkondigt mijn Lief en zo is het maar net. Er wordt gewoon op z’n zondags ontbeten met pannenkoeken. Amélie haar interesse voor alles wat in de keuken gebeurt, wordt steeds groter. Ze mag dus van papa even naar de pannenkoeken kijken die op het vuur staan.

chocoladetaart

Hoewel we door ons overslapen een nieuwjaarsreceptie gemist hebben, is het best even rushen om het volgende op de agenda te halen. En dan nog zijn we eigenlijk te laat. Dat betekent niet dat het nieuwjaarsetentje bij mijn ouders er minder gezellig om is. Amélie wordt weer verwend met een prachtig cadeau. Wij genieten van het eten en taart toe! En zo vliegt er alweer een zondag voorbij.

Count your blessings

Heel vaak focussen we op alles wat mis gaat in ons leven. We onthouden de negatieve dingen, terwijl het net belangrijk is om je te concentreren op wat goed gaat. De juiste mindset kan een heel verschil maken wanneer het leven uitdagingen op ons afvuurt. Beoefen daarom dankbaarheid. Voor deze dingen was ik afgelopen week dankbaar:

♥ heerlijke gesprekken met vriendjes
♥ kunnen rekenen op diezelfde vriendjes
♥ mooie inzichten
♥ het gevoel dat ik op het goede pad zit
♥ de fijne complimentjes over mijn blog en wat ik schrijf
♥ lekker knuffelen in bed
♥ mediteren terug oppakken
♥ productiviteit en focus wanneer dat nodig is
♥ lieve berichtjes wanneer je het niet verwacht
♥ inspiratie in allerlei vormen
♥ samen met Lief een filmpje kijken, even q-time
♥ voor pannenkoeken natuurlijk!

Deze week…

Gelezen… De Duivel en het Meisje‘ van Paulo Coelho. Een dun boekje met een mooie boodschap.

boek de ontembare vrouw

Ondertussen ben ik ook nog steeds bezig in ‘De Ontembare Vrouw‘ met een Hebban Leesclub. De vragen zorgen werkelijk voor een mooie verdieping van dit boek.

Gekeken… Bird Box met Sandra Bullox. Absoluut een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt, al moet je geen grove horrorscènes verwachten. Spannend is het zeker wel!

Geluisterd…

Hoe was jullie week? Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad?

One Reply to “Lief Dagboek #65 | exit vakantie”

  1. Vandaag weer aan het werk na twee weken vakantie. Nog niet heel productief geweest vandaag moet ik zeggen.
    Twee fijne weken gehad vol met fijne ontmoetingen en vooral ook weinig moeten. heerlijk!

    Alle goeds voor jullie voor 2019!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.