Ik zit weer terug in de flow. Dat heeft even tijd gevraagd na een maand schrijven. De afgelopen week was dan ook een vrij rustige. Lezen jullie weer mee in het wekelijke dagboekje?

Clouds in my mind

Het was even wennen om terug mijn avonden vrij te hebben na een drukke maand NaNoWriMo. In het begin van de week had ik het er eigenlijk zelfs moeilijk mee en begon ik over mijn blog na te denken. Er zitten heel wat plannen in mijn hoofd, alleen lijken ze geen concrete vorm aan te nemen. Als ik mijn ideeën wil realiseren, zal ik een plan moeten maken.

Maar niet deze week. Uiteindelijk kon ik terug tot rust komen en de tijd nemen om te doen wat mij vreugde geeft: lezen. De rust heeft me deugd gedaan en ik denk dat ik de komende maand voornamelijk ga nadenken en plannen, eerder dan uitvoeren. Het is er uiteindelijk wel de ideale maand voor!

De orde van de dag

We merken op maandag dat het weer guurder wordt. ’s Morgens kan ik droog naar het werk fietsen, ’s avonds ook weer droog naar huis, maar het waait behoorlijk. Doorheen de dag vallen er ook nogal wat regenbuien. Ze heeft een tijd op zich laten wachten, maar de herfst is nu echt weer in het land.

Dinsdagavond heeft mijn Lief een politieke vergadering op de agenda staan. Voor hij vertrekt, kunnen we samen nog wat eten. Daarna gaan ik en Amélie samen douchen voor ze naar bed gaat. Ik maak van de tijd dat ik alleen zit, gebruik om het eerste deel van ‘De ontembare vrouw’ te lezen voor een leesclub.

dagboek 61

Er is leesclub in de bibliotheek woensdagavond, maar deze gaat over ‘Ik ben Eleanor Oliphant (met mij gaat alles goed)’. Het is een boek dat ik vorige week uitlas en waar ik zeer van onder de indruk was. De discussie wordt eens geleid door iemand anders dan gebruikelijk en het levert een heel interessante discussie op! Ik blijf het een heerlijke manier vinden om boeken te bespreken, zo’n leesclub.

Donderdagochtend staat Amélie op en ligt de salontafel vol speelgoed. De Sint is geweest deze nacht. Het is de eerste Sinterklaas van Amélie. Vorig jaar hebben we het overgeslagen, omdat ze het volgens ons niet bewust zou meemaken. Dit jaar begrijpt ze nog niet goed wat Sint en Piet inhouden, maar het speelgoed op tafel zorgt wel voor een enthousiast begin van de dag. Het zijn wel eerst de koekjes die in haar mond verdwijnen, maar ook het speelgoed zorgt voor groot enthousiasme. Gelukkig komen oma en opa vandaag en heeft zij dus de hele dag om haar nieuwe speelgoed te ontdekken.

dagboek 61 2

Op vrijdag is er een infosessie in de kinderopvang rond de nieuwe regelgeving van Kind en Gezin. We krijgen uitleg over de subsidie die ouders krijgen wanneer hun kinderen naar een zelfstandig kinderdagverblijf gaan en wat dit betekent voor de werking. Amélie is ondertussen bij onze vrienden. Wanneer we haar gaan ophalen, beslissen we om samen frietjes te eten. Het wordt een heel gezellige avond, waarbij Amélie weer eens veel te laat in haar bedje ligt. Maar hé, zoiets moet ook kunnen natuurlijk!

Ik moet zaterdagochtend naar de kapper, terwijl mijn Lief met Amélie naar peuterturnen gaat. Het wordt een radicale verandering van kapsel. Al een tijdje heb ik het gevoel dat een deel van mijn lange haar droog en moeilijk handelbaar is. We beslissen dus om het kort te knippen, net boven mijn schouders. Ik ben alvast blij met mijn nieuwe coupe! Nu de Sint langs is geweest, is het ook tijd om de kerstboom te zetten. Ik heb al een week of twee zin om hem in huis te hebben, maar omdat de Sint nog langs moest komen, hebben we toch even gewacht. Nu is het tijd om de kerstsfeer echt in huis te halen!

dagboek 61

We hebben op zondag nog een Sinterklaasfeestje, want ook bij de oma van Amélie is hij langs geweest. We zijn uitgenodigd om ’s middags te gaan eten. Meteen bij binnenkomst heeft Amélie de cadeau’s gezien die de Sint voor haar gebracht heeft. Ze snoept wat van de koekjes, bekijkt de pop die ze heeft gekregen en speelt de rest van de middag met al dat nieuwe speelgoed. Volgens mij is er hier eentje heel blij met de verrassingen die haar deze week te wachten stonden!

Gelezen deze week

Na een drukke maand NaNoWriMo ben ik weer helemaal in de leesflow! Deze week las ik maar liefst drie boeken:

 • Droog – Robert van Oirschot
 • Romeo & Julia – Tiny Fisscher
 • De ontembare vrouw – Clarissa Pinkola Estès: Dit laatste boek heb ik nog niet uit, maar lees ik rustig deel per deel. Het wordt ook besproken in een online leesclub en dat maakt het des te interessanter!

Liedje in mijn hoofd

Nu de Sint echt uit het land is, wordt het tijd voor kerstmuziek!

24 Replies to “Lief Dagboek #61 | van de Sint naar kerstsfeer”

 1. Leuk joh dat je naar een leesclub gaat! Ik heb er ook weleens aan gedacht, maar ik weet niet of de leesclub van toen nog wel actief is, want ik lees er nooit meer iets over. Lijkt me heerlijk om op die manier ook andere boeken en schrijvers te leren kennen!

  1. De Sint was vooral leuk omdat het de eerste keer is dat Amélie de Sint meemaakt. En dat is toch altijd een beetje speciaal met kindjes. Maar ik ben anders ook meer een liefhebber van Kerst 😀

 2. Sinterklaas was heel leuk, maar best veel. Op school, schoentje zetten, thuis. Normaal gesproken vieren we het uitgebreid bij Oma en Opa en alle familieleden (maar ook met gedichten en heel feestelijk, dat zag ik dit jaar niet zitten. Ook nog geen idee hoe ik dat nu met Kerst moet doen trouwens). Dit jaar kwamen Oma en Opa bij ons Sinterklaas vieren.
  Sinds zondag hebben Mila en ik de kerstboom versierd en wat ornamenten in huis opgehangen.

 3. Hahahaha, dan mag nu de kerstmuziek… Ja, ik hoorde het al overal op de radio bij anderen, wachtkamers etc. ook al was de Sint er nog, dat vond ik wel erg vroeg… maar goed… sinds de Sint weg is, heb ik nog niet echt gedraaid, was ik wel van plan van de week, maar er kwam telkens iets tussen, qua rommelen, lees huishouden, even dit, dat, zus en zo.. en dan is de radio wel makkelijk.

  Heerlijk verslag weer en je leest weer, blijf het super vinden, gisteravond een boek uit gelezen, ik dacht ik heb nog even, maar het bleek dat daarna een part van boek 1 erin stond, en die heb ik al gelezen… uch… nou, dan toch maar slapen 😉

  X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.