Hoewel de week begon met een paar minder warme dagen blijft de zon toch de overhand houden. Naar het einde van de week toe konden we weer heerlijk genieten van tropische temperaturen. Maar de zin naar regen begint nu toch ook wel te komen. We waren echter toch met andere dingen in de weer de afgelopen week… Ik vertel jullie graag meer in dit nieuwe weekoverzichtje!

Maandag

het negende gebod

Amélie mag terug naar de opvang waar ze normaal gaat, maar vorige week hebben we het nieuws gekregen dat de overkoepelende dienst waar ze onder werkt de samenwerking stop zet. Aangezien de toekomst voor de opvang onzeker is, begin ik mijn zoektocht naar een andere opvang. Dat blijkt echt niet zo makkelijk te zijn: zoek maar eens een kinderopvang die over anderhalve maand een plaatsje heeft. Zo goed als onmogelijk…

Verder gebeurt er niet zoveel vandaag. Na het werk maken we er een gezellige avond van. Amélie is echter snel moe en gaat vroeg slapen zodat mijn Lief en ik gezellig nog een serie kunnen kijken. Ik wou eigenlijk verder lezen, maar voor het tweede seizoen van The Last Kingdom laat ik mijn boek even wachten.

Dinsdag

voetbal

We krijgen definitief het nieuws dat de opvang van Amélie stopt. Sowieso sluiten ze de deuren eind augustus, maar als de verantwoordelijke eerder werk vindt dan sluit de opvang vroeger. Meer informatie hebben we niet en de paniek slaat bij mij lichtjes toe. Geen zekerheid voor de komende maanden. We zetten onze zoektocht verder, maar voorlopig komt er niets uit de bus.

’s Avonds spelen de Rode Duivels hun halve finale. Mijn Lief besluit om op groot scherm te gaan kijken. Ik blijf samen met Amélie thuis. Ze speelt, oefent het lopen en brabbelt erop los. Veel aandacht voor mij heeft ze niet, zodat ik ondertussen weer wat bladzijden kan weglezen. Het is echt een spannend boek! Af en toe komt ze wel een knuffel halen en wanneer ik merk dat ze toch moe wordt, breng ik haar naar bed. De Rode Duivels verliezen hun match, maar ik merk het nauwelijks door alle intriges waar ik over lees.

Woensdag

vlinder

De spanning begint echt op te lopen. Ik blijf rondbellen, maar krijg meestal het antwoord dat er geen plaats is. Het huilen staat me nader dan het lachen. Zeker omdat er op het werk ook nog een paar dingen serieus tegen slaan. Er is wel één onthaalmoeder die me een voorstel doet om een oplossing te zoeken, maar ze moet ook overleggen met haar overkoepelende dienst. Om mijn zenuwen een beetje te temperen maak ik tijdens de lunchpauze een wandelingetje. Het helpt even zodat ik ten minste iets geconcentreerder kan werken ’s midddags. Uiteindelijk krijg ik ’s avonds van mijn Lief het verlossende woord dat hij bij een kennis een plaatsje gevonden heeft. De opluchting is groot!

Donderdag

wafels

Onverwachts heeft Amélie een papadag, want ’s morgens krijgen we telefoon dat de onthaalmoeder naar spoed moet met haar dochter. Om al wat huishoudelijk werk gedaan te krijgen, wil mijn Lief de wasmachine aan het werk zetten, maar die valt dan weer in panne. Hij blijft dus ook ’s middags thuis voor een interventie. Amélie hoor je hierover alvast niet klagen!

Hoewel de dag nogal mistroostig begint, omdat de lucht vol wolken zit, hebben we weer een prachtig zonnige dag. Amélie en ik maken daar gebruik van door een wandelingetje te gaan maken in de straat en op het speelplein. Kruipen is nu echt verleden tijd. Wandelen zal ze!

Mijn Lief kreeg trouwens wafels van de speelpleinwerking tegenover ons huis. Ze mochten van hem onze mixer en een kom gebruiken en als bedankje kregen we heerlijke wafels. Smullen zeg!

Vrijdag

Harry Potter

Na een dagje werken doe ik snel nog de boodschappen om daarna van mijn vrijdagavond te genieten thuis. We eten nog een keertje biefstuk met friet, wat al lang geleden was en samen met Amélie geniet ik nog even van een boek. Het valt me op dat ze echt vrij lang op blijft. Het is al gauw tien uur voor ze moe genoeg is om te gaan slapen.

Zaterdag

op de fiets

Bij haar laatste bezoek aan Kind en Gezin heeft Amélie een bon gekregen voor een boekenpakket dat we mogen afhalen in de bibliotheek. ’s Morgens ga ik met haar op pad. We gaan te voet naar het centrum waar er markt is. We zijn ietsje te vroeg bij de bibliotheek dus doen we nog een rondje op de markt. Dat vindt ze reuze interessant. Maar nog leuker vindt ze het om in de bibliotheek rond te stappen en alle boeken uit de rekken te halen. We maken haar ook meteen lid en nemen een eerste stapel boekjes voor haar mee naar huis.

De dag bestaat uit eerste keren, want ’s middags mag ze ook voor het eerst naar de kapper. Vooral achteraan heeft Amélie heel wat lange haren die een knipbeurt kunnen gebruiken. Met een fris kopje komt ze weer buiten.

Ook vandaag wil ze maar niet gaan slapen. Mijn Lief is op stap met een vriend, dus ga ik met haar op de fiets een kort tochtje maken. Het is nog lekker warm en ik vind het ook wel fijn om even buiten te zijn.

Zondag

hippe meid

Het is nog steeds warm en we maken er een lazy sunday van vandaag. Wat lezen in de sofa, een beetje buiten spelen in het zand, maar ook met de fiets even naar mijn schoonouders. Amélie vindt het geweldig op de fiets. Je hoort haar verhalen vertellen en giechelen. Deze keer is mijn Lief mee en ze zwaait vaak naar hem. Het is de eerste keer dat we met z’n drietjes een fietstocht maken, dus dat is een hele belevenis.

Omdat Amélie enkel in de voormiddag een dutje heeft gedaan, is ze rond acht uur best moe. Zo komt het dat ze kort na achten al ligt te slapen. Ik denk dat we op zoeken mogen gaan naar een nieuw ritme. Eentje met één dutje overdag in plaats van twee dutjes. Amélie is er duidelijk aan toe!

Hoe was jullie week?

One Reply to “Lief Dagboek #46 | hoe het verder ging met de kinderopvang”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.