Met deze laatste zondag van het jaar komen we ook meteen aan het laatste dagboekje van 2018. Wat is er zoal gebeurd de afgelopen week? Ik vertel jullie graag over onze week.

Clouds in my mind

Met dit laatste dagboekje van het jaar komen we ook meteen aan het laatste dagboekje in zijn huidige vorm. Ik heb besloten om mijn dagboekjes op een andere manier vorm te geven. De gebruikelijke rubrieken zullen dus verdwijnen en plaats maken voor nieuwe.

Volgend weekend mogen jullie het eerste dagboekje in een nieuwe vorm verwachten!

De orde van de dag

Maandag

Kerstavond, traditioneel een avond die we doorbrengen met familie. Dit jaar interpreteren we dit ruim. Familie, dat zijn niet altijd de mensen waar je een bloedverwantschap mee hebt, dat kunnen ook mensen zijn die gewoon ontzettend belangrijk voor je zijn. Dit jaar vieren we Kerstavond dus bij de peter van Amélie. Aangezien zowel peter als tante K moesten werken, hebben ze een makkelijke feestmaaltijd voorzien. Maar beide kindjes zijn al moe voor we aan het hoofdgerecht, de fondue, kunnen beginnen. Dus gaan ze beiden lekker slapen zodat wij van een gezellige avond kunnen genieten.

Dinsdag

Met Kerstdag zijn wij de gastvrouw en -heer. Terwijl Amélie nog een tukje doet, bereiden wij de laatste dingen voor. De voornaamste dingen hadden we al maandag voorbereid.

Mijn ouders, zussen en hun vriendjes komen eten. Het wordt een gezellige feestmaaltijd waarna we, voor we aan het dessert beginnen, onze cadeautjes uitdelen. Dit jaar hebben we een Secret Santa voorzien waarbij iedereen een lotje trok en dus voor één persoon een cadeautje moest kopen. Alle cadeautjes zijn echte verrassingen en dat maakt het extra leuk.

kerstboom dagboek 61

’s Avonds ploffen ik en mijn Lief voldaan in de zetel. Dit was werkelijk een heerlijke Kerstdag, zoals het hoort te zijn!

Woensdag

Op Tweede Kerstdag gaan we langs bij de ouders van mijn Lief om daar Kerst te vieren. Mijn schoonmoeder heeft pannenkoeken gebakken en Amélie wordt verwend met een prachtig cadeau. Ze krijgt een pop die op het potje kan. Tot nu toe heeft de pop nog niet veel van het potje gezien, maar dat de pop een luier heeft, vindt Amélie geweldig.

’s Avonds komen onze vrienden nog even langs. We maken er een hilarische spelletjesavond van. Ook de restjes van mijn dessert van de vorige dag worden soldaat gemaakt. De eerste reeks feestdagen zijn alvast heerlijk geweest.

verbinden

Donderdag

We slapen echt uit vandaag. Pas om half tien verlaten we ons bed om aan de slag te gaan. Daardoor is de voormiddag natuurlijk heel snel om. Amélie wil deze middag ook niet echt een middagdutje doen. Niet gek, aangezien ze zo’n lange nacht achter de rug heeft.

Er worden vooral een aantal huishoudelijke klusjes ingehaald. Ik werk ook aan mijn werkboek ‘Unravel Your 2019’ waarbij voor mij stilaan mijn jaarwoord duidelijk wordt.

Vrijdag

Er zijn nog steeds kerstkaarten die ik moet schrijven en posten. Dat doe ik vandaag dus, zodat ze voor het einde van het jaar op bestemming kunnen aankomen.

lief dagboek 64

Amélie loopt met mij mee naar de postbus. Vandaag heeft ze een moeilijke dag waarbij ze niet echt met zichzelf een blijf weet. Ze lijkt zich te vervelen en begint allerlei kattenkwaad uit te halen. Ik maak dus even tijd voor haar. Nadat de kaarten op de post zijn gegaan, kijkt papa met haar een film. Zo heb ik de tijd om nog even een blog af te werken.

Samen met mijn Lief ben ik intussen ook begonnen aan een nieuwe serie ‘Lucifer‘ waar we nog een paar afleveringen van kijken, terwijl Amélie al in bed ligt. Goed entertainment dat vooral ondersteund wordt door de kracht van het hoofdpersonage.

Zaterdag

Amélie heeft een verkoudheid en dat hebben we geweten. ’s Nachts hoest ze zichzelf wakker en roept om mama. Wanneer ik haar ververst heb en borstvoeding heb gegeven, heeft ze nog geen zin om te slapen. Het vergt een uur van ons geduld voor ze terug in slaap valt.

Zaterdag is de dag van de huishoudelijke klusjes: de handdoekenwas wordt gedaan en zowel boven als beneden wordt grondig gepoetst. Amélie loopt me graag met een stofdoekje achterna. Zo kan ik zelf de meeste klusjes doen voor ik haar in de eetstoel zet om te kunnen dweilen. Vroeger was het park de oplossing om te voorkomen dat ze over de natte vloer loopt, tegenwoordig is dat haar eetstoel.

Daarna is het mama-dochter-tijd, want mijn Lief is met zijn beste vriend (en tevens haar peter) naar de barbier. Gewoonlijk gaan ze dan nog poolen en samen eten, dus wij hebben alle tijd samen. Pieter Konijn blijkt een hit te zijn bij onze kleine meid. Ze kijkt er zeker een volledige aflevering van uit voor ze weer het huis onveilig maakt!

Zondag

Als mijn Lief gaat fitnessen, dan gaan ik en Amélie zwemmen! Na het ontbijt rapen we onze spullen samen. De drukte valt mee als we aankomen in het zwembad, maar na een half uurtje begint het behoorlijk druk te worden. Na drie kwartier hebben we het een beetje gehad en gaan terug naar huis.

dagboek

Na een boterham en haar middagdutje heeft Amélie zin om erop uit te gaan. Ze brengt zelfs mijn schoenen tot bij mij om duidelijk te maken dat ze op pad wil! Dus gaan we naar de speeltuin aan de andere kant van de straat. Amélie gaat wel dertig keer op de glijbaan en zit helemaal onder het zand. Goed vuil is goed gespeeld, zeggen we dan.

Gelezen deze week

Ik val in herhaling, maar ‘De Ontembare Vrouw‘ staat nog altijd op mijn leeslijst. Intussen ben ik begonnen aan hoofdstuk 9 en er zijn nog heel wat bladzijden te gaan. Maar op deze manier haal ik er echt het beste uit!

Daarnaast ben ik afgelopen week ook begonnen in ‘De Duivel en het Meisje‘ van Paulo Coelho.

Liedje in mijn hoofd

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.