Het was vroeg deze morgen. We lagen vroeg in ons bed. Oftewel, we zijn heel laat gaan slapen. Maar het was een heerlijk feestje. Daarover en wat er meer deze week gebeurde, vertel ik jullie graag.

Zondag

Eenhoorns

De eerste dag van de nieuwe maand is ook de verjaardag van mijn mama. We gaan dus gewoon gezellig op bezoek bij mijn ouders en zusjes. Een van mijn zusjes kookt en smullen samen van een voorgerechtje met zalm en mosselen met friet. Ondertussen wordt er bijgepraat en wordt Amélie plat geknuffeld. Van haar meter, mijn zusje dus, krijgt ze een toffe eenhoorn. Onze kleine meid is er dol op. Na koffie en taart gaan we weer richting huisje. Voor we aan een nieuwe werkweek beginnen, is er nog wat voorbereiding nodig.

Maandag

Ontdekkingstocht

De werkweek begint niet al te positief. Ik krijg een paar vragen waar ik van ga vloeken, voel me redelijk leeg gezogen als ik naar huis ga en dan is mijn Lief nog eens ziek. Al lachend zeg ik tegen hem dat ik nu twee baby’s heb om voor te zorgen. Ik vind mijn ontspanning vandaag echt op Facebook in mamagroepen. Ideaal is het niet te noemen maar het is iets. En hé, dat moment met beebje in de zetel voor ze naar bed gaat, dat is ook goud waard!

Dinsdag

Amélie

Het huwelijk van onze vrienden komt dichterbij en dus spreken we met een groepje af om een origineel cadeau te bedenken. Zo’n besprekingen kunnen best gezellig zijn maar verschillende mensen, verschillende meningen. Enfin, we geraken eruit en dat is het belangrijkste.

Amélie verbaasd me trouwens weer, want zoveel moeite hebben we om haar groentenpap te laten eten, zo makkelijk at ze vanavond een stukje brood uit het vuistje. Als ze het maar zelf mag doen?

Woensdag

Boek

De week is doormidden en dat vind ik helemaal niet erg. Met het korten van de dagen vind ik het steeds moeilijker worden om de avonden ‘rond’ te krijgen. Het is namelijk snel donker. Ik heb dan meteen het gevoel dat mijn avond zo kort was. Dat is vandaag niet meteen het geval, want er staat nog een afspraak gepland bij Kind en Gezin ’s avonds. Amélie doet het goed, maar haar hoofd is te klein. Enfin, ze maakt een rare knik in de curve en dus moet dat worden opgevolgd. Volgens mij niets aan de hand, maar goed, sommige mensen houden van curves. Leuker is dat we een boekenpakketje krijgen waar een voelboekje van Dick Bruna inzit. Dat geven ze om het lezen te bevorderen. Met lezen zit het alvast goed hier. Ik eindig de avond dan ook met een boek in bed. Daar had ik weer eens nood aan!

Donderdag

Wok

Een iets rustigere dag waarop ik dus niet zoveel te melden heb. Hoewel dat vast saai is om te lezen geniet ik er wel van. Naast lekker koken, even knuffelen met Amélie in de zetel, samen spelen, … Dat laatste is steeds leuker sinds de kleine meid op haar buikje begint rond te schuifelen. Als ze nu eens zou willen omrollen hè, dat zou mijn leven een pak makkelijker maken!

Vrijdag

Vandaag was een vrijdag waarbij ik vroeger mocht stoppen. Ideaal om de boodschappen te doen en zo de drukte van het weekend te vermijden. ’s Avonds hadden we nog afgesproken met een vriend om samen wat te gaan eten, maar omdat hij later was, lukte dat niet meer. Rond acht uur had Amélie er genoeg van en ben ik haar beginnen wassen en omkleden. Amélie ging toen lekker slapen en Lief ging frietjes halen. Zo konden we thuis nog gezellig wat eten en bijpraten.

Zaterdag

Trouw

De grote dag voor die lieve vrienden in onze straat. Mijn Lief was hun getuige en dat is toch altijd een beetje speciaal. ’s Morgens ging mijn Lief meehelpen om de zaal klaar te leggen en ging met de bruidegom naar de barbier.

Rond één uur was het moment daar en gaf het koppel elkaar het ja-woord. Pas vanaf zes uur begon het feest. Amélie ging bij mijn schoonouders slapen. Wij profiteerden daarvan om eens goed te feesten. Pas tegen vijf uur de volgende ochtend lagen we in ons bedje. En dat zegt veel over hoe het feest was!

Wij gaan dus lekker lui zijn vandaag. Geniet van jullie zondag!

4 Replies to “Lief dagboek #6 | de grote dag”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.