De week zit er weer op. Ik neem jullie dus graag mee in mijn dagboekje!

Clouds in my mind

De laatste loodjes wegen het zwaarst wordt weleens gezegd. Dat was afgelopen week een understatement! De laatste week werken was er eentje waarbij ik me erdoor moest sleuren. Dingen die ik wilde afwerken, gingen veel trager dan normaal. Vrijdagavond was het dan ook een klein feestje, want de vakantie is begonnen! Een anderhalve week lekker niets doen.

We hebben zo min mogelijk op de planning gezet om de kans te hebben onze nodige rust te pakken. Na de drukte kunnen we dat wel gebruiken. En natuurlijk zal Kerst en Oud en Nieuw hier ook wel uitgebreid gevierd worden.

De orde van de dag

Maandag

dagboek luna slaapt

De week begint weer met de wekker die veel te vroeg gaat. Ik blijf zeker nog twintig minuten snoozen, oeps! Het is dan ook een echte ochtendrush en Amélie beseft dat ze ook ‘nee’ kan zeggen wanneer ze haar kleren moet aandoen. Ik besluit om daar niet met haar over te vechten, maar maak er een spelletje van. Voorlopig werkt dat goed. Na een drukke werkdag ontdek ik dat de achterband van mijn fiets plat staat. Gelukkig ben ik al bijna thuis en is het maar een kleine kilometer die ik te voet moet afleggen.

Vanavond wordt er niet gelezen, maar kijken mijn Lief en ik samen naar een film. The Proposal stond nog op onze digicorder, dus is de keuze snel gemaakt. Lekker gezellig met de lichtjes van de kerstboom en kaarsjes aan.

Dinsdag

Geen dolle plannen op dinsdag. Het is een gewone werkdag waarbij ik begin te verlangen naar zon en vakantie. Tijdens mijn middagpauze verwater ik stilletjes bij de last minutes die ik opzoek. Alleen hebben wij al plannen met Kerst en ook met Oud en Nieuw dus de data om op vakantie te gaan zijn niet haalbaar. De prijzen trouwens ook niet.

Het schiet me ook nog te binnen dat ik de kerstkaarten voor mijn collega’s nu wel moet afwerken. Als ik ze deze week niet geef, ben ik grandioos te laat. We zien elkaar maar terug na Nieuwjaar…

Woensdag

dagboek unravel your year

Na een gewone werkdag gaat mijn Lief naar de fitness, terwijl Amélie speelt met het buurmeisje. Ondertussen maak ik eten voor ons allen. Op woensdag begin ik ook eindelijk aan het werkboek ‘Unravel Your Year‘, een werkboek van Susannah Conway dat ik aangeraden kreeg van Loena. Ik begin alvast met terugblikken op 2018 en laat me inspireren door de vragen.

Donderdag

Mijn collega is terug van haar citytrip naar Dublin. Ik was een klein beetje jaloers op dit reisje en ben ontzettend benieuwd naar haar verhalen. Ze lijkt niet zo enthousiast als ik was, maar ik ben dan ook volledig verliefd op Ierland.

Ik heb het nog steeds moeilijk om mijn blog echt los te laten en werk de hele donderdagavond aan verschillende artikelen. Veel meer ontspanning heb ik die dag echter niet. En iets begint me te vertellen dat ik het maar eens over een andere boeg moet gaan gooien!

Vrijdag

Het is echt de laatste werkdag van het jaar. Ik kan het moeilijk geloven, maar klokslag 17u mag ik echt de deuren achter me dicht trekken. Mijn Lief gaat Amélie en de pizza die ik besteld heb halen.

Amélie eet pizza

De jaarlijkse streekbierenavond wordt weer georganiseerd in de chirolokalen aan de overkant van de straat. Een vriendin van ons is daar vrijwilliger (en sinds kort voorzitter) dus we gaan ook elk jaar even langs. Amélie gaat gezellig mee. Ze maakt nieuwe vriendjes en wij kunnen genieten van een heerlijk streekbiertje en prachtige gesprekken met bekenden en minder bekenden.

Zaterdag

Wat is Amélie vroeg wakker! Het is net vijf uur geweest wanneer ze in haar bed staat te huilen. Vermoedelijk is ze wakker geschrokken door de wind. Ze mag bij ons in bed en daar kunnen we samen nog een paar uurtjes slaap pakken.

slapende Luna

Na het ontbijt toog ik aan het werk, want het is een zonnige dag dus ideaal om ruiten te poetsen. De rest van de dag staat zowat in het teken van het huishouden. Mijn Lief doet nog een aantal boodschappen voor de feestdagen, terwijl Amélie samen met mij het begin van een film kijkt. Daarna wordt er ook nog uitgebreid gedanst voor ze uitgeput in slaap valt. Zo werk ik weer verder aan ‘Unravel Your Year’.

Zondag

Zoveel plannen had ik voor zondag. Ik heb er zelfs meer uitgevoerd dan ik voorzien had. De laatste restjes huishouden worden weggewerkt na een ontbijtje met pannenkoeken. Met het hele gezin gaan we langs op een kerstmarkt die georganiseerd is in kader van ‘Music for Life’. Mijn Lief zijn vrijwilligers staan daar namelijk ook. Als laatste doe ik nog wat voorbereidingen voor Kerstdag en schrijf de laatste kerstkaarten. Een goed gevulde zondag.

Gelezen deze week

Ik ben nog steeds bezig in ‘De ontembare vrouw’ en ben ook in geen nieuw boek begonnen. Dat komt omdat ik meer bezig was met een aantal dingen op mijn blog en met het jaaroverzicht van 2018 voor mezelf te maken. Ik hoop in mijn vakantie het lezen weer wat te kunnen oppakken.

Liedje in mijn hoofd

Ik val jullie nog een laatste keer lastig met Kerstmuziek!

2 Replies to “Lief Dagboek #63 | de laatste loodjes”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.