Wat was dat? Ik weet niet of ik in mijn leven al een week met minder slaap en meer drukte ben tegen gekomen, maar deze week doet alvast een serieuze gooi naar de eerste plaats. Maar het is zondagavond, en dus tijd voor een dagboekje!

Clouds in my coffee

Het zit er op. De resultaten zijn gekend. De zetels zijn verdeeld. De stem van het volk heeft beslist. Ik vraag me af waar het volk met zijn hoofd zat vandaag in het stemhokje. De hoeveelheid stemmen die naar Vlaams Belang zijn gegaan, het is beangstigend. Weer stel ik mezelf de vraag: in welke wereld moet ik mijn kleine meisje groot brengen? 

De orde van de dag

Wanneer maandag de werkweek begint, heb ik er eigenlijk helemaal geen zin in. Uiteindelijk valt het allemaal goed mee en krijg ik gaandeweg meer zin in de rest van de week. Amélie is haar actieve zelf ’s avonds, maar ze is ook blij dat ze mag gaan slapen. Het meisje is ontzettend moe. Ik hoor haar dan ook niet meer tot de volgende dag. Zelf ben ik ook wel murw geslagen. Ik kruip dan maar ook vroeg onder de wol.

Dinsdag zie ik het allemaal al wat beter zitten. We doorlopen onze gebruikelijke routine. Veel valt er dus niet te melden.

Op woensdag moet mijn Lief ’s avonds eerst nog even gaan werken, maar hij is op tijd thuis voor het eten. En dat is echt heerlijk! Amélie begint steeds beter op haar eigen houtje te eten. Zelfs wortelpurree met een lepel gaat haar goed af. Al houdt ze er nog van om met haar handen in het eten te ploeteren. Het is wat laat als ze naar bed gaat en ik duik met een nieuw boek de zetel in.

Een nieuwe leesclub waar ik aan deel mag nemen op Hebban heeft op donderdag zijn volle vlucht genomen. Het boek was op woensdag al aangekomen. Tussen de bedrijven door – op het werk en thuis – post ik op het forum. Heerlijk als iedereen zo betrokken is, ook al is het een online platform. Vanavond eten we een probeersel, spinazietaart en alle drie zijn we overtuigd. Amélie smult vooral van het bladerdeeg en de kaas, maar ik en mijn Lief vinden het in zijn geheel een geslaagd experiment. En lekker makkelijk!

Om de campagne met een knaller af te sluiten is er de vrijdag een feestje gepland. Opa was vrijwilliger om voor Amélie te zorgen. Wij trokken naar de feestlocatie die niet zover van onze woonst was. Omdat ik tot vijf uur moest werken en we al om kwart voor zeven ter plekke moesten zijn, had mijn Lief Amélie opgehaald en was hij pizza’s gaan halen. Lekker, zo eens op vrijdagavond. Eenmaal op locatie aangekomen, werd er eerst gezellig wat bij gebabbeld. Daarna was er een optreden van een coverband. Maar babbelen werd er natuurlijk ook nog gedaan. Het een zalige avond!

Maar ook op zaterdag was ik weer op zwier. Deze keer bleef mijn Lief thuis, want ik trok erop uit met de collega’s. Na een etentje werden we gedropt in de omgeving van de Kluisberg en moesten we door middel van hints en tips onze weg naar het eindpunt vinden. Ik ben geen fan van dropping, maar deze vond ik echt heerlijk! Volop ambiance en doorgaan om de eerste te zijn. En uiteindelijk heeft ons team nog gewonnen ook!

Net zoals zaterdag was het op zondag ook weer vroeg dag. Amélie ging naar de zwemles, daarna ging ik stemmen en bleef ik nog even plakken bij het ‘verkiezingscafé’ dat de chiro organiseerde. Eigenlijk kon je gewoon na het stemmen iets drinken op het dorpsplein. Ideaal met het warme weer. Zus en vriendlief kwamen op Amélie passen, terwijl ik en mijn Lief een hapje gingen eten. Mijn Lief moest daarna de uitslagen gaan volgen in alle telbureau’s. Ik keuvelde nog wat na met mijn zus voor ik samen met Amélie ook de uitslagen ging volgen in het hoofdkwartier. Het viel eigenlijk allemaal een beetje tegen. De komende zes jaar zullen we er niet op vooruit gaan…

Gelezen deze week

 • Drakenziel van Robin Hobb is eindelijk uit!
 • En ik begin aan de volgende fantasynovel: De vloek van de Magiër van Karen Miller

Liedje in mijn hoofd

Hoe was jullie week?

4 Replies to “Lief Dagboek #53 | de laatste loodjes”

 1. De politiek van nu, in welk land je ook zit, het is 1 groot zooitje als je het mij vraagt. Tegelijk, hoor ik dat de vraag, in welke cultuur je kind zal opgroeien, bestaat al sinds er politiek bestaat 😉

  Hoe was mijn week? heerlijk, prachtig genoten van heel veel huiselijke dingen, heerlijk van alles gekookt en zelfs de boodschappen doen was erg fijn, de winkel is verbouwd deze zomer, en ben er mijn weg nog aan het vinden, hahahaha Of ik op nog steeds op vakantie ben 😉

  En het weer, ik bedoel.. herfst, je voelt het in de wind, de bries, tegelijk… zo prachtig mooi!

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Hot in the night!My Profile

  1. Tja, ik denk dat het veel met de opvattingen van mensen te maken heeft ook. Men moet zich aanpassen aan ‘mijn’ cultuur. Maar men vergeet al te gauw dat er geen algemene ‘cultuur’ is. Want tussen jou en mij zijn er ook al veel verschillen. Waar moet die ander zich dan aan aanpassen?

   Je week klinkt alvast heel fijn 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.