Mijn blogvakantie is al even afgelopen, maar ik heb nog geen nieuw dagboekje gepubliceerd. Oeps… Tijd om dat weer goed te maken en jullie te trakteren op een nieuwe aflevering!

Clouds in my coffee

koffie vrienden

Het afgelopen jaar heb ik nogal wat geworsteld met mijn blog. Eigenlijk meteen na de geboorte van Amélie, vorig jaar, begon het al. Zou ik hier wel mee verder gaan? Waar wil ik dan over schrijven? Hoe zet ik mijn blog op de markt? De vakantie heeft mij goed gedaan, want ik merkte dat ik de druk van het schrijven echt wel missen kon. Schrijven voor mijn blog was een ‘moeten’ geworden. Dat is de bedoeling niet. Daarom heb ik er ‘mogen’ van gemaakt. Ik mag schrijven wanneer ik daar zin in heb. Het is jullie vast wel opgevallen dat deze verandering voor een stroom aan blogjes heeft gezorgd. Ik kijk er wel even tegenaan hoe het verder gaat. Voorlopig bevalt het me alleszins zeer goed!

De orde van de dag

De week begon afgelopen maandag niet zo goed. Amélie stond op met koorts, maar verder merkten we eigenlijk niets aan ons kleine meisje. Na een telefoontje naar de opvang besloten we om haar toch te brengen. Er wordt daar goed voor haar gezorgd en Amélie leek ons eigenlijk heel goed in staat om lekker te spelen. Daar bleken we gelijk in te hebben toen we haar gingen halen ook.

Dinsdag was de koorts nog niet weg. Eigenlijk was ze hoger geworden. Maar aan Amélie was nog steeds niets te zien. Ik drukte haar begeleidsters op het hart dat ze zeker moesten bellen als het niet goed ging met Amélie, maar ik kreeg geen telefoontje. Ze had de hele dag gewoon gespeeld alsof er niets aan de hand was. Vandaag kuste ze voor het eerst een van haar begeleidsters vaarwel. Super lief! Ik smolt bijna van liefde.

Hoera! Woensdagochtend stond Amélie koortsvrij op. Ze was ontzettend vrolijk. Bij het afscheid gaf ze mij een knuffel en ging daarna vrolijk mee met haar begeleidster. Heerlijk! Van al dat spelen was ze wel ontzettend moe geworden. Ze zat dan ook behoorlijk vroeg in haar bedje. Vandaag beslis ik ook dat ik echt ga meedoen met Nanowrimo!

Op donderdag is het opa-dag voor Amélie. Normaal komt mijn schoonmoeder oppassen, maar die heeft een ongelukje gehad en zit nu met haar arm en voet in het gips. Daarom valt opa in. In onze kleine stad is er koers. Mijn Lief is dan wel geen liefhebber van koers, omwille van sociale redenen gaat hij wel naar de afterparty. Ik maak het mezelf lekker makkelijk door macaroni in de microgolf te steken.

dagboek

Ook vrijdagen zijn er ook om het je lekker makkelijk te maken, al kies ik er deze keer voor om toch zelf wat in elkaar te flanzen. Het wordt pizza! Zodra Amélie in haar bedje ligt, ploffen we met twee in de zetel en genieten van een film en onze pizza!

Onze zaterdag is drukker dan gedacht. Omdat ik weer last had van de nachtelijke avonturen van Amélie is het na negen wanneer we uit bed rollen. Ik had plannen voor het huishouden maar er komt niets van terecht. Voor ik ook maar ergens aan kan beginnen staat de interieuradviseur van de schilderwinkel aan onze deur. Ze komt ons helpen met de kleuren kiezen voor onze hal. Maar ik en mijn Lief blijken een totaal andere smaak te hebben. Hij houdt meer van klassiek met medaillons en ik ben liefhebber van retro met strakke lijnen. Uiteindelijk gaan we in de namiddag nog eens langs in de winkel en komen op twee opties uit waar we beiden van houden. Die middag gaan we ook nog shoppen voor Amélie op een Tweedehandsbeurs en springen we nog eens binnen bij mijn schoonmoeder. We sluiten onze zaterdag af bij vrienden met een kaasplank en gezelschapsspelletjes.

Zo komt het dat ik op zondag best nog wat werk heb in het huishouden. Heel blij ben ik daar niet mee. Maar wat gedaan moet worden, moet gedaan worden… Zodra Amélie besloten heeft om een slaapje te doen, vlieg ik erin: stofzuigen, dweilen, wasjes draaien, wasjes ophangen, wasjes vouwen, afwassen en strijken. What a way to spend your sunday! In de late namiddag heb ik het echt gehad. Amélie is het alleen spelen ook moe. We gaan daarom samen naar de speeltuin. Heerlijk genieten van de zon, van de glijbaan, van Amélie’tjes gelach en de tijd samen. Mijn Lief komt er even later ook bij en Amélie heeft de tijd van haar leven met haar papa. Zo krijgt onze zondag nog een ontspannen randje!

Gelezen de afgelopen week

📚 Compassievol leven – Frits Koster en Erik Van Den Brink

📚 Oorlogskind – Camilla Läckberg

Liedje in mijn hoofd

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.