Voldaan ben ik op mijn bureaustoel geploft om mijn wekelijkse dagboekje te schrijven. Wat heb ik een prachtige week, maar voor een geweldig weekend achter de rug! Soms hebben dagen echt gewoon een gouden randje.

Clouds in my coffee

Vorig weekend voelde ik me vreselijk. Maandag ging het al een stukje beter en naarmate de week vorderde klom ik uit mijn put. Ook mijn energieniveau steeg weer. Ja hoor, ik kan de wereld weer aan.

Soms heb je gewoon van die momenten dat alles er grijzer uitziet dan het is. Het is dan heel moeilijk om de balans te vinden tussen het gevoel toelaten en erin zwelgen. Blijkbaar heb ik dat deze keer toch min of meer kunnen doen. Want zelfzorg is meer dan cake en warme chocolademelk!

De orde van de dag

Maandag is een gewone werkdag waar niet veel speciaals gebeurd. Amélie borstelt samen met papa de hondjes. We eten boerenkoolstoemp met worst. Nadien gaat ze in de douche en in bedje. Ik kan nog wat huishoudelijke klusjes doen en in de zetel ploffen met een boek.

Opstaan is op dinsdag een hele uitdaging. Amélie had nog eens een moeilijke nacht. Ze werd huilend wakker, maar was niet opnieuw in slaap te krijgen. Pas rond half vijf werd het terug stil, exact anderhalf uur voor de wekker afliep. Dat maakt opstaan er natuurlijk niet eenvoudiger op. Wanneer ik thuis kom, blijkt dat Amélie die slaap ingehaald heeft. Een dutje van vier uur kon er bij haar wel vanaf. Mijn Lief heeft een vergadering van het werk, dus zijn het ik en Amélie die avond.

Gelukkig gaat het de nacht van dinsdag op woensdag beter, zodat ik met een frisser hoofd op kan staan. ’s Avonds is mijn Lief thuis net als het eten klaar is. Dat betekent dat we samen kunnen eten. Heerlijk! Woensdag is ook poetsdag, dus ik sla een dweiltje voor ik aan mijn leesmomentje begin.

Donderdag is voor mijn Lief echt een dag in het teken van de politiek. Hij gaat op huisbezoeken voor de campagne en heeft daarna nog een vergadering. Wanneer hij thuis komt, is hij behoorlijk uitgeput. Hij heeft ook een verkoudheid te pakken. Ik zie hem pas om tien uur binnen komen, op het moment dat ik net de boodschappen heb besteld en de strijk heb gedaan. We proberen toch nog een momentje voor onszelf te stelen. De televisie gaat aan, maar eigenlijk hangen we vooral in de zetel en praten lekker bij.

dagboek

Op de laatste werkdag van de week maak ik het mezelf lekker makkelijk ’s avonds door gewoon vol-au-vent op te warmen en een frietje erbij te bakken. Vrijdag is een dag voor makkelijk eten. Op werken na gebeurt er die dag niet veel. We sluiten gewoon de week af door vroeg in ons bedje te kruipen.

Want op zaterdag begint de dag bijna even vroeg als in de week. De eerste les peuterturnen staat op het programma. Eigenlijk is het niet echt een les, maar een vrij parcours waar de peutertjes lekker kunnen ontdekken en bewegen. Het is een beetje onwennig in het begin, maar uiteindelijk amuseert Amélie zich rot. Daarna gaat mijn Lief naar de marktactie voor de campagne. Ik en Amélie doen nog een paar boodschappen. Zo kopen we onder andere pyjama’s met lange mouwen, want ze had alleen nog maar korte mouwen waar ze inpaste. Van al dat turnen en winkelen is ons kleine meisje moe geworden. Terwijl zij een dutje doet, gaat mama ramen lappen. Mijn Lief komt nog snel naar huis om wat te eten, waarna hij weer vertrekt op huisbezoeken en ik verder poets in huis. Vanuit haar stoel kijkt Amélie toe en ziet dat het goed is. Rond vier uur is het hele huis van onder tot boven proper. Het is prachtig weer en ik vind dat we een beloning verdiend hebben. Dus gaan we lekker wandelen. Mijn Lief komt ons tegemoet gewandeld zodat we samen kunnen genieten van dit prachtige moment.

Ook zondag begint onze dag weer vroeg. Deze keer voor de watergewenning. Ik ga alleen met Amélie, want er is maar een begeleidende ouder inbegrepen in de inschrijving. Dit is een mamamomentje! Amélie is een echte waterrat, maar ik merk toch dat ze liever vaste grond onder haar voeten heeft. Ik weet dus al waar we de komende lessen op zullen gaan oefenen. Zwemmen is ook best vermoeiend! Deze keer kan ik rustig in de zetel ploffen wanneer Amélie slaapt. Na het eten gaan we op weg naar ‘De Wereld van Mama Baas’ waar we even vertoeven en genieten van de activiteiten. Op weg naar huis stoppen we nog even in een naburig dorp waar er kermis is. Amélie en mijn Lief delen een pak oliebollen. Ik geniet van een hamburger. Eenmaal thuis heb ik nog een verdwaald half uurtje en begin naar The Bridge te kijken. Tja, en dat betekende dan meteen ook het einde van mijn dag. Wat een serie!

dagboek

Gelezen de afgelopen week

📚 Ik las Pijn van Zeruya Shalev uit

📚 Begonnen in Drakenziel van Robin Hobb

Liedje in mijn hoofd

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.