Het is weer zondag en daarmee tijd voor een nieuw dagboekje. Neem een kopje thee en lees lekker mee!

Clouds in my coffee

Begin dit jaar schreef ik een laatste blogpost over borstvoeding. Toen besloot ik ermee op te houden. Het onderwerp ligt me nauw aan het hart, maar er kwamen nooit reacties op. In die periode was ik ook wat fanatieker, dat was misschien te lezen in die posts. Alleszins, ik zweeg erover.

Toch begint het nu weer te kriebelen om erover te gaan schrijven. Er valt zoveel over te vertellen. Zeker nu ik meer ervaring heb, voel ik de behoefte steeds groter worden. Toen ik zelf net mama was, had ik nood aan die verhalen van anderen.

Met het voornemen dat ik lekker ‘mag’ schrijven, besluit ik dus dat ik lekker ga schrijven over alles waar ik over wil schrijven, ook over borstvoeding. Alvast mijn excuses voor de lezers die geen voorstander zijn.

De orde van de dag

Met de start van de nieuwe werkweek maandag, is ook mijn collega terug op het werk na een weekje verlof. Er wordt niet alleen informatie over het werk uitgewisseld, maar ook bijgepraat over haar reis voor we terug keren naar de orde van de dag. Zo vrolijk als Amélie was toen ik haar bij de opvang afzette, zo blij is ze ook om mij terug te zien. Thuis wil ze knuffels en kusjes. En een boterham natuurlijk! Mijn Lief is naar een vergadering waardoor ik het rijk voor mij alleen heb. Nadat Amélie gewassen is en in bedje ligt, ga ik koken. Ook mijn blog en mijn boek blijven die avond niet links liggen. Ik begin de week alvast met een eerste artikel over borstvoeding.

Op dinsdag is het 11 september, een datum waar ik toch altijd even bij stil blijf staan. Het gewone leven gaat bij ons echter wel verder. Opa komt oppassen en omdat Amélie een laat middagslaapje heeft gedaan, loopt de avondroutine toch even anders. Amélie is fit en wakker wanneer ik thuis kom. Ze heeft zin om buiten te spelen. De wereld ontdekken is nog altijd haar favoriete bezigheid. Mijn Lief is vanavond ook thuis zodat we nog eens een gezellig gezinsavondje hebben. Samen eten is toch altijd ietsje leuker dan alleen.

Woensdag verraste mijn Lief me door iets eerder thuis te zijn. Hij had nog een vergadering van het werk, dus ik had hem niet zo vroeg terug verwacht. Amélie lag al te slapen. Ik stond nog achter het fornuis te koken. We konden dus nog gezellig samen eten. We spraken ook nog eens onze plannen voor de hal door. De keuze voor het behang was nog steeds niet gemaakt.

lief dagboek 1

Op donderdag alle gekke dingen die mijn kleine meid weleens wil doenwas ik wel de hele avond alleen thuis. Een politieke vergadering stond op de agenda van mijn Lief. Nadat Amélie was gaan slapen, maakte ik wat te eten klaar voor mezelf. Ik maakte een boodschappenlijst, gaf die in op Collect & Go en schreef een blogje over . Uiteindelijk plofte ik in de zetel met mijn boek en bleef weer veel te lang op!

Het blog van Marion zette mij op vrijdag aan het denken over de bagage die we allemaal wel met ons meedragen. Ik besefte dat veel van mijn reacties bepaald werden door wat er in het verleden is gebeurd. Vrijdag verraste mijn Lief me ook met een etentje voor onze vierde huwelijksverjaardag. Die is eigenlijk komende woensdag. Omdat dat midden in de week valt is het natuurlijk leuker om het alvast te vieren. Zonder mijn medeweten had hij een babysit geregeld en gereserveerd in een gezellig restaurant hier in de buurt. We besloten om meteen een uitgebreid menu te eten, met twee voorgerechtjes. Wat hebben we ongelofelijk genoten van de tijd samen en het lekkere eten. Het was heerlijk!

Amélie was zaterdag vroeg wakker. Dat deed toch een klein beetje pijn, aangezien we de vorige dag niet zo vroeg in bed lagen. Maar de ochtendstond heeft goud in de mond! We besloten onze tijd te gebruiken om ons behangpapier te gaan kiezen, langs te gaan bij de bibliotheek en even te genieten op de markt. Amélie viel in slaap in de buggy toen ik met haar naar huis wandelde. De rest van de dag besteedde ik vooral aan huishoudelijke taken.

Gelukkig konden we op zondag uitslapen. Bij ons betekent dat, dat we pas rond half acht wakker werden. Veel huishoudelijke taken lagen er niet op mij te wachten, dus ik kon tijd spenderen met kleine Amélie. We kleurden, probeerden de loopfiets uit en gingen een eindje wandelen. In de namiddag kwamen mijn ouders op bezoek. Ik had zelf zin in waffels, dus bakte ik er. Het werd een gezellige bijkletsnamiddag. Toen mijn ouders wilden vertrekken, wilde Amélie haar oma zelfs niet laten gaan. Ze bleef gewoon lekker op haar arm zitten. Uiteindelijk moest ik haar bij mij nemen en dat gebeurde met veel geschreeuw. Ergens was het wel lief!

Dagboek

Gelezen de afgelopen week

📚 Ik las Oorlogskind uit van Camilla Läckberg

📚 Deze week begon ik in Drakenhoeder van Robin Hobb

Liedje in mijn hoofd

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.