Zoals elke zondag schrijf ik nu ook mijn dagboekje. Lezen jullie lekker mee?

Clouds in my mind

NaNoWriMo gaat zijn laatste week in morgen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in de derde week best wat moeilijk had. Op sommige momenten heb ik er zelfs aan gedacht om dat boek maar te laten zitten. Waarom zou ik de moeite doen? Ik ben toch niet meteen van plan om er echt iets mee te doen.

Uiteindelijk slaagde ik er toch wel in om op schema te blijven en vandaag heb ik weer een behoorlijk aantal woorden geschreven. Ik denk dat ik de komende dagen zelfs wat extra ga doorschrijven zodat ik wat vroeger dan 30 november aan het vereiste aantal woorden zit. Daarna blijft dit boek even rusten voor ik er weer mee aan de slag ga in het nieuwe jaar. Al heb ik er nog steeds niet echt een plan voor.

De orde van de dag

De kou overvalt me maandag toch even. Gisteren was het zo’n heerlijk weer, nu bibber ik bijna van mijn fiets. Gelukkig heb ik Amélie goed ingepakt, zij kan er wel tegen! Bij thuiskomst zijn we alleen, want mijn Lief is naar een vergadering van het werk. Amélie eet een tussendoortje, terwijl ik kook. We eten samen, douchen en dan gaat zij slapen. Tijd voor mij om te schrijven!

Op dinsdag gebeurt er ook niet veel bijzonders. Ik en Amélie doorlopen onze dagelijkse routine. Mijn Lief gaat fitnessen ’s avonds en is net op tijd thuis om Amélie in bed te stoppen.

Woensdag krijgen we ’s avonds bezoek van onze vrienden die gebruik komen maken van onze badkamer. Aan hun badkamer wordt gewerkt, waardoor deze nu even onbruikbaar is. Maar bezoek is altijd leuk natuurlijk, zeker omdat Amélie het wel leuk vindt om met hun zoontje te spelen. Samen doen ze lekker gek! En ik krijg opnieuw een boek in de bus, een hervertelling van Romio en Julia. De kaft is alvast om heerlijk bij weg te dromen!

Donderdag is oppasdag van opa en oma. Amélie is dolblij als ze binnen komen en stuurt mij bijna de deur uit. Vrolijk roept ze ‘dada’. De laatste tijd gaat het weer vlotjes om haar achter te laten, zowel op de opvang als bij oma en opa. Ze amuseert zich rot bij die andere mensen, maar is wel altijd blij als mama weer thuis is ook. Dan vliegt ze in mijn armen en overstelpt me met kusjes en knuffels.

Eindelijk is het vrijdag. Stiekem heb ik er wel naar verlangd om weer weekend te hebben. Ik moet deze vrijdag wel werken tot vijf uur, maar daarna zit de werkweek er weer op. Amélie eet ’s avonds niet mee met ons omdat de lasagne te lang in de oven zit en zij al lang moe is. Ik en mijn Lief maken er dus maar een romantisch diner van. De rest van de avond besteden we samen door wat in de zetel te hangen, te knuffelen en te praten. Quality time dus!

We beginnen zaterdag weer vroeg met peuterturnen, zoals elke week. Daarna moeten er heel wat boodschappen gedaan worden. We gaan langs bij de juwelier om mijn trouwring te laten verkleinen, we halen truien voor Amélie, een sjaal voor mijn Lief en oorwarmers voor mij, we gaan fruit halen en stoppen nog even bij de supermarkt voor wat boterhambeleg. Het is alweer tijd voor het middageten als we thuis komen. ’s Middags doe ik verder niet echt iets in het huishouden. Ik schrijf wat, lees een paar bladzijden en maak een fotoalbum van onze reis naar Spanje. Die laatste is pas af tegen half twaalf ’s avonds. Ik heb dus best veel gedaan, maar geen grote klusjes in huis.

dagboek 59

Zondag mocht van mij lekker lui zijn en dat is in zekere zin ook zo. ’s Morgens hou ik me rustig bezig met de bovenverdieping poetsen en met schrijven. ’s Middags hebben we afgesproken met mijn schoonouders om te gaan eten. Amélie gaat lekker mee en verbaasd ons weer. Voor deze kleine meid is het geen echt probleem om een paar uur op restaurant te zitten. Neem wat duplo mee en wat boekjes, mevrouw houdt zich wel bezig. Na onze uitgebreide maaltijd hebben we niet veel zin meer om iets te doen. Dus dat doen we dan ook niet. Op het schrijven van dit dagboekje na natuurlijk!

Gelezen deze week

Lam – Hannelore Bedert

Ik ben Eleanor Oliphant (met mij gaat alles goed) – Gail Honeyman

dagboek 59

Liedje in mijn hoofd

4 Replies to “Lief dagboek #59 | een doodgewoon weekje”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.